שאלה.......

זיקו95

New member
שאלה.......

קצת מסובך אבל אולי תבינו. אני ואשתי מתכננים להיכנס להריון בקרוב. כאשר הלכנו לרופאה היא אמרה שצריכים לקחת כדורים (חומצה פולית) ובמקביל להפסיק את השימוש בגלולות, החל מהחודש השני של הכדורים. כמו"כ היא אמרה שעד שהכדורים נגמרים (3 חודשים) אסור לאשתי להיכנס להיריון. השאלה שלי היא כזאת: המחזור שלה התחיל לפני 13 יום ונמשך 6 ימים. מתי נחשב ה"זמן הבטוח" בו היא לא תיכנס להיריון. תודה רבה. זיקו

tooltool

New member
שלום זיקו וברוך הבא

חומצה פולית מומלץ לקחת 3 חודשים לפני כניסה להריון אך אין זה מונע להכנס להריון במהלכם...יש נשים שהתחילו לקחת חומצה פולית רק מתחילת ההריון. לגבי הזמן המתאים להכנס, בטג ליין (השורה הכחולה שרצה...) ישנם מאמרים המפרטים את כל הדרכים והחישובים המתאימים לכל אישה...בעיקרון, הזמן הפורה ביותר הוא בזמן הביוץ שמגיע 14 יום +- לפני הוסת הבאה - וזה על רגל אחת. הסבר מפורט , כאמור, במאמרים השונים. בהצלחה!!

blue4u2

New member
זיקו היקר../images/Emo39.gif

הרשה לי לומר לך בעדינות...ש ט ו י ו ת, ש ט ו י ו ת
טוב לקחת חומצה פולית ואפילו מומלץ לפני הריון כי זה יכול למנוע מומים בעובר, אבל גם אם אישתך נקלטה בזמן הזה להריון, אז מה קרה? לפני 100 שנה לא לקחו כדורי חומצה פולית ונולדו תינוקות בריאים לחלוטין. בעקרון מי שיש לה מחזור מסודר כל 28 ימים עשויה להקלט 14 יום לפני המחזור הבא, כל שאר הימים בחודש הם בחזקת "הימים הבטוחים" (בעקר בימי המחזור...למי שנהנה מהציבעוניות שבקיום יחסים כאלה...יאק...
). בכל אופן שיהיה בהצלחה...וכניסה מהירה להריון תקין

פּוֹנְג

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

זה לא כל כך מסובך
קודם כל יש מאמר (בשורה הכחולה למעלה) שמסביר את שיטת המודעות לפוריות. על מנת לא להכנס להריון אפשר להשתמש בשיטה הזו אבל בדיוק ההיפך כמו כן יש קישור (גם בשורה הכחולה למעלה) שגם מדבר על שיטה טבעית לשמירה מהריון. חוץ מזה, יש לא מעט אמהות שנכנסו להיריון מיד עם הפסקת הגלולות ושום דבר לא קרה להן או לילדים שלהן. חומצה פולית - כן להתחיל לבלוע
לפני ההריון, בזמן ההריון ואפשר גם אחרי. (אמרה פונג ששוכחת לבלוע באופן קבוע
) בהצלחה.

אבישג 1

New member
זהו ....שגם אני

לא ממש לוקחת באופן קבוע את החומצה פולית (פיספוס של פעמיים בשבוע בערך ) זה ממש לא טוב

אבישג 1

New member
מתאים עם ה ../images/Emo96.gif של הבוקר

השאלה אם זה נורא הפיספוסים האלה ??

