שאלה

שאלה

היי כולם, ממש נחמד לי הפורום הזה וכיף לראות את התמונות של כל הכלבים של כולם. מן "משפחה שכזאת". אני מקווה שבקרוב נסרוק תמונה של צוק ונצרף אותה (למרות שהוא גדל משבוע לשבוע, ותוך זמן קצר התמונה לא תהיה עדכנית, אבל הוא כל כך מתוק...) ולשאלתי - שמעתי על "סימון" של הכלב בצורות של קעקוע ושבב. מה זה בדיוק? זה לא כואב להם? ואם מישהו יודע עד כמה זה באמת מועיל אם חלילה הכלב הולך לאיבוד ואולי גם בערך כמה זה עולה. תודה, תודה, תודה טריניטי

feisa

New member
תשובה לסימון

הקיעקוע הוא הטבעה של מספר מסוים בתוך האוזן או על המפשעה של הכלב. למיטב ידיעתי זה לא כואב אולם מאחר ומטעמים אידיאולוגיים (אושוויץ...) אני מתנגד לזה אין לי בזה שום נסיון. השיבוב הינו החדרה באמצעות מזרק מיוחד של שבב פסיבי (אינו פולט אותות) בגודל של חוד של עיפרון בערך מתחת לעור באזור הצוואר. השבב נושא עליו קוד שרשום במאגר קודים ארצי. מניסיון השיבוב אינו כואב לכלבים. לרוב הוטרינרים יש סקאנר שמזהה את הקוד שמוטבע על השבב. שני האמצעים מצוינים כדי לזהות כלב שהלך לאיבוד ומי הם בעליו. בקשר לעלויות תשאלי את הוטרינר שלך. נדמה לי ששיבוב עולה בסביבות ה 40 ש"ח והוא בהחלט יעיל.

ניל´´י

New member
אלא שישנה בעיה אחת עם השבב...

לפעמים הוא הולך לטייל.... ואי אפשר למצוא אותו בעורף הכלב.

feisa

New member
יש יותר מבעיה אחת עם השבב

אני לא יודע אם הוחלט לגבי תקן שבבים אחיד בארץ אבל קיימים מספר סוגי שבבים בעולם. לא כל הסקנרים מזההים את כל סוגי השבבים. אבל זה כבר סיפור אחר. הקיעקוע לעומת זה אם נעשה בגיל צעיר "נמרח" ככל שהכלב גדל וגם דוהה לפעמים. ישנם כלבים שהוא בלתי מזוהה לחלוטין.

be_roo

New member
אכן, אבל מי שסורק כלב שנמצא ברחוב

יודע זאת וסורק את כל הגוף.

black kitten14

New member
השבב בהחלט יעיל....

על הקעקועים אפילו לא שמעתי? מה הטעם בהם? הרי אי אפשר לאתר את הכלב בעזרתם.....

GAUDI2

New member
יתרון הקעקוע הוא

בנגישות שלו , דוגמא - מצאתי כלב ואני רואה שייש עליו מספר , אני מטלפן לחוג שבו אני חושב שהכלב יכול להיות רשום וישר מקבל פרטים על בעליו. במקרה דומה רק בהבדל של שבב אני צריך לגשת לוטרינר. בכל מקרה אני לא רואה הבדל גדול (מלבד המצפוני -שואה) .

DogsGirl

New member
אני לא יודעת מה זה הקעקוע הזה אבל..

אני יודעת מה זה השבב. לכלבה שלי יש שבב, ולפי מה שראיתי, הזריקו לה את השבב.. זה לא כאב לה (או שאולי זה כן כאב לה, והיא סתם לא הראתה את זה..
). אם הכלב הולך לאיבוד, אפשר לדעת איפה הוא בעזרת השבב שהזריקו לו.

feisa

New member
תיקון טעות

השבב הוא פסיבי. הוא לא פולט אותות (כמו למשל מכשיר איתוראן או משדר שמותקן על חיית בר). רק מי שמצא את הכלב וניגש למקום בו יש סורק יוכל לאתר את הבעלים של הכלב בזמן השיבוב. הכוונה שאם הכלב נעלם לבעלים שלו הוא אינו יכול לפנות למוקד מסויים ולבקש שיאתרו לו את הכלב.

Oogi

New member
אם חלילה הכלב הולך לאיבוד../images/Emo91.gif

הכי פשוט זה לתלות עליו תליון (עולה מקסימום 5 ש"ח) שבו כתובים הפרטים שלך (כתובת מס' טלפון וכו'). זה האמצעי הפשוט והיעיל ביותר כדי להבטיח שמי שמוצא את הכלב ידע לאן לפנות כדי להשיב אותו לבעליו...

freearth10

New member
אחלה רעיון../images/Emo3.gif

ובכלל אני לא הייתי עושה לכלב שלי מה שלא הייתי רוצה שיעשו לי. וסתם שאלה: כלבים באמת הולכים לאיבוד? מה עם חוש הריח שלהם? אז כל הסרטים האלה על כלב שמוצא את הדרך הביתה הם סתם פרי דמיון פרוע? לשכנה שלי היה כלב. היא נסעה לחול והשאירה את הכלב שלה ברהט. לאחר שבועיים הכלב חזר. הוא עשה כברת דרך של 20-30 ק"מ ולא זז מפתח ביתה. וזה לא סתם עוד סיפור מהסרטים. מאיה

