שאלה

Noya111

New member
שאלה

אני פונה אליכם בשאלה: האם מישהו מכם קרא את הספר "דיטה בת אדם", שם המחבר - (אם אינני טועה) הוא נקסו (סקנדינאבי)? אני יודעת שזה ספר מאוד ישן, אך אולי מישהו בכל זאת קרא ויוכל להביע דעה?

א ר נ ה

New member
דיתה בת אדם

זה אכן ספר ישן מאד, שיצא ב"ספרית הפועלים" בתחילת שנות החמישים. ספרית הפועלים, כפי ששמה מעיד עליה, היתה הוצאת ספרים "מטעם" (אני חושבת שהיתה שייכת להסתדרות), והוציאה ספרים בעלי אורינטציה חברתית ברורה, סוציאליסטית, פרו-קומוניסטית ואפילו קומוניסטית ממש. כל התרגומים מספרות רוסית יצאו בספרית הפועלים. דיתה בת אדם שייך לאותו הז'אנר. הסופר אכן סקנדינבי, נדמה לי שהוא כתב גם את "פלה הכובש", ספר הרבה יותר ידוע, שגם נעשה על פיו סרט יפהפה לפני כ-10 שנים. אני קראתי את הספר בנעורי הרחוקים (שזה לפני כ-40 שנה), ולכן אני זוכרת אותו רק במעומעם, למיטב זכרוני הוא מספר את ספור חייה של נערה שילדה תינוק מחוץ לנישואין. מה שאני כן זוכרת, שהספר מאד מצא חן בעיני. הספר אמור עדיין להמצא בספריה שבבית הורי, ובעקבות שאלתך אני חושבת שאקרא אותו שנית. אם תקראי אותו, אשמח מאד לשמוע את דעתך עליו.

Noya111

New member
../images/Emo51.gif על האינפורמציה שסיפקת לי!

המצחיק הוא שגם אני מצאתי את הספר תוך כדי נבירות במעמקי הספריה של הוריי. צבעו הצהבהב אכן מעיד על גילו המופלג...התחלתי לדפדף בו, והוא נראה לי מעניין למדי, במבט ראשון. בכל אופן, העברתי אותו לערימה של הממתינים וכמובן שאשמח לחלק איתך רשמים לכשאסיים לקרוא אותו.

א ר נ ה

New member
הדלקת אותי!

נבירה בספריות ובחנויות ספרים משומשים, וחיפוש מציאות לא מוכרות מהעבר הרחוק זה תחביב מועדף שלי. תמשיכי לנבור, ובבקשה תשתפי אותי בכל ספר מענין שנבירותייך העלו. ארנה.

למעלה