שאלה $$$

swann

New member
שאלה $$$

... דווקא לא רציתי לשאול על משכורות, שכר דירה, מחירי בתים או קניות בסופר
השאלה שלי היא על חתונה, כמה נותנים ? חברה שלי מהעבודה מתחתנת. אני בקשר איתה גם מעבר לעבודה אז זו לא רק קולגה. אין לי מושג מה סדר הגודל של צ'ק לחתונה... אשמח להמלצות.

בעיה ממש לא קלה

למדתי כאן שבכל אירוע כזה צריך לעשות חישובים. האם מדובר בחתונה הכוללת חופה, וארוחת ערב מלאה? תזמורת וכל השאר. כי אז הצק אמור להיות על 180 $ לפחות עם זו רק מסיבת קוקטיל צנועה יותר.. אפשר להסתפק ב100$ ויותר תלוי בקרבה. שיטה מאוד נפוצה כאן היא לשאול את החברה איפה היא רשומה למתנות. זו שאלה שגרתית ומקובל מאוד לשאול אותה כשמאשרים הזמנה לחתונה (לא שכחת לאשר במועד נכון? ואגב שלושים שניות על בגדים לחתונה. שלא כמו בישראל. מדובר כאן בהפקות שלא מביישות טקס חלוקת פרסי האוסקר. ולא רק לחתןכלה ובני המשפחה. בדקי מראש מה מקובל על החברה שלך. לי כבר קרה שהופעתי בחליפת בייג מהודרת , לחתונה שכולם לבשו בה שחור. לא קורה כלום אבל .. את יודעת למה להתבלט. מזל טוב.

Esther4

New member
לאמא של מאיה

אם מדובר לגבי חתונה יהודית בקנדה? במידה וכן תלוי איפוא החתונה נערכת ותלוי כמה את קרובה לכלה ולחתן. רוב החברים הקרובים נותנים בין מאתיים לשלוש מאות אם את הולכת עם בן זוגך. או שאפשר לקנות לזוג מתנה מחנות מתנות. כיוון שרוב הכלות כאן נרשמות בדיפרטמנט סטור או חנות מתנות אחרת.

מה זה דיפראטמנט סטור?

ומה ההבדל בין חתונה יהודית לחתונה של אחרים? תעזרו לי להכין שעורי בית גם

Esther4

New member
תשובה לרוצה לבוא

דיפראטמנט סטור זה- חנות כלבו גדולה כמו המשביר כמו כלבו שלום עליו השלום כאן יש חנות בשם The Bay או Sears ההבדל בין חתונה יהודית לחתונה של אחרים היא גדולה מאד. אחרים יכולים להתחתן בכנסיה אחרי החופה יתנו כמה סוכריות וזהו. אחרים הולכים למסעדה רגילה שהמחיר למנה עולה הרבה פחות ממנה בבית כנסת או בית מלון או אולם אחר. לדוגמא- בבית כנסת או אולם חתונות מנה לאדם עולה מ-80 דולר עד 200 דולר אם מגיע זוג לחתונה ונותן צ"ק או מתנה בשווי של פחות ממאה דולר זה ממש לא נאה. נכון שהאורח לא צריך לכסות את ההוצאות החתונה אבל ככה זה מקובל.גם בישראל מקובל לתת מ- 400 שקל. במונחים ישראלים זו מתנה יפה מאד. כך גם בקנדה. ושוב אם אין באפשרות האדם לתת צ"ק מכובד, עדיף שיקנה מתנה בחנות היכן שהכלה נרשמה. תעמידי את עצמך מצד השני של המתרס ותעשי מסיבת בר מצוה או בת מצוה וזו תהיה ארוחת ערב עם מוסיקה וצלמים ותחשבי כמה עולה ערב כזה ואם יגיעו אורחים ויתנו צ"ק פעמיים חי(36)דולר ממש תרגישי עלבון ממתנה זו. אני כותבת לך זה מתוך נסיון אישי שהיו אנשים מאד נדיבים והיו כאלה אנשים בעלי מעמד גבוה שנתנו מתנה מבישה ומעליבה.וכן היו אנשים שבכלל לא הביאו מתנה.

gozala

New member
בדיוק אמש עלה הנושא ו"יצא דיבור"../images/Emo8.gif

ולמה? כי בני התחתן לפני כשבועיים ויצא מזה בעור שיניו (אולי). אז דיברתי עם יהודי כאן על עלויות והוא סיפר שבנו נפל לאחר שהוציא על האירוע 20K (ארה"ב) וקיבל ח"י ועוד ח"י... ומכל העסק הצליח לכסות רק שליש מההוצאה וזה כמובן, לאחר שלא שואלים אותנו ובניגוד לעצות הטובות להמנע מכל הסיפור הזה למפרע.

Esther4

New member
לאוה

הסיפור שלך ושל היהודי שסיפר לך על העליות ממש לא מצחיק. זה קרה גם אצלי לפני חודש כשבתי התחתנה ופתאום גילינו מי האנשים. כשעושים חתונה אף אחד לא עושה חשבון שהמתנות צריכות לכסות את האירוע אבל זה מעליב כשאנשים שיודעים למפרע שמנה עולה מאה דולר ועוד מגיע זוג שנותן פעמיים חי זה ממש מוציא מהכלים. במיוחד כמה זוגות שהגיעו בלי מתנה ובלי צ"ק באו אכלו רקדו נהנו מהאוכל הטעים הודו לנו והלכו לדרכם. זו חוצפה אמיתית. להבא נדאג לכך שלא יהיו ברשימת האורחים.

gozala

New member
זה היה ארנולד שסיפר, צריך להמנע!

פשוט לא להרים כאלה אירועים מלכתחילה וניגמר הסיפור. אם לילדים שלי היה שכל היו מתחתנים ברבנות וניגמר הסיפור. אגב חזרתי לי לארץ מקנדה והנה מגדלי עזריאלי שצילמתי עם הדיגיטאלית בזמן הנחיתה.

למעלה