מייקלס

New member
הרעיון הוא טוב, בתנאי

שהקולר לא נופל. לכן מומלץ גם וגם. (שבב). אגב חוש ריח, בריחות, וחזרה הבייתה. רוב כלבי הדירות שההכרות שלהם עם הסביבה מסתכמת בסיבוב סביב הבניין ל 10 דקות ביום, לעולם לא ימצאו את דרכם הבייתה. אין להם את הכישורים הדרושים כדי להתמצא במרחב. גם תלוי בגזע. ואגב גזע, לאסי - כלבת הקולי המפורסמת הייתה בחירה לא מי יודע מה מוצלחת כדי לגלם את דמות כלב הנאמן השב תמיד הבייתה. דווקא להם יש נטיה להעלם.

freearth10

New member
ובכל זאת

אני אישית לא הייתי מכניסה שבב לבעל החיים שלי רק בגלל הפחדים השלי. אני לא יודעת מה יכול לגרום שבב בגוף הכלב לאורך זמן. לא בטוחה שהעניין הזה בכלל נבדק. מעדיפה את הקולר. עם דיסקית קטנה. כשכלב בורח - הוא בורח אל החופש שלו. אולי רק אל כמה דקות של אור, אבל זו הבחירה שלו. כלב הוא לא צעצוע. הוא גם לא מכונה. מאיה

meytar

New member
לא נראה לי ממש נכון.

הכלב לא מבין איזה סכנות יש לו כשהוא חופשי ואין אדם שישגיח עליו. הוא לא מבין שהוא יכול להדרס, להלכד על ידי לוכד כלבים, להרעל, למות מרעב ומצמא. הכלב גם קשור ואוהב, בדרך כלל, את בעליו, ולא היה רוצה להיפרד מהם, ואפשר לראות זאת כשהבעל נוסע לחופשה של אפילו רק כמה ימים, הכלב עצוב, לפעמים לא מסכים לאכול וכו'. אבל עם דבר אחד אני מסכימה, הכלב הוא בהחלט לא בובה, ולא צעצוע שתפקידו לבדר את בעליו.

freearth10

New member
קצת כבוד לכלב!!!

אולי כלב לא מבין את הסכנות, אבל הוא חש אותם. אני תמיד הרגשתי שהכלב שלי משגיח עלי ולכן זה נשמע לי כל כך מצחיק לקרוא שמישהו חושב שהאדם משגיח על הכלב. סכנות עורבות לכל מי שבוחר בחופש, גם לכלב. מאיה

gaia20

New member
הכלב הקודם שלי ממש לא חש אותם

כשמשאית פגעה לו בראש.....

מייקלס

New member
דווקא מתוך כבוד לכלב

יש לשמור עליו. לכלב יש בחירה מוגבלת מטבע הדברים, ותפקידנו לעזור לו להיות חופשי אך מוגן. גם חתולים מסוגלים לחוש בסכנות (אולי אפילו יותר מהכלב) אך בכל זאת אנחנו רואים אותם דרוסים על הכביש. אין קשר בין כבוד לכלב, חופש וחושים. כלבים הם אומללים כשהם מאבדים את הבעלים וההפך. אם יש דרך לעזור לאחד מחדש כלב אומלל עם בעליו, למה לא?

meytar

New member
תראי

כמובן שאם היה אפשר, הייתי בעד לשחרר את הכלבים, שיסתובבו חופשי, ויחזרו לבעליהם כשהם רוצים, אבל המציאות לא מאפשרת את זה. הייתי משתוקקת לגור במקום בו אני אוכל לשחרר את כלבי, לתת לו להסתובב חופשי, אבל אני לא גרה במקום כזה, ולא נראה שנשארו בעולם מקומות בהם זה יכול להתקיים. כל כלב ויצור חי רוצה להיות חופשי, אבל לא תמיד החופש המוחלט משתלם. הרי גם כשכלב יכול להסתובב בגינה, ובעליו מוציאים אותו לטיולים הוא נקרא חופשי. אני לא יודעת אם שמת לב, אבל כלבי רחוב למשל, הם יצורים חופשיים, אך בכל זאת הם משתוקקים לבית חם ואוהב, אם בעלים שיטפלו בהם. מיתר

be_roo

New member
הפחדים שלך אינם מבוססים על ידע

קצת חקירה בנושא תתן לך את כל התשובות. השבב בשימוש כבר מספר שנים בחו"ל ורק לאחרונה הגיע לארץ. לא שמעתי מעולם ולא נתקלתי בכלב שפיתח איזושהי בעיה בעקבות השבב. אני ניסיתי לעשות חיפוש (זריז אומנם) לגבי סכנות והשלכות, אך לא מצאתי כלום. מאחר והשבב לא מוכנס לתוך מערכות הגוף אלא נשאר ברווח במתחת לעור, אין סיבה שתיווצר בעיה כלשהי. לעומת זאת וראיתי לא מעט כלבים שהוחזרו בעזרתו לבעליהם. ולגבי האופציה של הדסקית, נאמר כאן כבר שהיא עלולה ליפול, וכמו כן, יש כלבים שנגנבים בכוונה תחילה ולגנבים אין קושי להסיר את הדיסקית. ואני מכירה אישית בוקסרית שהוחזרה לבעליה שנה אחרי שנגנבה בזכות חוקר פרטי ושבב.

freearth10

New member
אין לי ידע - רק שאלה

שבב אלקטרוני שמוחדר מתחת לעור האם לא יכול לשבש את המערכת החשמלית (הנוירונים) ולגרום בעקבות זה לבעיות שאולי לא יבואו לידי ביטוי מיידי? כשאין ברירה למען הסדרת קצב הלב שבו עד כמה שאני מבינה עושים פעולה מאוד דומה - אז אין ברירה אבל רק כדי לשמור על הכלב כאשר יש אמצעים אחרים לעשות זאת - לי אישית זה לא נראה. אבל זאת אני
ודרך המחשבה שלי.

למעלה