שאלה....

inteli

New member
שאלה....

השאלה שלי מתייחסת להגבלת מהירות... צירפתי איור (יצא קצת לא סימטרי ומכוער אבל אני בטוח שתסלחו לי). יש כביש, לכל כיוון שני נתיבים, משמאל לנתיבים השמאליים יש קו לבן (ראו ציור) כלומר יש שני קווים לבנים רצופים ומרווח בינהם. אבל אין בטונדה או דשא או משהו, סתם רווח. (כמו בציור). אז השאלה - מהי מהירות הנסיעה המותרת בכביש כזה?(אין תמרור מורה מהירות) ועוד שאלה- בסרט "מהיר ועצבני", בתחילתו, וין דיזל ירד על הדמות השניה, המתחילה ואומר לו. "granny shifting, not double clutching like you should" מה זה דאבל קלאטצ'ינג? בתודה

be_roo

New member
מן הסתם מדובר בכביש בינעירוני

ואז התשובה היא 80 קמ"ש. בכביש ביעירוני יהיה מותר לנסוע 90 קמ"ש רק במקרה ויש מפרדה בין שני כיווני הנסיעה. מפרדה היא שטח הפרדה בנוי ולא תמרור ד-14 שהוא אי התנועה המצוייר על הכביש. בכביש עירוני, אין שום הבדל, אם לא צויין אחרת מותר 50 קמ"ש, בין שיש אי תנועה ובין שאין. דאבל קלאץ' היא טכניקה להעברת הילוכים שמקטינה את הבלאי למערכת הגיר, אם נעשית נכון גם מקצרת את זמן העברת ההילוכים, ובהורדת הילוך מאפשרת שמירה על כח מנוע זמין. אך מבצעים את זה? לצערי לא אוכל לעזור, אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות. אם תרצה, אחרי שתוציא רשיון ותשתפשף כמה חודשים תוכל לעבור קורס נהיגה מתקדמת (לא נהיגה מונעת של משרד הרישוי) במגרש אימון מיוחד וללמוד את הטכניקה.

BrakesLess

New member
דאבל קאלץ'

כשרוצים להוריד הילוכ\ים, מכניסים קלאטש, מוציאים מהילוך (לניוטראל), מוציאים קלאטש, נותנים גז מדוייק שיתאים לסל"ד של ההילוך אליו רוצים להגיע, מכניסים קלאטש שוב, מכניסים להילוך הרצוי ומוציאים קלאטש. מה שמרוויחים מזה: 1)מונע בלאי של הגיר והקלאטש 2)מונע מכת בלימת מנוע בהורדה 3)אפשר להוריד להילוך ממש נמוך שלא היה משתלב בלי זה בעיקרון זה מה שעושים בנהיגה ספורטיבית לפני פניות חדות..

צודק בהחלט

עושים את זה בעיקר כדי לקבל כוח מנוע להאצה כשצריך להוריד הילוך, וגם בשביל בלימת מנוע יעילה. אני הייתי באלפא רומיאו כאשר לראשונה אמרו לי את דאבל שיפטינג. הנהג ביצע את זה, ורעש, העוצמה והיופי שבתהליך פשוט מדהימים וחובה לכל אחד להתנסות בזה!! (אני לא עשיתי את זה, אלא נהג אחר ומיומן. זה תהליך שדורש תרגולת ארוכה מאוד) הוא הגיע ב90 קמ"ש להילוך שני עם סל"ד בשמיים, ורעש איטלקי יפהפיה. פשוט תענוג! אגב התהליך יוצר לפעמים בק-פיירים.

inteli

New member
מנצל שירשור

אוקיי, הבנתי. ויש לי עוד שאלה... מה זה קיק דאון? (באוטומט)

costaet

New member
מהמילה קיק = לבעוט דאון = למטה

לבעוט את דוושת הגז רצפה. במקרה כזה תיבת ההילוכים אמורה לימשוך יותר את ההילוך.

be_roo

New member
לא מדוייק, לחיצה מהירה עד הסוף של

דוושת הגז גורמת לתיבה להוריד הילוך לשם קבלת כח (לעקיפה למשל). בנהיגה רגילה תיבה אוטומטית תמיד נוטה להעלות להילוך הגבוה. כדי לקבל כח יש להוריד הילוך, וזה ה"סימן".

inteli

New member
אכן...

