שאלה

antianara

New member
שאלה

היי התחלתי בקריאת ספר חדש ששמו הפילוסופיה הפגאנית.. והבנתי את הרעיונות המרכזיים שם אך עדיין יש לי שאלה בנושא בספר כתוב כך: "only through self knowledge can we come to knowledge of the Goddess and God" אז ברצוני לדעת איך להגיע למודעות העצמית שלי? כיצד אני יכולה לעשות זאת? בתודה אלה

morning star

New member
נשמע מעניין

איני מכיר את הספר, והשאלה נוגעת-לא נוגעת במאגיה. את מוזמנת לכתוב יותר על הספר בפורום "שאמאניזם ופאגאניזם" שנמצא טיפה יותר למטה, אני אשמח. בקשר לשאלתך על פיתוח מודעות עצמית - ישנן שיטות רבות לכך, כאלו שקשורות באמונות דתיות וכאלו שלו - אך זה אחד הדברים הבסיסיים במאגיה וגם חלק ממטרתה. איך זה נעשה? זה כבר קשה יותר וזה יכול לקחת זמן רב. בד"כ מתחילים משימת לב לדברים - אפילו לדברים קטנים שעד עכשיו התעלמת מהם. שטיה ידועה היא "הצופה החיצוני". זוהי לא שיטה קלה ודורשת אימון - על האדם להסתכל על פעולותיו ומחשבותיו כאילו הוא צופה מהצד לא ביקורתי (דבר שקשה מאוד לעשות). לאט לאט האדם ילמד להכיר את עצמו טוב יותר. תרגיל נחמד ו"פשוט" שלמדתי הולך ככה - פעמיים ביום (עדיפות לבוקר וערב וכן בשעות קבועות במשך הימים הבאים) יש להתנתק מהעולם החיצוני (לסגור דלת, לנתק את הטלפון...) ולשבת בשקט. במשך 5 הדקות לתת למחשבות לרוץ חופשי ולנסות לזכור כמה שיותר. בתחילה תראי כי רוב המחשבות נוגעות לדברים שעשית באותו יום. אין לנתח את המחשבות או להתחיל להסיק מסקנות, אלא פשוט "להביט". אם את עייפה, תפסיקי את התרגיל ותמשיכי אותו כאשר אינך עייפה. כל יום תוסיפי דקה, אך ורק אם הרגשת ש"עשית משהו" בפעמים הקודמות (ז"א, שהצלחת להתנתק ולראות מהצד). יש להמשיך ביבצוע התרגיל עד אשר הצלחת לבצע אותו במשך 10 דקות רצופות (כמו כן, זה תרגיל טוב בכלל שגם משפר את הזכרון מעט). שלך הנווד

antianara

New member
תודה

תודה אני ינסה את התרגיל:) יש עוד תרגילים שכדאי לי לנסות?:)

למעלה