שאלה

שאלה

שלום,אימי בת ה57 אובחנה כסובלת מתת פעילות של בלוטת התריז,נאמר לה ליטול אלטרוקסין,אבל אנחנו במשפחה נמנעים משימוש בתרופות ,היא רגישה לאצות כך שתרופות שמכילות אצות אינן באות בחשבון,מה היא יכולה לקחת כדיי לעזור לה להאיץ את חילוף החומרים?היא מאוד שמנה לאחרונה והדבר מפריע לה,ואני רוצה לעור לה ככול יכולתי! תודה אפרת

תת פעילות של בלוטת התריס

אפרת שלום וברכה, הדרך שבה אימך יכולה לעזור לעצמה היא לפנות למטפל ולהתחיל בטיפול רציני ומקצועי. לגבי לקיחת אלטרוקסין. אין מדובר ב"תרופה", שכן אלטרוקסין הוא למעשה שני הורמונים מתוך הארבעה שמייצרת בלוטת התריס, שניתנים לאדם במקום ההורמון שאינו מיוצר במידה מספקת בבלוטה. לקיחת ההורמונים אינה מרפאת את הבלוטה, אך מאפשרת לאדם הסובל מתת פעילות לתפקד. אני מציעה לאימך לעבור בירור מעמיק אצל אנדוקרינולוג בקשר לסיבות לתת הפעילות, ובמקביל לפנות למטפל ברפואה משלימה ולהתחיל בטיפול. יש אפשרות לסייע לאימך לשוב ולהפעיל את הבלוטה באמצעות הרפואה המשלימה, אך לעיתים הדבר אורך זמן רב. לכן כדאי לשקול כן לקחת אלטרוקסין, שכן החלופה היא פגיעה משמעותית בתפקוד, שיכולה לכלול סימפטומים כמו ירידה ברמת האנרגיה והפעילות, עייפות רבה שאינה פגה גם לאחר שינה, עלייה במשקל, דיכאון, בצקות ועוד... המחיר התפקודי של אי נטילת אלטרוקסין הוא כבד! אני מציעה לאימך לא להתפתות לקחת תוספי פלא להעלאת חילוף החומרים, שבדרך כלל מכילים יוד, שכן הם יכולים לעשות נזק של ממש במצבה. לגבי ענפי הרפואה המשלימה שבהם אימך יכולה להעזר, לי אישית יש נסיון טוב עם הומאופתיה, אני משערת שחברי לפורום ימליצו על מקצועותיהם במידה ויש להם נסיון טוב בנושא. בברכה ובהצלחה שרון

עוד שאלה

מה הנזקים שעלולים להיווצר?היא כבר החלה לקחת תוספות של יוד?אני דואגת לה?מה יכול לקרות לה? :(

שמש א

New member
בדיקת דם מאששת את הסימפטומים

בודקים רמת TSH ורמות T3 T4

עוד על בלוטת התריס

ראשית אומר שאני תומכת בשילוב של רפואה מערבית ורפואה "אלטרנטיבית" במקרה זה. הסיבה לבירור מדוע הבלוטה חדלה מלתפקד באמצעות הרפואה המערבית היא שישנן מספר סיבות אפשריות לתופעה, ויש לדעת היטב ממה נובעת הבעיה. הסיבה העיקרית שאין נוטלים יוד היא שיוד ממריץ מאוד את פעילות הבלוטה, ויש סכנה לאחד משני מצבים, האחד, יצירת פעילות יתר של הבלוטה, שיכולה להיות מלווה בסימפטומים דומים, בתוספת דפיקות לב, עלייה בלחץ הדם, השמנה או הרזיה. ההבדל בין עודף פעילות (היפר תירואידיזם) לתת פעילות (היפו תירואידיזם) הוא בין היתר בכך שהיפר (יתר) הוא מסוכן ממש לבריאות. היוד אינו "מתקן" את הבלוטה שאינה מתפקדת, אלא מעמיס עוד פעילות על החלקים שעדיין מתפקדים, דבר שיוצר סכנה של אובדן תיפקודם. חבל על הדאגה, הביאי לידיעתה של אימך את העובדות, ועודדי אותה לבחור בכיוון שיועיל לבריאותה ויקדם אותה, לא בכזה שמציע פלסטר במקרה הטוב. כל זאת, ועדיין לא דיברתי על הסיבות האנרגטיות האפשריות להיווצרות תת פעילות בלוטת התריס. אוכל להרחיב אם תרצי. בברכה שרון

למעלה