שאלה

J o s e p h

New member
שאלה

שלום רב ! 1. ראשית אשאל על מתן התשובה - האם בתשובותיך אתה מעיד על היבטי שונים בפרשנות או שאתה פשוט מציג את ההלכה שנקבעה? שאלתי היא בנושא חלב נוכרי (או לחלופין חלב עכו"ם) - 2. מה דין שתייתו של חלב זה/ אכילתו בכל צורה שהיא? 3. אם מוטל איסור - על שום מה הוא מוטל? 4. שאלה נוספת - עד איזה שעה ניתן להתפלל שחרית ולהניח תפילין? 5. מה עליי לעשות כחייל שמוטלות עליו משימות לעיתים שמונעות ממנו להניח תפילין במועד, אלא בשעות כמו 12:30 או 13:00....כמובן שאין הדבר נעשה דרך קבע. האם עליי להניח תפילין? 6. אם לא - כיצד אני מכפר על אי הנחת התפילין במועד? בתודה ובהערכה לפועלכם,

BaaMan

New member
ברשותך...אני עונה...

בס"ד 1) אני לא יכול לענות...היות ואני לא הרב
2) יש שמתירים יש שמחמירים. המתירים סומכים על דעתו של רבי משה פיינשטין זצ"ל שהתיר לשתות חלב נכרי היות וכאשר נכרים חולבים אימת המלכות עליהם. והרבה מקהילות הקודש לא קיבלו את הפסיקה וממשיכים להחמיר בעניין חלב נכרי. בקיצור תשובתי לי לך תלוי מה רבך הורה לך. 3) יש איסור שמא הגוים שחלבו את הפרה יוסיפו לחלב מרכיב לא קשר. 4) להניח תפילין עד השקיעה שחרית אתה יכול לראות באחד האתרים של חב"ד ובד"כ בבתי הכנסת יש שם לוח של סוף זמן תפילה וסוף זמן ק"ש. 5) המועד הוא עד השקיעה כך שאין לך בעיה. 6) אם בכל מקרה נתנו לך משימה שנמשכת עד הלילה ואין לך אפשרות. אתה אנוס. אתה יכול לעשות תשובה. וכידוע אין תשלומין לתפילין. בהצלחה!

לשאלתך הראשונה.........

ב-99% אני עונה "הלכה למעשה". אם לא - אני מציין זאת. על כל שאר שאלותיך - ענו לך יפה מאד. ברכה והצלחה.

J o s e p h

New member
קיצור תשובתך היא תלוי מה רבך הורה,

לצערי הרב - אין לי רב. לא, זו לא סיסמה של תנועת חוזרים בתשובה, זו המציאות היום-יומית שלי. אני חי במסגרות שאינן דתיות. כך גם משפחתי. כל הנעשה מבחינתי הוא לא קל. אין לי גישה למקורות, וגם לו הייתה לי אין בי הכלים הפרשניים והנוספים בכדי לדלות מהכתוב את הנדרש בכדי לקיים את שגרת החיים הרצויה מבחינתי כיהודי. שואף אני ללמוד, אך רוב הספרים שנתקלתי בהם או שהם שטחיים מדי - מעין יהדות אינסטנט, או שהם מעמיקים מדי - לככאלו שיש להם רקע תורני מסויים. במילים אחרות אני שואל - מאין מתחיל בור ועם הארץ שכמותי, וזאת בהעדרו של רב. הפנייה לרב היא פתרון שאינו מענה מספק משום שאני נמצא במסגרת צבאית בימות השבוע. לגבי חלב נכרי - עד היום נמנעתי ונרתעתי מכך, אף שלא היה ברור לי אם מותר או אסור. יחד עם זאת קיימות מצוות גדולות (אף שלא ברור שכרן של מצות) שעדיין איני מקיים. אין הצדקה להימנעות מקיום אותן מצוות מלבד שאיפה לשמור על שלום בית. הניסיון "לא להרגיז" אף אחד מחד ולהתקרב ליהדות מאידך נשמע דימיוני לנוכח היותנו במאה העשרים ואחת, ובמדינת (אלו שירצו יקחו את הביטוי ארץ) ישראל אבל לצערי יש יהודים שהיהדות מבחינתם קשה לעיכול - וגם אם מישהו אחר מנסה לעכל - הרי להם יש בסופו של דבר כאב בטן. ישנן שאלות רבות, אך אין את מי לשאול. מה זאת אומרת לעשות תשובה? -התפללתי פעמיים תפילת מנחה לכפר על כך שלא התפללתי שחרית - זה תקין? אשמח לשמוע דבריכם,

BaaMan

New member
זה תקין...וזה נקרא תשלומין

בס"ד אך זה לא תשובה. למשל תשובה עושים אם עשינו חטא כלשהו(לא משנה בין אם שוגג בין אם מזיד. כמדומני) עיקר התשובה הוא כזה: "אנא ה' חטאתי עויתי פשעתי כך וכך עשיתי(פירוט החטאים) בושתי ונכלמתי ואני לא חוזר למעשי הרעים יותר. אם תרצה אוכל לעלות את תפילת השב לרבנו יונה זצ"ל

asaf2000

New member
תגובה

תשובה- וידוי על החטא, חרטה על העבר וקבלה שלא לחזור לעשות את החטא בעתיד. אם לא מתפללים שחרית בגלל אונס או בשוגג ולא במקרה של מדיז אם היה זמן אבל פשוט לא רצית אלא רק שוגג או אונס, אז מתפללים מנחה פעמיים וזה נקרא "תשלומין", כנ"ל לגבי ערבית ומנחה אם לא התפללת, פשוט מתפללים מנחה רגיל ואחרי תפילת עמידה מתפללים עוד עמידה. אם יש לך שאלות בהלכה כשאתה בצבא אולי כדאי שתברר את מספר הטלפון של "לא לאחים" או "יד לאחים" או אחד מהאירוגנים של החוזרים בתשובה הם בטח יפנו אותך לרב שתוכל תמיד לשאול אותו בטלפון..

