שאלה

שאלה

יש כאן אנשים שלומדים ספרות משווה באחת מהאוני' ויכולים להעיר ביקורת (לטוב או לרע)?

rannot

New member
מקפיץ

נו תחשפו, מישהו פה לומד או למד ספרות באוניברסיטה???

Ungareska

New member
צודקת מאה אחוז

אני מאוד מאוד אוהב לקרוא מאז גיל 6 , אבל בכל שנות בית הספר ספרות היה המקצוע השנוא עלי. כנראה כשמכריחים בן אדם לעשות משהו זה מאבד את כל הקסם. חוצמזה שמעולם לא הבנתי מה הקשר בין מה שקראנו לניתוחים הפלצניים של המורה. כך קרה שהבגרות הכי נמוכה שלי היתה 85... חוץ מספרות שם קיבלתי בקושי 60 . אני

Rivendell

New member
אני מציעה לשאול בפורום סטודנטים

במקביל, יש לי הרגשה שדווקא משם תבוא הישועה
לי לצערי אין מה לתרום בנושא.

arandiera

New member
חושבת שהשאלה לא קשורה אבל...

אני לומדת ספרות עברית, חבר טוב שלי לומד ספרות משווה, הוא טוען שללמוד ספרות עברית זה בזבוז זמן כיון שמראש מתכוונים להיצע מאד מוגבל. לי יש חיבה רבה לקריאה וניתוח בספרים כפי שנכתבו במקור, אבל בכל אופן. ממה ששמעתי לעיתים קרובות על ספרות משווה בתל אביב, הוא ממליץ בחום. ממה שאני עוברת בספרות עברית אני ממליצה בחום ובתנאים מגבילים. אם זה באמת מעניין אותנו נמשיך בהזדמנות. לי נדמה שאולי לא.

אני לא חושבת שללמוד ספרות עברית

זה בזבוז, אבל את חייבת ממש ממש לאהוב את זה, לדעתי, בדיוק בגלל המבחר היחסית קטן. כשלומדים ספרות משווה או אפילו ספרות אנגלית יש סיכוי גדול יותר שתמצאי דברים שימצאו חן בעינייך. אני אגב לומדת ספרות אנגלית ומאד נהנית מלימודיי.

סמיאגול

New member
מבחינתי

למידת ספרות מוציאה את החשק לקרוא. אבל אולי זה רק אני..........

arandiera

New member
להפך

ללמוד ספרות זה להבין ממה אתה נהנה כל כך. בשונה מביולוגיה - להכיר את מערכת הרבייה לא עושה את הסקס מוצלח יותר - הרי שבספרות ההבנה, הגברת יכולת הניתוח, הכרות עם תיאוריות נוספות, הזדמנות לקרוא מאמרים שונים ויצירות שונות. עבורי זה נותן המון. (אם כי נכון לעכשיו יש לי העד]ה לקורסים שמנתחים שירה על פני קורסים שמנתחים פרוזה - אבל רק בגלל שמתמקדים כאן בניתוח סטרוקטוראליסטי. איפה דרידה כשצריך אותו????)

דוסטו

New member
סטיה מהנושא והסתיגות

היות וארנדירה העלתה כאן את נושא הסקס (ישתבח שמך) - הכרה של מערכת המין בהחלט יכולה להשביח את הסקס. כבר שמענו על בתולות חסודות שהתלוננו שאינן מגיעות לאורגזמה והתברר שהן חושבות שהדגדגן נמצא בבית-השחי (כי שם נורא מדגדג), ועל זכרים עם מקדחות רוטטות שחשבו שסקס ולקדוח חורים זה היינו הך. כל סקסולוג/ית ממוצע היה מושיב אותם קודם מול הספר ואח"כ מול המראה כדי שילמדו שא'-קמץ זה אה, ושלא הכול מסתיים בז'קמץ -י' חיריק- נון סוף.

arandiera

New member
אם כבר סטיות

אני מקווה שברור לך שאני לא התכוונתי שאין כל צורך לדעת דברים בסיסיים על גוף האדם, אלא שאין צורך לדעת מתי שחלה ימין מבייצת ומתי שמאל. מלבד זאת אף לגבי לימוד שטחי - מניסיון אפשר להנות בלי ללמוד כלום ואפשר ללמוד הכל ולא להנות בכלל. ולמעשה, אם כבר להפסיק עם הסטיות (דוסטו...) גם בספרות, אפשר כך ואפשר אחרת (להיות עם ולהרגיש בלי, להנות כשלומדים ולהנות כשרק קוראים) אבל עודני עומדת על שלי, הטענה כאילו ללמוד פסרות ולנתח ספרות הורס את ההנהאה מהקריאה מדגימה לימוד לא נכון והנאה מעט שטחית. לדעתי.

דוסטו

New member
ארנדירה

אני מסכים איתך. תלוי במרצה ותלוי בקהל המשתתפים. לא למדתי על עגנון יותר מאשר בשנת הרצאות ששמעתי ממנו על קומר והכלב בלק. לא הצלחתי לקרוא יותר מעמוד רצוף של ברנר עד ששמעתי את חיים באר מדבר עליו. (ושניהם אגב, פרופ' הראשון הגם שיש לו 'רק' תואר BA והשני אפילו חסר תעודת-בגרות אם כי השלים 12 שנות לימוד). ועד שלא שמעתי את מורתי לספרות ששמה כפה בידה ונכנסה לכיתה של הונים בני 16 מהמגמה המדעית, מנתחת את 'החטא ועונשו' חשבתי שרק תקציר, רחמנא לצנן, אפשרי.

slevinger

New member
לא זה לא רק אתה

אפילו היום כשאני נזכרת בשיעורי הבית של אז, בנוסח נתח את הסיפור ואת הנפשות הפועלות....או גיבור ואנטי גיבור בספריו של X או Y - פרט, הסבר ונמק...... - אני נתקפת שיתוק כללי, יובש בקיבה ויד שמסרבת לזוז ימינה או שמאלה, בדיוק כמו אז. שנים לא הבנתי למה צריך לקרוא ספרות ומי צריך את זה בכלל.......עד שהתעוררתי יום אחד מהקומה הספרותית שלי.... וגיליתי עולם נפלא, שבלעדיו חיינו אינם חיים. אמן כן יהי רצון....

דוסטו

New member
כן, אז מה את בדיוק רוצה לומר

חוץ מאשר עוד פעם לסתור/להסתייג מדברי? הקורס של עוז ובאר היה קורס אוניברסיטאי. הדיון נסוב על התועלת שאפשר להפיק מלמוד מוסדר של ספרות. השאלה אינה מסגרת הלימוד (בי"ס, אוניברסיטה, חוג-הספר של מזכרת בתיה). השאלה היא מי המרצה ומי הקהל.

למעלה