שאלה...

bubity

New member
שאלה...

אולי דווקא זו תהייה שאלה פשוטה עבורכם, לאור השאלות רבות החשיבות שאתם דנים בהן... אבל שיהיה... רציתי לדעת למה דווקא הברזל מתחמצן והופך לחלודה ואילו מתכות אחרות לא? עד כה פשוט חשבתי שזוהי תגובה ספונטנית (שמעלה את האנטרופיה ביקום), אבל מישהו הפנה את תשומת ליבי לכך שזה קשור למספר האלקטרונים החופשיים בברזל... האם זה נכון? מהו ההסבר המדויק? ולמה מתכות אחרות לא מתחמצנות בקלות כזאת? למי שמבין כימיה- האם זה בגלל שה- "דלתא G" פשוט נמוכה יותר? ובלי קשר, מישהו יכול לעזור לי איך עושים חזקות (נורמליות) כשמקלידים? תודה!

netzach

New member
מי אמר לך שלא ?

מלבד המתכות האצילות כמעט כל המתכות יוצרות תחמוצות. בברזל שהוא שכיח מאוד התחמוצת נקראת חלודה ולכן אותה את מכירה. זה אכן קשור ברמת האלקטרונים האחרונה. במתכות האצילות הרמה האחרונה סגורה ולכן הן אינן יוצרות ריאקציות כימיות (אלה אם כן מתאמצים נורא), לעומת זאת מתכות פעילות מאוד כמעט ואין אפשרות למוצאן בטבע בצורה טהורה. ברזל יושב באמצע הטבלה ומתחמצן היטב כמו גם שאר המתכות שסביבו. חזקות... באיזו תוכנה את עובדת?

bubity

New member
אז למה...

כסף למשל לא מתחמצן? עוד לא ראיתי טבעת כסף עם שכבה של תוצאת החמצון מסביבה... ולא משנה באיזו תוכנה, גם סתם פה בהודעות. אני יודעת שלוחצים על משהו ואחר כך מספר כלשהו, ויוצאים סימנים שונים. מהו המקש שעליו לוחצים?

../images/Emo26.gif

אני יודע שלוחצים על alt בשביל דברים משונים.. את המספרים אין אני יודע :)

keynant

New member
חזקה במחשב מבטאים כ-

x^y בשביל X בחזקת Y. את הסימן עושים בעזרת SHIFT + 6. שים לב שכל מתכת מתחמצנת בצורה אחרת, כך שלא כל התחמצנות תראה לך כמו חלודה. לפי הידע המצומצם שלי, אם איני טועה התחמצנות של כסף היא שחורה, ואני מניח שכן ראית טבעת כסף עם שחור מסביבה...

PooKiPsiT

New member
alt+3 מספרים מהמספרים בצד

ימין של המקלדת! (עם המספרים שנמצאים למעלה בשורה זה לא עובד). לדוגמא alt+171 = ½ alt+172 = ¼ alt+753 = ± ויש עוד המון צורות שאפשר לעשות ככה שכחתי איזה 3 מספרים יוצרים חזקה.. אפשר לעשות ניסויים אם למישהו ממש משעמם

ailag

New member
¹ ² ³

0185 0178 0179 ואפשר גם למצוא אותם בcharmap ( start -> run -> charmap ) כשעושים עליהם קליק שם, כתוב בצד ימין למטה מה הקוד שיוצר אותם.

TheFinalCut

New member
כסף כן מתחמצן, פשוט לאט יותר

מדי פעם כסף "משחיר" - והשכבה השחורה היא שכבה מחומצנת. כסף ריאקטיבי הרבה פחות מברזל, ולכן הוא מתחמצן לאט יותר.

bubity

New member
ולמה לאט יותר?

בגלל הדלתא G? או שיש סיבה שאני לא יודעת?

New member
דלתא G לא משפיעה על מהירות של תגובה

נניח יש לנו תגובה
A + B --> AB​
מהירות התגובה תיקבע ע"י ריכוז כל אחד מהחומרים וע"י נתון קבוע שנקרא קבוע מהירות הראצקייה Kv. קבוע זה תלוי בהרבה גורמים ובינהם נוכחות של זרז בתגובה, טמפ', יציבות של חומר ביניים. הברזל מתחמצן מהר יותר כנראה שבגלל שהזיקה שלו לחמצן גבוהה יותר לכן אנרגיית השפעול לתהליך חמצונו קטנה יותר והתהליך מתרחש מהר יותר. בברכה, אבירם

TheFinalCut

New member
הכל בגלל האנרגיה החופשית ../images/Emo13.gif

האנרגיה שיש להשקיע כדי ליינן (לגנוב אלקטרון מ) כסף היא +731kJ למול. מאידך, היונים בשמחה מקבלים אלקטרון כדי להפוך למתכות חופשיות - או במלים אחרות קשה לחמצן אותם, יחסית למתכות כמו ברזל. אבל אני חייב לתקן את דברי (אחרי שבדקתי את עצמי) - השחרת הכסף אינה נובעת מתגובה עם חמצן, אלא עם מרכיבי גופרית באויר (ליצירת Ag2S); כסף אינו מגיב עם חמצן. מדוע כסף קשה לחימצון באופן יחסי? אינני יודע. עוד יותר מסקרן הוא למה כסף מוכן להגיב עם גופרית (הנמצאת מקום אחד מתחת לחמצן בטבלה המחזורית, עם אותה דרגת חימצון נפוצה ואלקטרושליליות נמוכה יותר) ולא עם חמצן. דרגת החימצון הנפוצה של כסף היא +1. ואילו של חמצן (או גופרית) היא -2. לפיכך, O או S אחד יצטרך להגיב עם 2 יוני כסף ליצירת תרכובת נייטרלית דוגמת Ag2O. אך כסף בשמחה יקבל אלקטרון כדי להפוך חזרה למתכת חופשייה ולהצמד למולקולת הכסף השניה. מאחר וקטנים הסיכויים שמולקולת חמצן או גופרית תפגע באותו הזמן ב- 2 מולקולות כסף בדיוק במקום ובמהירות הנכונים ליצירת קשר, סביר להניח שיווצר קודם תוצר ביניים בלתי-יציב כמו AgO- או AgS-. ככל הנראה, תוצר הביניים המבוסס על גופרית יציב יותר מזה המבוסס על חמצן ולכן הוא מחזיק מעמד מספיק זמן כדי להגיב עם עוד מולקולת כסף. כמובן שזו רק השערתי האישית ויכול להיות שזה מסיבה אחרת. ניסיתי להעזר בספר הנחמד General Chemistry למציאת התשובה, אך לא ממש קיבלתי אותה. מדובר כאן על פיסיקה ברמה גבוהה יותר ממה שמופיע בספר הזה כדי למצוא את התשובה המדויקת.

bubity

New member
בקיצור, המסקנה היא ש...

סיבכתם אותי עוד יותר, אבל לפחות העלתי נושא לדיון. אם למישהו יש תשובה ודאית, אני מעוניינת לשמוע. גם קישורים יעזרו. תודה...

x12

New member
זה מבוסס על פוטנציאלי החיזור

של המתכות והשורה האלקטרוכימית של המתכות(למה למתכת מסויימת יש פוטנ' גבוה יותר מלאחרת זה אני לא יודע..סורי אני רק סיימתי את הבגרות בכימיה לפני שבועיים בערך..)

bubity

New member
סוף סוף קיבלתי תשובה!

נראה לי מאוד שאתה צודק... תודה!!!

למעלה