שאלה..

CrazyDiamond87

New member
שאלה..

סתם חשבתי על זה כרגע.... איך המעבר השפיע עליכם ושינה אותכם? לי יש תיאוריה שכל מעבר של כל בן אדם לא משנה באיזה גיל משפיע עליו פסיכולוגית וגם משנה אותו לטוב או לרע. אז לענות לשאלה של עצמי... לגבי השפעה.. הייתי אנורקסית לשנה וחצי אהם.. הייתי נורא סגורה ודיכאונית. ולגבי השינוי.. אני חושבת שנעשתי יותר ידידותית, יותר פתוחה, עם יותר חוכמת חיים..

eori

New member
מממ... אני לא יכול כל כך לענות כי..

אני פה פחות מחודש:\

Julia16

New member
ok, here we go.....

המעבר לאנגליה... מאוד השפיע עליי מבחינה פסיכולוגית ובהרבה מובנים, אני חושבת. קודם כל, נהייתי יותר open-minded כי גיליתי פה אנשים מתרבויות שונות ומכל העולם, והבנתי שכולנו שונים באופי, אבל בסך הכל כולנו אנשים ואי אפשר לעשות הכללות לגבי אף אחד. אי אפשר להגיד שכל היהודים יותר חכמים או מוצלחים או נחמדים, או שכל האנגלים שתיינים ושטחיים וסגורים, או שכל המוסלמים הם בורים שרק רוצים להרוג את היהודים ומה שלא יהיה... התחברתי עם אנשים שונים מכל מיני מוצאים וגיליתי שכל אחד הוא שונה ולא משנה מי הוא ומאיפה הוא בא. תמיד הייתי בוגרת לגילי, אבל אני חושבת שהמעבר הזה ביגר אותי עוד יותר, אולי גם בגלל שבבית ספר הרגשתי הרבה פעמים מאוד בוגרת ליד ההתנהגות הילדותית של האנגלים והרגשתי כאיול אני נמצאת בגנון, אז זה כאילו עוד נתן לי הרגשת שונות והרגשתי מאוד בוגרת לידם. זה גם ביגר אותי בגלל שהייתי צריכה הרבה פעמים להתמודד עם סיטואציות קשות, של בידוד חברתי או של הוכחה עצמית לפניהם וזה גם מאוד ביגר וחיזק. כן, אני חושבת שגם מאוד התחזקתי בשנים האלה, וכיום אניי יודעת שאם הצלחתי 'לשרוד' את השלוש שנים האלה בתיכון האנגלי, אני כבר יכולה לעבור הכל. יש לי אמונה מלאה בעצמי והבטחון העצמי שלי מאוד גדל. התחלתי להתעניין יותר בפוליטיקה ואקטואליה וכל זה, מה שבארץ פחות עשיתי. אולי בגלל שבארץ כל הזמן דברים קורים מסביבך ואתה קצת רוצה להוציא את עצמך מהלחץ, ופה שום דבר לא קורה, וגם אני רחוקה מישראל, אז דווקא כן נמשכתי והתחלתי להתעניין בנושאים האלה. בשנים הראשונות הייתי מאוד עצובה ומדוכאת הרבה פעמים והייתה לי שנאה מאוד עזה לאנגלים..(אתם בטח זוכרים גם את ההודעות שלי בשנה הזאת... רובם לא הותירו רושם טוב על האנגלים ועל החברה האנגלית...) כיום אני פחות מדוכאת, קצת יותר טוב לי פה וגם הבנתי שאי אפשר להכליל ולהגיד שכל האנגלים הם סגורים וכולם שטחיים, ויש אנשים שונים. נכון, כמעט כל האנגלים אוהבים לשתות, ואפילו בכמויות גדולות מאוד, אבל חלקם הם לא כאלה נוראים ואפילו נחמדים. מתי שהגעתי לפה התחלתי להשקיע מאוד בנגינה, דבר שלא עשיתי בישראל, אולי כי הייתי יותר עסוקה בפעילויות חברתיות וכאלה. וכשהגעתי לפה, בגלל שלא יצאתי אף פעם וזה אז נראה לי שהתחלתי להשקיע שוב בתחום הזה. אז זה באמת הדבר הטוב היחיד שיצא לי מהמעבר לפה, וזה גם ממש מזל כי התחום הזה של המוזיקה והנגינה הולך להיות חלק מהחיים שלי ויש לי מזל שלא פרשתי מזה. אה, ועוד דבר.התחלתי להיות הרבה יותר סימפטתית כלפיי אחרים ויותר רגישה לצרות וכאבים של אחרים. אני יכולה יותר להזדהות עם כאב של אחרים ויותר קל לי לעזור להם עם הבעיות שלהם ולנחם אותם. אה, וגם כן אני חושבת שפיתחת חוכמת חיים מסויימת ואני פחות תמימה וכל זה, אבל יכול להיות שזה סתם כי גדלתי וזה היה קורה לי בכל מקרה.

