שאלה

אוריר

New member
שאלה

אני בד"כ לא משתתף פה בפורומכם הקט. אבל לפעמים אני קורא כשמשעמם לי. בכל מקרה, גם אני הייתי חניך בבני עקיבא. אני עדיין די פעיל בבני עקיבא. למרות שאני בשבט עוז. בקיצור, שאלה לי אליכם. אני גדלתי בתנועה הזאת וחונכתי לערכי התורה והעבודה. עכשיו אני אספר לכם סיפור ובסוף אני אקשר את זה למשפט הקודם. חזרתי היום מטיול עם שני חברים בצפון. היינו בצפת, טבריה והסביבה (גליל עליון, גליל תחתון). בלילה הראשון ישנו בצפת, בישיבת ההסדר ברשות הרב בניהו ברונר. נכנסנו לשם וקבלו אותנו ברצון. הציעו לנו אוכל. היו ממש נחמדים. עד כאן סבבה. בלילה השני סיימנו את המסלול שלנו (שהיה בהר מירון) בסביבות יער "עין זיתים". בימים אלה יש הכנה למחנה סיירים ביער הנ"ל. חברי ואנוכי חשבנו לנו שמה יותר הגיוני מלחפש מקלט ללילה בהכנה? אחרי הכל היינו חברים בתנועה הזאת שנים רבות וחונכנו לערכי התורה והעבודה, כמו שאמרתי למעלה. בתורה, בין השאר, אנו לומדים על אברהם אבינו שהיה מכניס אורחים. הגענו למחנה, והרכז בשניה שהוא ראה אותנו אמר לנו שלא נוכל לישון. ביקשנו, התחננו, כלום לא עזר. מיוצר לציין שביקשנו רק לישון בשטח המחנה בלילה ותכננו לצאת בחמש בבוקר כבר לדרך, לא ביקשנו אוכל, לא ביקשנו שום דבר יותר. קיבלנו תשובה שלילית. טוב, קיבלנו (ללא הבנה) את רוע הגזירה. החלטנו לנסות בכל זאת לבקש רק להתקלח במחנה. התשובה היתה כמובן "לא". אוסיף גם ששני חברי היו מדריכים פעילים זמן רב במסגרת התנועה וגם אני עדיין פעיל במסגרת התנועה. שאלתי את אחד מרכזי הרובע (כי רכז המחנה לא רצה כל כך לדבר איתנו והוא גם היה עסוק) לפשר הדבר, "כיצד זה יתכן בתנועה כזאת?", הוא ענה לי בבדיחות הדעת (לא הצחיק אותי במיוחד) ש"יש ירידת הדורות" ואברהם אבינו זה משהו אחר ובלה בלה בלה. אז אני אנסה לשאול אתכם. שאלתי היא, איך זה מסתדר עם ערכי התנועה? האם אין פה "אחד בפה ואחד בלב"? מצטער שזה יצא ארוך!

lali37

New member
אני לא ממש מופתעת...

זה תמיד ככה... אבל עדיין כ"כ מסכימה איתך
זה כ"כ לא בסדר... ואיך לא היה לרכז בוש לתרץ את זה בירידת הדורות
בושה וחרפה

אוריר

New member
אגב, שלום לכולם!

מצטער ששכחתי להגיד שלום בתחילת ההודעה. אני כזה גס רוח!

מוצארט

New member
שלום גמלך!

קראתי את סיפורך, ולמען האמת לא הופתעתי. התשובה שקיבלת הייתה ללא ספק התחמקות גרידא. ולמען האמת? אני גם די מבין אותם. הם לא מכירים אותך ואת חבריך, ומיותר לציין ממה הם יכולים לפחד כשמדובר באנשים זרים(גניבה, אונס, השחתת רכוש וכו'). לא שח"ו עשיתי אתכם פושעים, אבל במצב של היום, כל מילה מיותרת.

אוריר

New member
בשנתיים האחרונות כשקרעתי את

עצמי במחנות שלהם בתור צוות יער הם הכירו אותי טוב מאוד. כנראה השנה הם שכחו (בגלל שלא באתי לצוות יער השנה?)

lali37

New member
אני בטוחה שהם לא זוכרים את

כל הצוותי יער שהיו להם, בחייך... ורב האנשים הולכים לצוותי יער בשביל עצמם... כי זה כיף! לא בשביל בנ"ע והאידיאלים!!!!

אוריר

New member
לא אמרתי שהלכתי בשביל אידיאלים

אבל באתי ועבדתי. עבדתי הרבה אפילו. וכשעבדתי אף אחד לא שאל אותי שאלות ולא עשה עניינים. מה אני אגיד לכם? אולי באמת הקטע עם הצוות יער לא קשור פה.

lali37

New member
לדעתי הוא לא קשור...

הם היו לא בסדר... אבל הוא לא קשור... מילא, הייתי מבינה אם הם היו מתרצים, כמו שמוצרט אמר, שבתכלס הם לא יודעים מי אתם ומה תעשו.... למרות שבקשר למקלחת זה תרוץ לא משהו... אבל הדרדרות הדורות
הרי הם אמורים לנסות ולשפר את הדור
לחנך אותו להיות יותר טוב
בושה

אוריר

New member
לא לזה צריך להתפס

הוא בטח התלוצץ בקשר לירידת הדורות (למרות שזה לא הצחיק אותי). אבל דוקא בקשר לזה שהם לא מכירים אותי - היתה להם אפשרות "לאמת את הזהות שלי" אם רק היה אכפת להם. היו שם לפחות 3 מדריכים שכן השתתפו בהכנה שהכירו אותי וניסו גם להתחנן עלינו (ללא הצלחה). ואני מאמין שיש מספר לא מועט של רכזים (בעיקר במחוז דן) שמכירים אותי ואם לא אותי את 2 החברים שלי (כי הם מדריכים משקיענים שכל רכז מכיר). ולא לתת לנו להתקלח... הם השאירו עלי רושם פשוט לא טוב.

ידידי...

בס"ד זה ידוע שבני עקיבא לא מכניסים למחנות אורחים אלא בשעות הביקורים. במיוחד בעינייני שינה. אין לי מושג למה אבל זה פשוט ככה כבר שנים.

למעלה