שאלה

Iris Carmon

New member
שאלה

הייתי אתמול עם הכלבה שלי אצל ווטרינר בשביל החיסונים שלה ויש לה בליטות על הבטן שהוא אמר שהם גידולים ממארים אז הוא אמר לי לבדוק לה כל יומיים אם זה גדול או משהו כדי שאם זה יתפרץ הוא יוציא לה אותם אבל אני רוצה שהוא יוציא לה אותם לפני שהיא תיפגע מהם אבל רציתי לדעת אם יש סכנות בניתוח כזה (אבא שלי אמר עשו לה את זה פעם עם גידול שהיה לה על הרגל) ושלא יהיה יותר בטוח פשוט לתת לה להישאר עם הגידולים ולוודא שהם לה יתפרצו.. תודה מראש

be_roo

New member
הוטרינר ידע להעריך את הסכנות

ולעזור לכם לשקול זאת. כמו בכל ניתוח, גם לניתוח הזה יש את הסיכון שלו. אבל להשוות בין בין הסיכון הזה לסיכון שבהשארת הגידולים יוכל לעזור רק בעל מקצוע שראה ואבחן אותם.

miromiro

New member
האם נלקחה ביופסיה?-גם לכלב שלי היו

בליטות בבטן שוטרינר קבע נחרצות שמדובר בגידולים, הפלא ופלא, בבדיקת דם התגלה שמדובר בגושי שומן , לא מזיקים. שווה בדיקה לעומק.

Iris Carmon

New member
עדין לא...

הוא אמר לי לבדוק כל יומיים אם זה גדל ובגל שהוא צריך ללכת למילואים קבענו תור לעוד חודש ואז הוא יראה...

miromiro

New member
המלצתי-לא לחכות!!! ואני מתפלא

שהוטרינר שלך לא נתן לך כתובת אלטרנטיבית למקרים דחופים כאשר הוא במילואים. יש חשיבות למהירות ההסרה של גידולים ממאירים אפילו בימים , שלא לדבר על הסבל שהם יכולים לגרום.

Iris Carmon

New member
ש לה את זה די הרבה זמן

ואמרו פה שהיה פעם לכלב ובסוף זה התברר כגושי שומן אז אני לא כל כך רוצה למהר לזה... קודם צריך לוודא מה זה

miromiro

New member
כן. זה אני אמרתי, כוונתי שלא

צריך לחכות בשביל לדעת מה זה . סך הכל מדובר בבדיקת דם פשוטה . ורק אז להחליט אם להסיר. אם יש לה את זה הרבה זמן , אז אני מקווה שזה לא יגדל פתאום. כמו כן אני מקווה שזה לא מפריע או כואב לה. שבת-שלום

kita1000

New member
ביופסיה

היא לא בדיקת דם, אלא הוצאת חלק מהרקמה החשודה... אני מניחה שמדובר בגידולי עטין? שנמצאים בסביבת העטין? אם כן, בד"כ מוציאים אותם- את כל הגידול, מבלי לחכות לתשובה של הביופסיה (כמובן- יש פה מקום לשיקול הרופא). אפשר לשלוח את הגידול כולו לביופסיה כדי לדעת אם הגידול ממאיר או לא, תלוי ברצון הבעלים ובשיקול הדעת של הרופא המטפל (/מנתח). בכל ניתוח יש סכנה. הסכנה היא הרדמה מלאה... הכלבה יכולה להפסיק לנשום ולמות, רק מעצם ההרדמה ובלי קשר לניתוח עצמו. חוץ מזה ישנם סיכונים שקשורים בניתוח, אבל ניתוח מסוג זה נחשב לקל יחסית (תלוי כמובן בגודל ובמיקום של הגידולים ובכלבה עצמה). לא מכניסים לניתוח כל כלב. ניתוח הוא לא דבר טריוויאלי, בעיקר בכלבים זקנים או חולים, ולכן כדאי לך לסמוך על הרופא שיאמר לך אם כדאי או לא להסיר את הגידולים. אם את לא סומכת עליו ב100 אחוזים, את יכולה לבקש חוות דעת שנייה מרופא אחר. העניין מקובל בקהילת הוטרינארים ואין צורך להתבייש כשהולכים לרופא אחר ומבקשים את דעתו.

למעלה