ההוכחה המעמיקה.
מה שכתבתי אינה ההוכחה המעמיקה, אלא תמצות של גישת חקר מוח + הפילוסופיה, ב-2 שורות. המחקר המוחי מבוצע במיוחד ע"י ד"ר דמסיו, מגדולי מנתחי המוח, שחוטא גם בניתוחים פילוספיים, וניתוח פילוסופי טהור של הפילוסוף דניאל דנט. הייתי ממליץ לך לפנות לספריהם (יש גם בעברית) כדי להבין טוב יותר את גישת האסכולה הזו. בקיצור נמרץ, חתולה מעופפת, את כל הזמן מדברת עם עצמך. קיים אצלך, ללא הפסק, זרם החברים (אסוציאציות), אין שנייה מחייך הערים שאת לא "דוברת" עם עצמך. באיזה "שפה" את עושה זאת? יש המדברים עם עצמם עברית, יש צרפתית, אפילו המחשב, כשהוא עובר לחישוב מאד מסובך, עובר, בלי לשים לב, לאנגלית (
). תארי לעצמך שאין לך שום "שפה" לדבר עם עצמך, איך תוכלי לפתח מחשבה "תאורטית" ו"סמלית"? מחשבה שאין לה תמונה מעולם המציאות, איך תסבירי לעצמך, בתמונות במקום שפה, שאת דוגלת בצדק בינלאומי? עומק מחשבותייך הינו כעומק שפתך. אם משבותייך הינן תמונות מהטבע + 100 סימנים מוסכמים של העדר, לא יכולה להיות למחשבתך עומק גדול מכך. אם שפתך הינה סימבולית, את יכולה לנתח לעצמך מצבים סימבוליים וסמליים. אין בכוונתי שללא שפה אי אפשר להגיע לתודעה, אלא שללא שפה אי אפשר להגיע לתודעה סימבולית עמוקה, כדי להבין את מושג ה"אני" התאורטי, או את המודעות לתודעה עצמה. לא רק לחוש את ה"אני" כתמונת מציאות, כפי שייתכן שהרבה חיות כן מסוגלות. בברכה,