שאלה

roy x

New member
שאלה

אני קראתי רק את שלושת הספרים הראשונים אני מחכה לרביעי בעברית לא בגלל שאני לא יודע אנגלית האנגלית שלי מצוינת פשוט עם קראתי שלושה ספרים בעברית ועכשיו אני הקרא אחד באנגלית זאת תהיה הרגשה שונה כאילו זה ספר אחר ממש אז השאלה לדעתכם כדאי לי לקרוא אותו באנגלית או לא? ועוד שאלה איזה ספר לדעתכם הכי טוב מכולם? בל לגלות פרטים בבקשה

MOONY

New member
הספר הרביעי: אל תדאגו אני לא מגלה

לדעתי הספר הרביעי הכי טוב, הוא פשוט מעולה. אני קראתי את כל ארבעת הספרים באנגלית(בעיקר בגלל שאמא שלי תמיד מנדנדת לי לקרוא ספרים באנגלית, אז אני קוראת משהו שאני אוהבת), וזה די קל. לא גרתי בארץ דוברת אנגלית, אמנם למדתי אנגלית בבית כך שהרמה שלי מעל הממוצע לכיתה ח`, אבל יש מילונים וזה לא כל כך קשה. התרגום בעברית הוא זבל, משבש את כל השמות והמשמעויות. בספר הרביעי יש המון דמויות חדשון וחשובות - בטח ישבשו את כולם. בקיצור, אני חושבת שכדאי לך להתחיל לקרוא באנגלית, בעיקר אם אתה יודע אנגלית טוב - תתרגל! הבעיה היחידה שלי בכך שלא קראתי את הספרים בעברית היא בחידונים בצ`ט וכאלה. לדוגמא, שמות של דברים קסומים וכאלה: דמנטורים Dementors - סהרונים, או איך שלא אומרי את זה.

shahar1

New member
זקוקה באמת לספרים

אם את כבר מדברת על הספרים באנגלית, למישהוא יש את הספר הראשון באנגליץת? והוא מהצפון? או אולי איזה אתר שאפשר להוריד ממנו את הספר? אני ננורא רוצה לקרוא את זה באנגלית! תודה, שחר!

Panther

New member
הספר הראשון באינטרנט

תראי אם כבר קראת את זה אז אני אעזור לך. יש כאלה שמתקמצנים על לקנות את הספרים וזה מעצבן כי לסופרת מגיע את הכסף הזה. תחפשי ``book warez`` וharry potter במנועי חיפוש.

hermaione2

New member
גם אני בבעיה

התחלתי לקרוא את הספר הרביעי באנגלית (הוא באמת לא קשה) אבל רק את ההתחלה (עד פרק 12, כשהם מגיעים להוגוורטס ויש את המיוןם והארוחה והמסר של דמבלדור והכל). הייתי ממשיכה לקרוא אותו, אבל הוא לא שלי, הוא של חברה שלי והיא גרה ממש רחוק ממני, וקראתי את ההתחלה כשהייתי אצלה בסוכות, אבל היא לא יכלה להשאיל לי את זה כי בדיוק הקריאו את זה לאח הקטן שלה (הם דוברי אנגלית, אז אין להם בעיה עם זה, זה כזה כיף). זה היה בהוצאה המריקאית (שהיא דרך אגב- הרבה יותר יפה מההוצאה הבריטית, מבחינת העטיפה והכל). אני מתה לקרוא את ההמשך!

MOONY

New member
אז למה שלא תקני אותו?

בעצם, לי קל לדבר, כי אני קניתי אותו באנגליה והוא עלה לי 62 שקל, כשבארץ הוא עולה מעל 120 שקל(נראה לי שמאה עשרים בסטימצקי). אבל לדעתי זה שווה את זה, זה הספר הכי מדהים בעולם, אי אפשר להשוות אותו לספרים האחרים. לכל מי שאומר שספר 3 הכי טוב, אז זה ממש לא נכון, בקושי יש אקשן והכל ברור וכל הסיפור מסופר בסוף, והוא הכרי פחות טוב. הכי טוב(!!!) הוא הרביעי, אחר כך השני והראשון.

hermaione2

New member
כן אבל...

קודם כל- מאיפה אני יכולה להביא 120 שקל? וחוץ מזה, אם אני קונה אותו, אז אני רוצה אותו בגירסה המריקאית, זה הרבה יותר יפה, ועוד לא ראיתי כאלה בארץ. להזמין מהאינטרנט יעלה לי אפילו יותר, בגלל המישלוח והכל. אני מעדיפה לחכות שאני אפגש אם החברה הזאת שוב והיא תתן לי לקרוא משלה.

שי 2K1

New member
אז ככה-

1-הספר הרביעי הרבה יורת טוב מהראשון והשני. 2-הספרים באנגלית הנמכרים בארץ באמת יקרים -בגלל היבוא או משהו כזה (אם כבר מיבאים-אז ליבא את הגירסה האמריקאית!)...בבריטניה המחיר המלא (הכי יקר) בו תוכלו לימצוא את הספר ה-4 הוא 90 ש``ח (15 פאונד) והמחיר הכי גבוה של הרביעי באר``הב הוא 26 דולר. לכן -אם אתם/ן או מישהו שאתם/ן מכירים/ות נוסע לבריטניה או ללונדון-בקשו ממנו! -זה מה שאני עשיתי-חבר של אח שלי יביא לי אחרי שהוא יחזור מניו-יורק את הספר ה-4 בגירסה של אר``הב. ואם אין אף אחד שטס -תזמינו מאמזון-המישלוח אומנם ייקר את ההזמנה אבל אין ברירה...ואם לא תזמינו את הספר ב-110 ש``ח ב-``מיתוס``...

mad eye moddy

New member
ספרים 1-4

לי יש את כל הספרים באנגלית ובעברית. תוכלי למצוא אותם בסטימצקי אפילו בצפון (40 ש``ח).

שי 2K1

New member
תיקני אותו!

חכמה אחת-תיקני אותו! ב-``מיתוס`` (חנות ספרים וירטואלית באינטרנט ) הוא עולה ממש מעט! 31.5 ש``ח!

למעלה