שאלה

rainbow85

New member
שאלה

מהי תפיסת "כור ההיתוך" וכיצד באה לידי ביטוי בדרך קליטתם של העולים? מקווה שתוכלו לעזור לי

הילה117

New member
כור ההיתוך והעולים

תפיסת "כור ההיתוך" כמעצבת את דרך קליטת העולים: תפיסת "כור ההיתוך" טוענת שיש לגבש את כל העדות - יהודי צפון אפריקה , יהודי אסיה , יהדות מזרח אירופה (רוסיה ופולין) , ויהדות מערב אירופה (צרפת , בריטניה , גרמניה) . יש לגבש אותם ליחידה אחת כדי שלא יהיו הבדלים ביניהם . התפיסה של "כור ההיתוך" באה לידי ביטוי בנושא החינוך . בקיץ 1953 נחקק חוק "חינוך ממלכתי" . חוק זה ביטל את כל הזרמים השונים בחינוך , וזירז את התלמידים משני סוגים - 1. חינוך ממלכתי . 2. חינוך ממלכתי דתי . ניסיון נוסף לבטא את תפיסת "כור ההיתוך" היתה להפעיל את האינטגרציה בחינוך , להפגיש בין העדות , ולפתור את בעיית הקיטוב החברתי . לדוגמא-> אינטגרציה בת"א = שתלמידי צפון ת"א ילמדו יחד עם תלמידי דרום ת"א באותו ביה"ס . היו לרשויות המדינה מספר קשיים בקשר לאיך להתמודד עם העלייה וקליטתה : כמו למשל: 1. העדר ידע והכנה = מדינת ישראל לא הייתה מוכנה בשום תחום לקראת קליטת העלייה הגדולה . העלייה היתה כל כך גדולה ומאסיבית שלא היו לה את הכלים ואת הזמן איך להתמודד . 2. העדר משאבים כלכליים = למדינה שנוסדה בעיצומה של המלחמה , לא היה כסף לקלוט את העולים ואף לא מזון עבורם . המדינה לא יכלה להתמודד בפרק זמן כה קצר עם כמויות המזון שאותם היה צריך לייצר . 3. לצמוא פרנסה ודיור לעולים . זה פחות או יותר ... אם יש עוד משהו שאת צריכה , תבקשי ואם אני אדע אני אענה לך , אם לא יש את המורה :) ...

איסקרה

New member
עוד מאמץ קטן

כבר כתבתי תשובה על כור ההיתוך תעברי על תשובותיי מיום ראשון (בעמודים הקודמים) זה שם

למעלה