שאלה

pashg

New member
שאלה

אני שוכר דירה ומשלם לבעל הבית בצ'קים דחויים שלא רשום עליהם לפקודת מי הצ'ק. הצקים נגנבו מבעל הבית. אני ביטלתי את הצ'קים בבנק. הבנק אישר לי את ביטול הצק'ים. אבל השאלה שלי היא עד כמה אני יכל להיות בטוח שאין שום אפשרות לפדות את הצ'קים הנ"ל?

דAדA

New member
לדעתי אתה לא צריך להיות לדאוג

אם יש לך קבלה מבעל הבית על תשלום שכ"ד אז הוא זה שצריך לדאוג.

pashg

New member
אתה צודק. אבל....

מה שאתה אומר זה נכון אבל העניין הוא שאני כן מוכן לשלם לו מחדש הרי בגלל זה ביטלתי את הצ'קים אבל כמה זמן כדאי לי לחכות עד שאני אהיה בטוח שאין שום אפשרות לפדות אותם? (שמעתי משהו כמו חצי שנה...אבל אני לא בטוח שאני צודק)

תשובה

שלום רב, הצ'קים שנגנבו עלולים להגיע לידיים לא רצויות וקיימת אפשרות שהגנב או מי מטעמו ימלאו בהם פרטים שיקריים כגון - סכום, שם נפרע ו"יגלגלו" אותם הלאה לצד שלישי. הצד השלישי יגלה שרימו אותו אך הוא עלול להגיש השיקים להוצאה לפועל. במקרה כזה, תצטרך להגיש התנגדות וקיים סיכוי טוב שתצליח אך הענין יגרום לך לטירחה והוצאות מיותרות. כרגע, אין הרבה מה לעשות למרות שיש כאלו המגישים תלונה למשטרה וכן מפרסמים מודעה בעיתון על גניבת השיקים. זה יכול לעזור בשלב ההתנגדות. כמו כן תוכל לדרוש מבעל הבית פיצוי על ההוצאות שיגרמו בגין רשלנותו בשמירה על השיקים. בברכה אילן

pashg

New member
תלונה במשטרה

האם גם אני צריך להגיש תלונה במשטרה על גניבת הצ'קים או שמספיק שבעל הדירה הגיש תלונה במשטרה על הגנבה?

תלונה

שלום רב, רק בעל הדירה יכול להגיש תלונה שכן השיקים נגנבו ממנו. דאג לקבל העתק מהאישור על הגשת תלונה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

ליהי 7

New member
צודק פרידמן צד ג' זכאי להיפרע

צד ג' (זה שמחזיק את השיקים כרגע) זכאי להיפרע על פי החוק. אתה תיפרע את החוב ואח"כ תתבע את הרשלנים זה מה שנקרא: "חוק יבש" אם תיפול בבית המשפט על שופט רחום וחנון (בינתיים היחיד העונה על הגדרה זו הוא אלוהים) ותציג בפניו את המקרה, כולל מסמכים רלוונטיים להוכחת צידקתך) סביר להניח שתזוכה אלא שהליך כזה מצריך אורח רוח, פתיחת הארנק ושליפת צ'קים נוספים - הפעם לעורך הדין). ליהי

ליהי 7

New member
נהגו בצ'קים בתבונה עשו טובה לעצמכם

הקפידו בעת רישום הצ'ק להוסיף קרוס ולכתוב למוטב בלבד. הקפידו בשורה הכתובה: שלמו לפקודת למחוק את האותיות פקודת כך שיתוותרנה המילים שלמו ל- _______. ותחסכו הרבה שאלות והרבה כסף במקרה בו אין לכם שליטה על הצ'קים לאחר שנמסרו. ליהי

למעלה