שאלה..

dan051

New member
שאלה..

מהו הרחוב היפה ביותר בעיר לדעתכם? איזה עיר ישראלית, הכי מתקרבתלהיות דומה לת"א, מבחינה תדמיתית וכללית?

Imperia

New member
קשה להכריע, אבל:

שדרות רוטשילד, לאחר שהשדרה שופצה וגם רבים מהבתים משלבים חדש וישן. גם השדרות האחרות (חן, הנביאים, בן גוריון) למרות שזה יותר בגלל האווירה שנותנת השדרה ופחות בזכות הבניינים שהם די סטדנרטיים ובמצב לכל היותר סביר. וחוץ מזה, הרבה רחובות קטנים, שנשמרו או שופצו, בלב העיר ובצפון הישן. יש המון דוגמאות, אבל בין האהובים עלי הרחובות הקטנים שבין בני דן ליהודה מכבי ממזרח לויצמן.

danezeq

Member
מסכים בקשר לשד' רוטשילד

רחוב הרבט סמואל נחשב? טיילת זה עדיין רחוב בכל מקרה, אני עדיין אוהב את דיזינגוף, שדרות דוד המלך שד' בן גוריון ועוד הרבה

מהרחובות שיצא לי להכיר

משום מה אני הכי אוהבת את שדרות ח"ן. אולי באמת האווירה שנותנים העצים, אולי משהו אחר. אבל זה הכי יפה לדעתי.

ש איילת

New member
אולי גם משהו אחר ../images/Emo13.gif..

תפישתו של האדריכל שתכנן את השדרות הללו (ח"ן, דוד המלך, בן ציון ורוטשילד) .. על פי תפישתו של אדריכל הנוף,פרופסור ג. שריג, תכנון המרחבים הירוקים חייב להעמיד במרכז את האדם המשתמש בהם ולכבד את המכלול האקולוגי, המשאבים הטבעיים והנוף שבו הם נטועים.. המאפיין החשוב של השדרות הוא שזהו רצף של שטח ירוק שמקשר שטחים אורבניים בנויים ולא גנים חסרי קשר.. אחרי חידוש השדרות, יש היום גן עירוני ענק, המשתרע לאורך 3 וחצי ק"מ, ברוחב של מטרים ספורים בלבד: מאחוזת בית (שד' רוטשילד) עד להבימה, מהבימה (שד' ח"ן) עד כיכר העירייה, עם זרוע מערבה (שד' בן ציון), מכיכר העירייה (שד' בן גוריון) לחופו של הים התיכון, ומהצד השני עד למתחם איכילוב (שד' דוד המלך). לחידושן יש תפקיד רב ערכי והוא חולל שינוי מהפכני בעיר: הן שבו לתפקד כמקום בילוי, משחק, טיול וספורט. לצידן מסעדות, בתי קפה ולצידן הרבה בתים ששופצו ושוחזרו. תפקיד השדרה, לפי דברי פרופסור שריג, היא לספק את צורכי התושבים בכל הגילאים: פינות משחק לילדים, שבילי הליכה ואופניים לספורטאים, מסלולי הליכה לבעלי כלבים, נקודות מפגש חברתי ומנוחה לקשישים..אפשר להתייחס אליהן כאל מוזיאון פתוח- יש מסלולי סיור להכרת העיר העוברים בשדרות. (הדברים לקוחים מתוך כתבה בעיתון הארץ שנכתבה על האדריכל ע"י העיתונאית רותי גלעדי) מה לגבי הפארקים? :)

אורן ג

New member
סימטאות יפו וסימטאות נווה צדק

אין לי הכרעה מה ה-כ-י יפה, אני אוהב לטייל בסימטאות יפו ונווה צדק הציוריות.

doresh shalom

New member
תשובה

רחוב ועידת קטוביץ-כי הוא מזכיר לי את אנגליה לגבי עיר אני לא חושב שיש לכל עיר יש את הייחוד שלה (יש ערים שהיחוד שלהם הוא שהם לא מיוחדות בכלל)

Imperia

New member
../images/Emo45.gif בדיוק הסביבה שהתכוונתי אליה

אם כי אני מעדיפה את הרחובות הקטנים שם...

dan051

New member
הרחוב היפה לדעתי!!

הרחוב היפה לדעתי בת"א... מבחינה ארכקטורית, סימטה פלונית- אומנם היא מוזנחת ונראת מזעזע, אבל הבית והאריה, הם קסם של ת"א... והרח' היפה ביותר, זה כיכר היל למי שמכיר בצפון הישן של העיר..מפגש הרחובות הרוקנוס ושמעון תרסי, היא כיכר מיוחדת וירוקה, באחד האזורים האיכותים והיפים של העיר. מה דעתכם?

NeTuSh2

New member
אני יודעת:)../images/Emo85.gif

לא קוריאם לי נטע, אלב אין ליכ וח לשונת כיוני, זה של אחותי אני כותבתב פה לפעמים אתם מכירם אותי
אקייצר, לביל החייל אתה בטוח יודע להיה
ולרחוב ויצמן שם, אתה ממשיך לנסוע ישר, עד ליהודה מכבי, ביהודה מכבי אתה פונה, אני כרגע לא יודעת עם שמאלה או ימינה, כי אני יושבת הפוך, ואחת הרחובות הצדדים זה ועידת קטוביץ

למעלה