kpln

New member
וואי....

ובשאלה אנשים עוד ניסו למצוא דרך לשכנע שמעבר לחו"ל משפיע ומשנה אנשים... אורן

kpln

New member
אני לא אענה כי זה היה...

מוקדם ככ שאני לא ממש יודע

canadit

New member
אני השתנתי בכך ש....../images/Emo26.gif

נהייתי יותר עצמאית מאשר בארץ..... כמו ש ליבי אמרה גם אני נהייתי OPEN MINDED בקשר לאנשים לא מהדת שלי והתחברתי עם מלא אנשים מוסלמים. השתניתי גם במראה הורדתי הרבה משקל פה וגם השיער שלי נהייה אחרת פה אני חושבת שזה בגלל ה שמפו החגש שאני משתמשת פה.... וזהו.....

EROTOMANIA

New member
.............

הממ, לפני שעברתי הייתי אדישה. הייתי פחדנית, חסרת ביטחון. עכשיו אני יותר ידידותית.. (זה הכל בגלל שחייבים להכיר אנשים חדשים ורוצים לעשות רושם טוב, לא?) הממ.. פחות אכפת לי מה אנשים חושבים עליי.. הפכתי להיות אחת ששמה זין על הכל.. הממ.. אני חושבת שאת השאר אני אשמור לעצמי, אני מרגישה כמו בקבוצת תמיכה או משהו כזה..

שינוי לטובה,אני מעדיפה שמה מפה...

אני עברתי ללוקסמבורג-בלגיה לפני שנתיים הלכתי לבית ספר בלגי רגיל בצרפתית אחרי שלושה חודשים כבר לא היו לי בעיות עם השפה ואחרי שנה כבר דיברתי שוטף בשנה הראשונה בהתחלה לא היו לי הרבה חברים , היו אבל לא כמו עכשיו. עכשיו יש לי המון חברות וחברים בבית ספר אני מסתדרת טוב מאוד (חוץ מעם המורים) ואני גם פוגשת ישראלים או יהודים (שלא מדברים עברית) הקטע הוא ליהיות כמה שיותר פתוח ולהנות,לצאת,להירשם לחוגים,לעשות אולי מסיבה בבית עם כל הכיתה בשביל להכיר אותם יותר טוב למרות האנטישמיות של הבלגים התקבלתי יפה מאוד תמרה

Lizusha

New member
hmmm lets see

Well, it's been a very rough year for me... But hey during this year, I have matured VERY VERY VERY MUCH! Well, I got my license, bought a car…paying for gas, and insurance… Got a real job for the first time in my life, and sticking to it for the past 8 months. Paying for bills and for my college. Live with my sister, away from the rest of my family and all my friends. AND DEALING WITH IT. Although sometimes I need my mommy, and I need my friends and I feel like I’m going crazy.

למעלה