שאלה

bilbolim

New member
סעמק מה הקשר?!

כן תוכים צריכים להתקלח פעם בכמה זמן אבל תגידי איזה סוג תוכי יש לך כי למשל תוכי כמו קוקטייל מספיק לרסס עליו עם כזה שפיצר (לא של חומרי ניקוי, או משומש חדש) או לשים לו צלוחית עם מים והוא מתרחץ ליד ושמעתי על אחד שהוא יורה התוכי שלו בכלל עם רובה מים קטן (לא זרם חזק) והוא אוהב את זה תמצק מה התוכי שלך הכי מעדיף. אבל זה עם קוקטייל, לא ניראה לי למשל שלתוכי גדול יספיק שפריצר למשל...

ישראל2004

New member
אם תשפריץ עליו

הוא עלול למות משום ש- 1.הוא עלול לקבל סטרס או התקף לב כתוצאה מההלם של השפריץ החזק 2.הוא עלול לקבל דלקת ריאות או להצטנן ואז למות אם המים שתשים יהיו קרים מידי ו/או אם יהיה רוח בחדר (תוכים רגישים מאוד לרוח).

Xboy123

New member
מי שאין לו ניסיון בתוכים זה אתה!!!

אז אל תעליב את גולה פיץ על חוסר ניסיון! יקבלו סטרס מהשפרצת מיים? תגיד היה לך בכלל פעם תוכי? כי נראה לי שאתה סתם ילד חסר ניסיון בתוכים שבא להתפלסף ולפלוט שטויות מהפה שלך. תוכי אפשר לרחוץ גם ע"י השפרצה וגם לשים קערה לא עמוקה עם מים והתוכי יכנס לבד. כשיתרחץ שמים אותו ממש ליד השמש אבל ממש לא מולו. הוא יתייבש ולא ימות. התוכים שלי התרחצו מיליון פעם מרצונם והם נהנו מזה! אז אם אפילו וטרינארים ממליצים על מקלחות מי אתה שתבוא ותגיד שתוכים מתים מזה?

bilbolim

New member
אני אומרת מה שקראתי

ואני בטוחה שהבעלים של התוכי לא התכוון לרובי המים האלו עם הלחץ אויר שיורים ל2 מטר אתה מבין.... אלא לקטנים האלו שעושים זרם... והבעלים עצמו רשם שהתוכי נהנה מזה והוא שר ופורס את הכנפיים.

hoolon

New member
אמזונות

ממה שאני ראיתי חלק מאמזונות של האכלת יד נהנות ממקלחת. לא מומלץ להשפריץ על גא'קואים כי הם חלשים יותר מאמזונות וגם כי ג'אקו הוא תוכי יותר מופנם שמפחד יותר

immortal fairy

New member
לא משפריצים על תוכי.

אפשר להניח קערה עם מים רדודים בתחתית הכלוב/חדר והתוכי עצמו יבחר אם ברצונו להרטב או לא. הרטבת התוכי עם רובה מים נעשת בניגוד לרצונו וגוררת לעיתים מקרים דומים לאלו ש"ישראל 2004" תיאר.

bilbolim

New member
סתם תמונות של תוכים מתרחצים

טוב אני אסכים אתכם שאסור נגד רצונם...

נו ב'מת...

לא יודע מאיפה הבטחון, אבל ישראל 2004 , ביחיאת... לבוא ולכתוב בכזה בטחון שמקלחת יכולה להרוג תוכי? קראת פעם אחת בחיים שלך ספרות מקצועית שאומרת משהו בקשר לזה? ואתה עוד בא ומנסה להצדיק את עצמך בטענות שגורמות לכל השרשור להראות פחות ופחות... עזוב, אין טעם בכלל להסביר. בקשר לטענה שאסור להשפריץ, בד"כ תוכי שמורגל למקלחות מגיל מאוד צעיר לא יהסס לקבל התזה משפריצר, אקדח מים עדיף פחות בגלל שאין אפשרות לכוון את לחץ זרם המים. תוכים אוהבים מקלחות, חשוב רק שהמקום לא יהיה חשוף לרוח והטמ"פ בחדר לא תהיה נמוכה. הג'אקו שלי בכל מקרה מתקלח כמעט כל יום והוא בריא ומאושר.

זה

כאילו שאנחנו לא מיתקלחים אני לא מומחית או משהו כזה אבל כל אחד יודע שגם בע"ח צריכים הייגינה עם אתה לא יודע מה זה זה ניקיון התוכים אוהבים להתקלח!!!!!!!!!!!!!!!!!ימותו איזה שתויות עם אתה אוליי מטביע אותם

רואי

New member
מקלחת

כעקרון אין צורך לרחוץ את התוכי אלא אם הוא התלכלך וכדומה .. (ועוד משהו- אני לא יודע מאיפה 2004ישראל הביא את השטויות האלו אבל מקלחת ממש לא הורגת את התוכי וככל הנראה אין לו מושג בתוכים...) אבל בשעות החום- כל תוכי ישמח שיתיזו עליו מים, הם מתים על זה!! אפשר להתיז בכל מיני צורות- יש מרסס שמוכרים במשתלות או בהום סנטר, זה כלי מומלץ וניתן להכניס בו 1 ליטר מים. אפשר גם להתיז על ידי צינור.. בקיצור איך שבא לכם..העיקר שהתוכי יהנה!

למעלה