פּוֹנְג

New member
עזבי, מה שהיה היה. תתחילי מעכשיו

ואני מבקשת ממך להזכיר גם לי כל בוקר
(זה בטח לא הכי טוב שבעולם, אבל ממילא כבר אין מה לעשות בנוגע למה שהיה....)

blue4u2

New member
בנות - אבישג, פונג ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

גם אני מה"מפספסות" וכששאלתי את הרופא שלי על כך הוא אמר ש"זה לא נורא"..."זה לא כמו גלולות שלא כדאי לפספס"..... אז - בלי לחץ!! לכולנו זה קורה.... טוב שנכנסתי כעת לפורום, נזכרתי שצריך לקחת אותה בזכותכן

u z a

New member
אני באופן קבוע לא לוקחת בסופ"ש

הרופא אמר לי שצריך לקחת אותן עם אוכל (לא ברור לי אם זה נכון או לא), ולכן הן אצלי בתיק של העבודה. לכן, כמה שאני מזכירה לעצמי בימי חמישי, הסופ"ש עובר ללא החומצה פולית. למעשה החודש התחלתי לקחת את הקומפלקס בי, אני מקווה שאני לא מבלבלת את הגוף עם 5 ימים כן, יומיים לא. אני מבינה לפי השרשור הזה שלא חובה לקחת עם האוכל? אוזה.

פּוֹנְג

New member
זו בדיוק הסיבה שהתחלתי לשכוח

כי את הקומפלקס B צריך לקחת עם האוכל אז כל פעם שזכרתי זה היה לפני האוכל ואחרי האוכל משום מה אני בדרך כלל שוכחת.... אז חזרתי לכדורים הקטנים של החומצה שאותם לא חייבים לקחת עם האוכל.

קובולט

New member
../images/Emo96.gifמזכירה לבנות שלוקחות

חומצה פולית בבוקר לקחת כדור. בנות מאוד חשוב אני בהריון הראשון זה שהעובר לא התפתח בו בצורה תקינה די חיפפתי עם חומצה פולית, אח"כ רישי האשמה הם מאוד גדולים. אז קדימה אל חבילת הכדורים עם כוס מיים כוס קפה העיקר לשתות במרץ

נשואה 3 3

New member
בנות יש לי עיצה למפספסות

לי בית יש כורסא ולידה שולחן, שם אני שותה את הקפה בכל בוקר, לכן שמתי את הכדורים על השולחן הזה וברגע שאני מניחה את כוס הקפה אני רואה אותן וניזכרת לקחת. תמצאו מקום שאתן יושבות בו קבוע כל בוקר לקפה כמו למשל מעל מיכל הסוכר שאתן תבואו להכין קפה תיזכרו. מקווה שעזרתי.

shelley11d

New member
לא יודעת מה איתכן אבל אני לוקחת |זה

(עדיין, מיד כשנגמרת החפיסה אני עוברת לקומפלקס b), חומצה פולית בשילוב עם ברזל ובהוראות כתוב לחכות לפחות שעתיים אחרי קפה, ביצים וכו'.

תמרלה

New member
../images/Emo96.gif + כדורים

אני מצאתי פטנט -אני כל בוקר מכינה קפה אז שמתיאת הכדורים במדף של הקפה וכמו שאני מכינה קפה כך אני אוטומטית לוקחת כדור, הבעיה לפעמים זה בימים חמים שלא בא לי לשתות קפה! אבל משתדלת לזכור, ולגבי השילוב עם קפה זה רק מי שזה משפיע לה על הקיבה יש כדורים שעושים עצירות והשילוב עם הקפה יכול להיות בעיתי, אני בכל מקרה עברתי לשתות קפה בלי קופאין ואני מנסה גם להרגיל את בעלי, אם זה משפיע או לא על פוריות? אני לא יודעת אבל למה לקחת סיכון? אני לוקחת גם ברזל ודם חומצה פולית אבל לא ביחד- זה עשה לי בלגן בקיבה ולקח לי זמן למצוא את הכדורים שלא משפיעים עלי אז בהצלחה

זה לא כל כך טוב עם הקפה

זאת אומרת שאם הקפה הוא בתוספת חלב. החלב משפיע לרעה על ספיגת הכדור

לפני השינה...מה דעתכן?

אני לוקחת את החומצה פולית כל יום לפני השינה, זה מונח על השידה ליד המיטה, כך שאין סיכוי לפספס ובנוסף עם זה איזה תפוח או אגס (זה טוב לחומציות)........אז כדאי לעבור ללילה, שוכחים פחות.

למעלה