שאלה...

גילי בת

New member
שאלה...

שלום לכולם:) לאחרונה עלה לי רעיון לקנות לסבתא שלי תוכים וככה יהיה לה מעניין נחמד חמוד ויעביר את הזמן לדעתי זה רעיון מעולה אבל אמא שלי מתנגדת כי "תוכים מעבירים מחלות" אני אישית לא הבנתי את הטענה כי זה כמו כל חיה אם היא חולה יעברו מחלות (במקרה שהן מדבקות) אם היא בריאה אז לא צריכה להיות בעיה לא? אם למישהו יש הסבר ודעות בעד ונגד הטענה של אמא שלי אני אשמח תודה יום טוב

לוי אסף

New member
הייתי ממליץ לך....

דבר ראשון להכנס לרשימת המאמרים של הפורום ולקרוא את המאמר: " לקנות או לא " זה יתן לך קצת רקע. ולגבי מחלות- תלוי במצב הבריאותי של סבתא שלך, אם היא מאוד רגישה אז זה לא כל כך מומלץ בגלל שתוכי כמו רוב החיות יכול להעביר מחלות! ועוד שיקול שצריך להיות משמעותי הוא- כמות הזמן הפנוי שיש לסבתא שלך. אם היא אישה עסוקה ובלי זמן פנוי מאוד לא מומלץ.... ויש עוד הרבה שיקולים, תשאלי ואני יענה

גילי בת

New member
קראתי את המאמר

אני לא חשבתי על תוכים גדולים מאולפים וכו' התכוונתי לתוכים הקטנים 2 בכלוב (אני בעד לתת להם להסתובב בבית) לסבתא שלי השניה פעם היו תוכים היא כל יום החליפה להם את העיתון (משטח הצואה) החליפה אוכל ומים נתנה חסה וטיפלה יפה וזה גם לה עשה טוב בגלל זה חשבתי על הרעיון של התוכים אז מה דעתכם על התוכים הקטנים? ותודה על התשובות עד עכשיו:)

אני יודעת שיש מחלה שנקראת-../images/Emo118.gif

קלמידיה. ואפשר להדבק מהתוכי...[איזה תוכים את רוצה לתת לה?] אבל- הבשורה הטובה היא- שאפשר לבדוק אם לתוכי יש קלמידיה! זה עולה כסף, אבל זה כדאי-אם חוששים. בכל מקרה- אני מציעה לך לשאול את סבתא שלך אם היא מוכנה בכלל לטפל בתוכים, כי צריך לתת אוכל, לנקות ואם הם האכלת יד- לתת יותר תשומת לב ולשמור עליהם![כי הם גם מטיילים בבית].

גילי בת

New member
אמממ

הקטע הוא שסבתא שלי היא חרשת, לי אישית קשה לדבר איתה אין יותר מידי תקשורת, לפני שנה גם סבא שלי נפטר, כמובן שמבקרים הרבה וכו אבל עדיין יש הרבה לבד (יש אישה שמטפלת 24 שעות אבל עדיין) בכל אופן אחרי שראיתי איך היא מלטפת את החתולה שלנו ואיך היא תמיד מאכילה את הכלבה של דודים שלי הבנתי שהיא אוהבת חיות ובגלל זה חשבתי על הרעיון של תוכים שאחרי הכל חוץ מדגים זאת נראת לי החיה שדרך הטיפול בה יותר קלה והם חמודים ומעניינים. בנתיים שאלתי על זה רק את אמא שלי כי בכל זאת היא צריכה לאשר לפני שסבתא שלי תדע ותגיד אם היא רוצה. נראה לי שהטיפול בתוכים יהיה לה עיסוק טוב ודרך העברת זמן טובה ככה שמהבחינה הזאת זה טוב

רואי

New member
אין שום חשש

אמנם בתיאוריה יש אפשרות שתוכי יהיה חולה וכו' אבל עדיין זה לא מעשי. תחשבו על זה כך- אם זה אכן היה מדבק, האם מישהו היה בכלל מחזיק בתוכים?! לסיכום- הייתי אומר שלא צריך לפחד ולא אמורה להיות שום בעיה. במקרה שלך הייתי באמת קונה 2 תוכונים קטנים בכלוב קטן, אפילו שיהיו פראיים, דבר כזה בבית זה ממש נחמד ויפה. זה לא אמור לעלות יקר ומאחר שאת לא קונה אותם מאולפים אז זה גם לא דורש טיפול קשה במיוחד...

למעלה