שאלה

MIRa111

New member
שאלה

לו היינו לקוחים בן אדם, משמידים אותו, ואז יוצרים בן אדם חדש שיהיה ההעתק המדויק של האדם שהשמדנו(כולל זכרונות וכולל הכל), האם הוא היה נחשב כאותו אדם?

Lu Tze

New member
כן.

אבל זה רק בגלל שעיקרון ההמשכיות נשמר. מה אם היו משמידים את הבנאדם ואחרי שעה עושים העתק? איפה היה אותו אדם במשך הזמן הזה? האם הוא היה מת ועכשיו הוא שב לחיים? והנה משהו עוד יותר מסובך, מה אם עושים העתק של מישהו ולא משמידים את המקור? האם שניהם יחשבו לאותו אדם? אם כן, מי מהם יחזור הביתה לאישה ולילדים? שמעתי על ספר מדע בידיוני שנוגע בנקודה זו. בספר יש מערכת כזו של נסיעה במרחב. אתה נכנס למתקן שסורק אותך, משמיד אותך ובו-זמנית יוצר העתק שלך ביעד שאליו רצית להגיע. המערכת הזו מנוהלת על ידי גזע חייזרים והתקשורת בין בני האדם ובין החייזרים היא איטית בגלל המרחק בין שניהם. קרתה תאונה והמערכת גם שיכפלה את אדם מסויים, וגם לא השמידה את המקור. החייזרים שמנהלים את המערכת ציוו להשמיד אחד מהם, אבל עד הזמן שהתשובה הגיעה, הספיקו להיווצר בין שני ההעתקים הבדלים קטנים, לכן הם לא בדיוק אותו איש. הספר מעלה את הדילמה המוסרית, האם מותר לרצוח את אחד מההעתקים, למרות שהם לא בדיוק אותו אדם. הבעיה היא שאני לא זוכר איך קראו לספר, מישהו יודע על מה אני מדבר?

Ewan McTeagle

New member
איזו החלטיות....

אם להסתמך על המתודות המדעיות שאתה משתמש, אני שוכנעתי. כמובן, רק אחרי כמה ניסויים (פסיכולוגים, פיזיקלים, ביולוגים וכו). אותו אדם? בפורום פילוסופיה? זה לא תשובה שמתאימה לפורום "מדע"?

flyingcat

New member
אני דווקא חושבת אחרת..

העתק מסויים מבחינה- פיסית זכרונות חוויות? ותכונות? איפה הפן האישי יותר? מה עם הנשמה? אי אפשר לשכפל אותה אפשר לשכפל את הדמות אך לא את המטען האישי לדעתי

Ewan McTeagle

New member
פשוט נראה לי מוזר לענות על שאלה

כזאת, זה כמו לענות על השאלה: מי יותר כחול, השמיים או המיים. (או משהו כזה)

Henryf

New member
מי יותר כחול?

זו שאלה פשוטה, Ewan. כך שאלה טיפה יותר מסובכת: מה מהירות האור בחושך?

Ewan McTeagle

New member
בפורום פילוסופיה זה

דיי הגיוני שישאלו שאלות בלי תשובות, מה שתמיד מצחיק אותי הם הנסיונות
ד"א זו שאלה פשוטה עם תשובה (אם זה היה פורום מדע היו בטח מגרשים אותך
) התשובה היא כמובן: c

חחח

ב"ה התשובה בכלל 42 אבל זה לדעת ההולכים לפי תורת הדגלאס-אדאמס... :) <ומתנצלת שהתפרצתי ככה לדיון.. העלתם בפני חיוך רחב:)>

MIRa111

New member
נשמה? מטען אישי?

האם נשמה היא לא סך כל המטען האישי של הבנאדם? לדעתי כל הזכרונות החוויות והתכונות ביחד יוצרות את מה שאנחנו אוהבים לכנות נשמה, ולכן גם כל נשמה היא ייחודית.

aharon5

New member
לא

הגדרה של "אני": זה שצועק "איי" כשצובטים לו בתחת. ברגע שאתה משכפל מישהו וצובט לו בתחת, האני הקודם לא ירגיש את הכאב. זהו אדם אחר לחלוטין.

flyingcat

New member
נכון...

2 אנשים שונים לגמרי בטבע אף פעם לא קיים דפוס שחוזר על עצמו אין 2 קופים זהים בדיוק ואפילו לא 2 כבשים זהים לחלוטין, אפילו לאחר שכפול ואין 2 עלים על העץ שדומים אחד לשני אפשר אולי לשכפל גנטית או תכונתית אך לא ברמה האישית

MIRa111

New member
אני לא דיברתי על שכפול גנטי

וגם לא טענתי שהשכפול המדויק אפשרי או לא אפשרי. דיברתי על מצב תאורטי!

point618

New member
למה לא?

על זה נאמר: "מה עיניין תחת למחט?" המהיכן מצאת הגדרה משונה כזו? ומה אם ישכפלו את סטיבן הוקינג שאינו חש צביטות כלל?

aharon5

New member
כי ככה

מה עניין מחט לתחת? מהיכן מצאתי את ההגדרה המשונה הזו? יגעתי - מצאתי. (אישרו לי לחשוב לבד)... אם ישכפלו את סטיבן הוקינג, עדיין המשוכפל יחווה חוויות שונות מאלו של המקור. כל אדם הוא "אני" אחר (ולא חייבים לצבוט לו בתחת בשביל זה). הנקודה היא לא האיבר הנצבט אלא הישות החווה את המציאות בה היא חיה.

point618

New member
לא לעיניין

השאלה המקורית היתה האם אדם משוכפל הוא אותו האדם כמו המקורי. מייד לאחר השיכפול התשובה היא, לדעתי, כן. מה שיקרה לאחר זמן מה של חוויות וצביטות, זה עינין אחר. ברור הרי שלא ישארו אותו האדם לנצח.

aharon5

New member
ראה את השאלה על המטריקס

החלטת משום מה שהתשובה שלך היא לעניין, אז התשובה שלי היא לא. אתה יכול לשכפל ביולוגי, אטומי, כימי, מה שתרצה תשכפל מאה אחוז. דבר אחד לא תוכל לשכפל: את התודעה, את ה"אני". כל אחד הוא "אני" אחר (אפילו אם הגנטיקה פלוס הסביבה זהים מאה אחוז).

point618

New member
מהו האני?

האני, בסופו של דבר, אינו אלא צירוף של פרוטונים וניטרונים, אלא אם כן אתה מאמין בנשמות. כך שאם שכפלת אדם ב 100% שכפלת את תודעתו.

aharon5

New member
לא

נכון שה"אני", בסופו של דבר, אינו אלא צירוף של פרוטונים וניטרונים, אבל הוא יוניק. קצת הגיון: נניח שתשכפל אדם בדיוק כמו מישהו שמת. לאדם הזה יהיה בדיוק אותן חוויות ואותו זיכרון כמו המת. האם זה יהיה אותו "אני"? לא. למה? הנה דוגמה: תחליף את המת בחי: נניח שתשכפל אדם בדיוק כמו מישהו שחי. האם זה אותו הוא?...

למעלה