חי חי, יצאתי לדרכים כדי לבדוק את זה... וזה ממש חייתי, ההילוך נשאר והסל"ד בשמיים... אבל - זה לא הורס את האוטו? נזקים למנוע? זה לא מומלץ? איזה כיף זה 2 ליטר ניסיתי והמכונית מאיצה ממש מהר... ושאלה לסיום- ליד ה*איפה שמעבירים "הילוכים"* יש כפתור כזה, כלומר לא על הידית עצמה אלא למטה, על הכפתור כתוב power. מה זה עושה? כלומר אני יכול לנחש מהשם אבל על מה הכפתור הזה משפיע?

איזה רכב יש לך?

בד"כ Power הוא למשוך הילוכים. כלומר במקום שהתיבה תעביר ב3,500 סל"ד היא תמשוך את זה עד 5,000 אם לא יותר. זה תלוי במנוע ותיבה וכמובן בחברה שמייצרת את המכונית. דוגמא אישית שלי, אני עם פג'ו 307 שמתי את הכפתור הזה (שנקרא ספורט נדמה לי) ומתוך 7,000 סיבובי מנוע טהורים לדקה, הגעתי לכ6,700 סיבובים כאלה בדקה. אני לא מבין כ"כ למה פיג'ו עשו תיבה מטומטמת כזו כי לפי מה שקראתי המנוע הזה מפיק שיא כ"ס ב6,000 סל"ד. אחרי 6,000 סל"ד כל סל"ד שתעלה ככה המנוע פחות יתן כוח ויתן יותר רעש מאשר כוח
אבל פיג'ו לא יודעים לייצר תיבות הילוכים.. גם בלי הכפתור הזה המכונית מושכת ומושכת כל הילוך. את אמא זה מעצבן, אותי זה מחרמן

be_roo

New member
אין קשר לשיא המומנט

גם ברכב ידני מנתק ההצתה הוא הרבה אחרי שיא המומנט, אין שום סיבה לא לתת למנוע לעבוד "מעבר לשיא", זה שהוא לא ביכולת מקסימלית לא אומר שהוא לא מאיץ, ואם אתה רוצה כח זמין ושהתיבה לא תעביר לך פתאום הילוך באמצע עקיפה אז מושכים מעבר לשיא בלי שום בעיה. ולשואל מעליך, אין שום נזק, זה לא מקלקל את המנוע, זה רק גורם לו לעבוד יותר קשה, כך שהבלאי מואץ יותר. משתמשים בפונקציה הזו כשצריך אותה.

שיא כ"ס

יש הבדל בין שיא מומנט לשיא כוח סוס. שיא כוח סוס זה השיא שהמנוע סוחב. אחר כך המנוע רק מבזבז דלק ביותר סל"ד ואין לזה שום תועלת. מה גם שהבלאי גדול יותר יותר בטח ובטח אחרי שיא הכוח.

be_roo

New member
ודאי שיש תועלת, גם אחרי שיא ההספק

(שכן קשור לשיא המומנט, אבל נעזוב את זה עכשיו), בשיא ההספק תקבל הכי הרבה כוח ותאוצה, אבל זה לא אומר שאין כוח ותאומה לפני או אחרי שיא ההספק.

ודאי

אבל עדיף אחרי שיא ההספק להעביר הילוך, לחסוך דלק, לחסוך בלאי ולהאיץ באותו הקצב.

be_roo

New member
תלוי. אם "ביקשת" קיק דאון

כנראה שהיתה לכך סיבה טובה.

driver2b

New member
תיקון קטן

צדק be_roo, פרט להסתייגות אחת: לא ניתן לקבוע כי מדובר מן הסתם בכביש בינעירוני. הכביש יכול להיות גם עירוני, תלוי בתמרור שמוצב בתחילתו. אם דרך עירונית - המהירות המירבית היא 50 קמ"ש, אם דרך שאינה עירונית - 80 קמ"ש (כאמור, משום ששטח ההפרדה אינו בנוי).

be_roo

New member
התכוונתי שהשאלה מתייחסת לכביש

בינעירוני, כי הרי בכביש עירוני אין כלל דילמה.

למעלה