שאלה

InMyHead69

New member
שאלה

מה קורה לנשמה שמשהו מונע ממנה להמשיך הלאה? זאת אומרת אם האדם היה בדיכאון וחי בצער..ואיננו יכול להשתחרר מהצער הזה הוא ייתקע? טוב יש עוד כמה:) למשל אם יש אכן ערפדים או שדים, האם הם יכולים לתקן את דרכם ולהפוך לנשמה מתוקנת? ושאלה שלישית זה בחיים..נותנים לנו הדרכה או סימנים? למשל מישהי כתבה פה על כוח מסוים שמשך אותה לעבר קבר מסוים..האם זה קורה לכולם? או שאנחנו לא שמים לב לזה? תודה.

Candytuft faery

New member
תשובה.

לפי דעתי האדם יתקע אך תמיד תהיה לו אפשרות לשנות זאת, כלומר לדוג' הוא עשה משהו רע למישהו ולא ביקש סליחה ומת. אז הוא לדוג יכול לתקשר עם מדיום או עם מישהו ולהגיד לו שילך בשמו ויבקש סליחה. אבל זאת בסה''כ דוג' בקיצר הנקודה פה שהוא יכול לשנות זאת. בקשר לערפדים. הבעיה איתם היא ..שאין להם נשמה!!!, אלא אם כן יש מישהו יכשף אותם ויתן להם נשמה. כמו שכישפו את אנג'ל הערפד החמוד עם הנשמה. בקשר לשדים אני לא בטוחה. הקטע הוא שנראה לי שאין אפשרות שלשדים תהיה נשמה, כי הם בעצמם כמו נשמה או משו כזה. אבל בעיקרון לא כל השדים רעים. בקשר לרעים לא נראה לי שאפשר לשנות אותם. ובקשר לשאלה השלישית, (דר''כ אני כתבתי על זה) האמת שאני לא שמתי לב לזה כשההיתי בבית הקברות. אם לחשוב עכשיו אני לא זוכרת שקרו לי ממש מקרים כאלו לפני כן, אולי הם קרו אך לא היתי מודעת להם. בקיצר זה תלוי.

peter Wi

New member
תראה,

ערפדים ושדים יכולים לשנות את דרכיהם לדרכים טובות. -ולכולם יש "נשמה". -אין כזה דבר "לשד אין נשמה". לכל ברוא של אלוהים יש נשמה. אני לא בטוח בקשר לדבר השני ששאלת. אני אישית מאמין בגורל.

I am a freak

New member
../images/Emo13.gif אם הייתי פינגווין*....

הייתי אומר לך שאלוהים ברא הכול, גם אבנים וחול. אני אישית, לא חושב שבחול יש נשמה, גם לא באבנים. ישנם מקרים בהם "נשמה מסויימת" מקבלת עונש (חרט) והיא נאלצת להיכנס לתוך עץ או אבן (או כל דבר אחר) ולבלות שם זמן לא מוגבל
(ע"פ הקבלה) לילה טוב,

Swicca

New member
קבלה סאקס.... !!!! ../images/Emo11.gif

בכל מקרה אני חושב שעם הבנאדם מכיר את עצמו מספיק הוא לא ייתקע כי תמיד יהיה לו משהו שמח שישעשע אותו בזמנים של עצב ! :) (אחחחחחח.... אני לפעמים מתפלא מהאופטימיות שלי .... )

I am a freak

New member
|גברים-בשחור|

כנראה שלא הבנת אותי
ע"פ הקבלה-
אדם שמת, הנפש שלו עולה למשפט ע"י הקדוש ברוך הוא (פאק... אפילו אני מפתיע את עצמי
.... ולא
אני לא פינגווין
)
במידה והאיש היה רע (מאוד)- הוא מקבל עונש חרט- אשר גורם לכך שנשמתו תנדוד ברחבי המישור שלנו (וזה גם מה שמסביר, משו, את תופעת הרוחות רפאים). לעיתים, קורים מצבים בהם הנפש אשר מסתובבת במישור, נתקעת בתוך עץ או אבן (אלו סיפורים שאני מכיר) ואינה יכולה לצאת. מקווה שהבנת, לילה טוב,

Swicca

New member
אתה בטוח שאתה לא פנגווין ...??? ../images/Emo4.gif

בכל מקרה אני הבנתי אותך אני פשוט לא מאמין בקדוש ברוך הוא ... (ואין מצב שזה ישתנה ... חחח מסיבות אישיות) ולכן אני חושב אחרת .... והקטע עם הקבלה אני פשוט לא אוהב אותה ... בבבבעעעעעעע

peter Wi

New member
הקבלה היא המאגיה של

היהדות. והיא דבר נפלא שמכיל הרבה יותר ממה שבד"כ נוטים לחשוב. הייתי ממליץ לך לחקור קצת בנושא לפני שאתה מחליט משהו.

I am a freak

New member
../images/Emo13.gif

וזה נכון לא רק בקשר לקבלה- עדיף לחקור לפני שיוצאים בהצהרות. זה יכול לחסוך המון
יום נעים,

Swicca

New member
ואני לא יצאתי סתם בהצהרות .....

... אני מקווה שאתה לא מצפה ממני להביא הסבר לכל דבר שאני לא אוהב !?
(זה גם לא ממש עניינכם .. :p)

peter Wi

New member
בכלל לא.

רק הדגשנו שחבל שתפסיד דברים וידע שיכולים לעניין אותך. זה הכל.

peter Wi

New member
אמרתי

"ברוא". משמע, יצור עם תודעה. והשתמשתי בביטוי "אלוהים" רק כביטוי, הכוונה הייתה לכל דבר עם תודעה.

I am a freak

New member
באמת../images/Emo35.gif

אני חשבתי שברוא, משמע, 'כתוצר הבריאה'- כל מה שההוא, שם למעלה (שאני עדיין בספק גמור אם הוא קיים), ברא.... אם כך, איך אתה מכנה את כל החפצים
הם לא ברואים
יום נעים,

peter Wi

New member
הם ברואים

ע"י אלוהים, אבל הם לא "ברוא" של אלוהים. משמע, יצור בעל תודעה שאלוהים ברא.

למעלה