שאלה

netzach

New member
בואו נעשה כאן סדר ...

ראשית, מי שמחזיק את המגנט שלא יפול הוא רק כוח החיכוך. ניסיתי לתת רמז למחשבה, אבל נראה שרק יצרתי בלאגן ... זה נכון שכאשר המגנט נע על דלת המגנט הוא יוצר זרמי מערבולת, אולם זרמים אלו יעכבו את הנפילה אך לא ימנעו אותה (כלומר, תאוצת הנפילה לא תהיה g). לגבי האנרגיה. כמו שנאמר כבר קודם, לא נעשית עבודה משום שאין דרך שהגנט עובר. ובכל מקרה לאחר מספיק זמן, מגנט מפסיק להיות מגנט (לפעמים זה עשוי לקחת מיליוני שנים). הסיבה לכך קשורה באנטרופיה, אבל לזה אני מעדיף שלא להיכנס כרגע

arifell

New member
אני חושב שבמקרה כזה

נקבל שהמגנט הולך ומאט, אבל לעולם לא עוצר. או שהוא מתנודד סביב איזושהי נקודה בתנודות דועכות. זו מין הרגשה כזו, אבל אין לי מושג איך לגבות אותה

netzach

New member
לא נכון

המגנט הולך ומגביר את מהירות הנפילה שלו, אולם בקצב קטן יותר מאשר זה שמספק כוח הכובד. בוודאי שלא תנודות.

arifell

New member
במחשבה שנייה

מסתבר שלא הבנתי. למה שמגנט יתנהג ככה?

qet1

New member
זה בערך כמו לשאול מאיפה כדור הארץ

משיג את האנרגיה בשביל למשוך את כל מה שעליו במשך אינסוף זמן...והאם מתי שהוא אנחנו נרחף פתאום לחלל.... זה חלק מתכונות החומר מסה נמשכת למסה מגנט נמשך למתכת

netzach

New member
אוי ואבוי ../images/Emo10.gif

אז בשביל מה אתה מתעניין במדע? כל הרעיון הוא לשאול כל הזמן! כיצד הדברים פועלים? מדוע? איך? מה עומד מאחורי הדברים? וכו' וכו' ... ככה זה - זו תשובה שטובה לפורום דת.

mc901

New member
יש לי דוגמה יותר טובה, צריך הסבר

שלום, להזכירכם השרשור התחיל בתופעות שאין להן הסבר מדוייק, ולצערי (אולי אני קשה-הבנה) עוד לא קיבלתי הסבר מדוייק. נחזור למגנט: כולכם בוודאי מכירים אלקטרומגנטים, בהם יש להעביר זרם חשמלי (בצורה מסויימת) בברזל, וזה האחרון רוכש לזמן זה תכונות מגנטיות. כידוע נעשה שימוש יום-יומי בתכונה זו. נקח לדוגמה את המנופים הגדולים שמרירמים מכוניות לפני מעיכה (כמו בסרטים), בהן נעשה שימוש באלקטרומגנט. לכאורה, אם היה שם חתיחכת מגנט ענקית, גם הצכוניות היו עולות ונדבקות אליה, אלא שהיינו מאבדים את היכולת לשחרר את המכונית איפה שנרצה (סתם הערה פרקטית). בכל אופן יש כאן עבודה - המכונית עולה ונדבקת למגנט. באלקטרומגנט זה ברור (נראה לי) שמקור האנרגיה הוא מהזרם החשמלי שאנחנו מעבירים כדי לייתר את המגנט. נניח שיש מגנט אמיתי (כמו אלה של המקרר) גדול כזה - מאיפה האנרגיה להרים את המכונית. מקווה שעכשיו זה ברור

תשובה

האנרגיה שדרושה כדי להפעיל אלקטרומגנט אינה קשורה לשדה המגנטי (פרט אולי ליצירת השדה הראשונית) אלא נצרכת כחום עקב ההתנגדות החשמלית של המערכת (בעיקר של הסליל). אם נשתמש בעל-מוליכים חסרי התנגדות באלקטרומגנט שלנו, נקבל זרמים קבועים שיתקיימו ללא מקור כוח חיצוני ולא נצטרך (פרט להשקעה הראשונית כאמור) לספק אנרגיה נוספת. האנרגיה להרמת המכונית מגיעה מהמנוע של המנוף, לא מהמגנט. המצב זהה למקרה שבו היינו קושרים את המכונית בחבלים למנוף. לא החבלים "תורמים" את האנרגיה להרמה.

1ca1

New member
משוואת נאוויר-סטוקס

זהוי סדרה של משוואות דיפרצנאליות, שניתן לתאר בעזרתם למשל את מערבולות האוויר הנוצרות ממטוסים, וכיום אין למתמטיקה שום כלים לפתור אותם (אומנם נוצרים קירובים, וככה מטוסים נבנים, והפיזקה הצליחה לנסח את המשוואות הללו, אך כרגע אין מהצד המתמטי שום אפשרות לפתור אותם)

למעלה