א77

New member
בדרשתו של אחד מחשובי הרבנים

בדרשת שבת הגדול לפני שנתיים וגם לפני שנה חזר ואמר, שכשנכתב על אריזת מוצר (בד"כ מוצרים תוצרת חוץ המיובאים) "כשר לאוכלי חלב עכו"ם" זה היינו הך ושווה בהחלט כשם שייכתב על מוצר טריפה "כשר לאוכלי בשר טריפה". ההיתר כביכול שניתן כפי שנכתבה בתגובה לפניי הוא אינו היתר לחרדים או כאלה השומרים תורה ומצוות. זה היה לזכרוני בשל מצב של דיעבד, ושבין כך יש שלא יקפידו על איסור זה. הבנתי שהמתעניין והשואל כאן, הוא אדם הרוצה לשמור תורה ומצוות, ולא שהשואל רוצה ללמד זכות על יהודים החיים תחת שלטון קומוניסטי או משהו דומה כתינוקות שנשבו, ולכן הוא רוצה ללמד עליהם זכות, ושבין כך לא ניתן למנוע מהם את השימוש בחלב עכו"ם. בקשר לתפילין. מצוות הנחת תפילין היא ביום ולא בלילה. בעוד פחות משבוע אני יודע שלא ייצא לי להניח תפילין בבוקר, ולכן אניחם כחצי שעה לפני השקיעה. ואת תפילת השחר אעשה ללא תפילין, ואת זה אעשה כמובן לכתחילה. המדובר ביום תשעה באב. ומובן שאם כך נוהגים וכך נפסק, הרי שקיום מצוות הנחת תפילין היא במשך כל שעות היום. רק לא בלילה. כמובן שאם נזכה לגאולה השלימה עד תשעה באב, כי אז כנראה לא אניח תפילין כלל וכלל באותו יום, כי תשעה באב יהיה חג ומועד לעתיד לבוא. ז"א קידוש ושטריימל או בגדי שבת כל אחד כמנהגו, וממילא גם תפילין לא מניחים בחג. בקשר לזמן תפילה קבלת כמדומני תשובה טובה. יש זמן תפילה. וכבר אמרה המשנה בברכות לגבי קריאת שמע מי שלא קרא עד סוף הזמן הפסיד מצוות קריאת שמע, אבל... ובלשון המשנה: "הקורא מכאן ואילך, לא הפסיד, כאדם הקורא בתורה" ויש לו שכר מצוות לימוד תורה. תפילה. אם עבר זמן תפילה, אז אין כבר מה להתפלל אותה תפילה כרגיל, שהרי בזה אין לימוד תורה כי אם תפילה נטו. אלא שבאנוס שלא התפלל, יכול להשלים בתפילה שלאחריה כשיתפלל פעמיים.

א77

New member
ועוד על חלב עכו"ם

המושג "אוכלי חלב עכו"ם". הוא מושג שלטערינו נטבע עמוק עמוק לא בספרי הפוסקים, אלא ע"י מקדמי מכירות ושירותי תיירות ומסעדנות וכו'. ובעצם כתיבתם מילים אלו הרי הם עושים וגורפים קולא רבתי בנושא שנאסר ע"י מי שאסר פת פלטר, וע"י מי שאסר בישולי עכו"ם וע"י מי שאסר סתם יינן של הגויים. נכון שהסיבות לאיסורים הינן שונות ולדוגמא בישולי עכו"ם שמא יבואו לסעוד בצוותא ולהתחתן בנישואי תערובת. אבל לאיסורים אלה יש חומרת איסורי דאורייתא כמו כל אלה שמדברי סופרים. וזה ממה שנכתב בתורה ושמרת לעשות ככל אשר יורוך על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל (דברים פרק יז.) ולדוגמא הנה קטע שפורסם לקידום התיירות, והשומר נפשו אינו מתפתה, כי אין שום היתר לאכילה לכתחילה. יש אוכלי קטניות בפסח מצד הדין. אך אין אוכלי חלב עכו"ם לכתחילה ומצד הדין. הנה הקטע: מי שאינו מקפיד על חלב ישראל בארצות אחרות, אין הבדל בין צ'כיה לשאר הארצות, כיון שהפיקוח הממשלתי הוא חזק. פרטים נוספים על מוצרים כשרים שניתן למצוא בפראג, אפשר לחפש באתר זה. יוגורט - ישנם יוגורטים לבנים מסויימים של חברות גדולות שמקובלים ככשרים לאוכלי חלב עכו"ם. חשוב שיצויין על זה בפירוש שהוא יוגורט חי באחת מהצורות הבאות: וזה מופיע בעמוד הזה. שבת שלום, זאבי.

למעלה