שאלה....

alonpaz

New member
מצטער על השאלה פשוט....

אני נכה ביטוח לאומי בכיסא לצמיתות 100% ורציתי רק להשוות את מה שמקבלים נכי צהל וביטוח לאומי. אם השאלה לא נראת לכם אל תענו אני יבין.

smile2life

New member
תגמול נכי צה"ל

מורכב מכמה גורמים: ** אחוזי הנכות ** סוג הנכות\פגימה ** מצבו המשפחתי של הנכה ** צרכים מיוחדים ** החזרי נסיעות על טיפולים ** יכולת תעסוקתית אני מבטיח לך שלנכי ביטוח לאומי נגרם עוול ואתם אינכם מקבלים את הקצבאות להן אתם זקוקים. בזמן מאבק הנכים על הקצבאות נכי צה"ל רבים הצטרפו לשביתה במשרד הפנים (כולל אני) מאחר ואנו יודעים כי נגרם לכם עוולך בכל הנוגע לסיוע ממשלתי. אני מצרף קישור לפרק בחוק הנכים העוסק בתגול נכי צה"ל, חיילים שנפגעו בזמןו שרותם הצבאי ובני משפחותיהם

אביבים

New member
../images/Emo141.gifsmile2life בהקשר לקישור

בס"ד מעניין מאוד הקישור שהבאת ,, האם החוק הנ"ל חל גם על חייל שהוא בשירות מילואים?? או שהחוק שונה לגבי חייל מילואים ל לדוג' חייל מילואים שיצא לביתו לחופשה ( אך עדיין חייל במילואים ) ונפגע האם הזכויות של נכה צה"ל שמורות לו

smile2life

New member
ישנה הפרדה בין נכויות

אם הבנתי את שאלתך נכון: ישנם אחוזים השייכים למשרד הבטחון בעקבות "פגיעה כתוצאה מהשרות" (והחמרותיה השונות). וישנם אחוזי נכות שנקבעים ע"י המוסד לביטוח לאומי וגורמי הרווחה של מדינת ישראל. ישנה הפרדת אחוזים ולא מומלץ לאחדם.

אביבים

New member
לא מדובר על חיל בשירות מילואים../images/Emo70.gif

בס"ד חייל בשירות מילואים שיצא לחופשה ונפגע
לא בשירות אלא בחופשתו ממילואים ואו בדרכו הבייתה מהמילואים,
ואו בדרכו בבסיס ואו בשהותו בכל מקום אחר , אבל הוא עדיין בשירות מילואים
אך הוא בחופשה האם חלים עליו חוק נכי צה"ל כפי שמוגדר בקישור שהבאת לעיל

למעלה