שאלה...

• פותח הנושא emh
  • פורסם בתאריך

emh

Member
שאלה...

אני בחול בן 26 ומעולם לא היתה לי חברה ואני בתול. התכתבתי עם מישהי ברשת, ולאחר המון זמן החלטתי לספר לה את כל מה שעברתי בחיים שלי, את כל הבעיות שלי וכל הסודות הכי גדולים שלי. אותה בחורה בחורה אמרה לי שאני צריך דחוף לפנות לפסיכולוג ולטפל בבעיה שלי, אבל אני לא מסוגל לדבר עם פסיכולוג פנים אל פנים, אני כבר הייתי בעבר בשיחה עם פסיכולוג, ואני מאוד התאכזבתי מהטיפול והיחס המזלזל שקיבלתי. הבעיות שלי הן רבות ומורכבות, ואני לא רואה איך אני אמצא את האומץ לספר את כל מה שיש לי לספר, וזה כולל הרבה אירועים.

meme1975

New member
נשמע לא פשוט ../images/Emo10.gif אבל......אל ייאוש!

זה שפנית בעבר לשיחה אחת עם פסיכולוג והתאכזבת, לא אומר שאם תפנה כעת, לא תוכל לקבל עזרה. אולי הלכת במועד לא מתאים, אולי לא היית לזה פנוי רגשית, אולי סתם לא היה "קליק" עם המטפל, אולי באמת זה היה פסיכו' לא מקצועי (מוזר לשמוע שזלזל בך
)...ויכולות להיות אגב עוד 1001 סיבות שזה לא הצליח
. נסה שוב, קבל המלצה על מטפל/ת טוב/ה ולך על זה, אם יש הרבה בעיות והן מורכבות כדאי לטפל בהן ולא לסחוב את הזמן.....החיים קצרים וכדאי לנצלם ולהיות מאושרים
, לא?!?!? אגב, אני בטוחה שמטפל מקצועי וטוב יעשה לך קצת סדר בדברים עם כל המורכבות ויוכל להעניק לך כלים לעתיד טוב יותר. הכל עניין של רצון טוב וטיפ טיפה אומץ
........לפי הדברים מומלץ מאוד ללכת לטיפול ויפה שעה אחת קודם

emh

Member
אז ככה:

אני לא פניתי מרצוני, לשיחה עם פסיכולוג, זה היה סיטואציה שבה התנו את לימודיי במסגרת החינוכית בכך שאני אלך לפסיכולוג. מה שקבעו לגבי לא היה נכון, והוכחתי את זה. היה לי יותר ממפגש אחד עם הפסיכולוג. אני לא הייתי מסוגל לדבר באמת על הבעיות שלי, ואני לא רואה איך אני אעשה את זה, יש לי דברים מאוד קשים לספר, ובסיטואציה שאני פנים מול פנים עם מישהו, אני לא רואה את עצמי מדבר על זה. רק ברשת הצלחתי לספר את זה, וגם כאן בפורום פתוח, אני לא מעוניין שכולם יקראו את הסיפור שלי. מאז השיחרור מהצבא, אני 3 שנים רק יושב בבית, אין לי חיי חברה, אני לא רואה איך אני אמצא עבודה, והזמן פשוט רץ ורץ.

תראה

שלומלום לך, אני לא עוסק כרגע באם מה שאמרו עליך נכון או לא ובשאלה האם הפסיכולוג/ים שנפגשת איתם היו טובים או מחורבנים. אני עוסק כרגע בך וביחס אליך אני מבין שמצבך הנוכחי איננו לרוחך גם ברמת האין זוגיות וגם בחוסר התפקוד שלך בתחום המיקצועי, חברתי, לימודי. בעיניי המצב שלך דורש טיפול, עכשיו עומדת בפניך הברירה האם לגשת שוב לפסיכולוג או למטפל אחר או לא, רק כך בחשבון שכל עוד לא תפנה לטיפול אז רוב הסיכויים שהחיים שלך ישארו במצבם הנוכחי שמכאן נשמע די תקוע. אני מתאר לעצמי שידוע לך שגם אם הפסיכולוג/ים שראית עד היום היו המחורבנים ביותר על פני הכוכב זה עדיין לא אומר שהמטפל הבא שלך גם הוא לא יהיה טוב, אז כל מה שנשאר לך זה להחליט מה אתה מעדיף, לנסות ליצור שינוי בחייך או להישאר תקוע. שלומלום

meme1975

New member
emh היקר....../images/Emo13.gif

אגב, שם ייחודי בחרת לעצמך
...... תשמע - להגיד "אני 3 שנים רק יושב בבית, אין לי חיי חברה, אני לא רואה איך אני אמצא עבודה, והזמן פשוט רץ ורץ" - זה מאוד פשוט אבל קשה יותר לקום ולענסות לפתור את המצב ולשפר אותו. אבל אולי במסגרת טיפול נפשי תוכל לאסוף את עצמך ולקבל כוחות שאתה אולי לא מודע אליהם כדי לעשות משהו עם חייך. שוב כמו שאמרתי וכמו ששלומלום אמר - נשמע שאתה צריך ללכת לטיפול ולסדר לך את החיים, כי ככה יעברו עוד ועוד ועוד ועוד שנים ו....זה לא הסוף!!!! בהצלחה ואל תאמר נואש!!!!

qt1

New member
emh ברוך הבא לפורום ../images/Emo141.gif

היי. טיפול צריך לבוא ממך , כל עוד אתה מאמין/ חושב שלא תמצא דרך או אומץ לספר את מה שיש לך לספר זה לא יבוא ממך נכון? יש לי חברה שהייתה בטיפול פסיכולוגי שנתיים , טיפול שהיא יצאה ממנו בשן ועין , אבל היא לא ויתרה לעצמה וחיפשה אנשים שמכירים ויכולים להמליץ לה על מטפלת אחרת!, ואכן כך היה!!! בנחישות שלה היא הצליחה למצוא מטפלת טובה שעזרה לה לצאת מהמון תסבוכות , זכרונות שהעיקו על חייה והיום היא "אדם אחר". לא קל להיות במצב שלך , אתה כותב שאתה כבר 3 שנים בבית ומשליך את זה אם אני קוראת נכון , על דברים קשים אשר חווית בחייך , האם אתה לא עובד מבחירה? לא לומד מבחירה? או שאתה סובל מאיזושהי מחלה שלא מאפשרת לך לצאת מהבית? אגב , כתבת שהיית בשיחה עם פסיכולוג , לא כתבת שהיית בטיפול!!! כמה פגישות היו לך איתו , האם שיתפת אותו בתחושות הזלזול אשר חשת , באכזבה? חשוב להיות גלויים בטיפול (ובכלל). זהו לא פורום פסיכולוגי , אם אתה צריך המלצה לפורום פסיכולוגי אני אמליץ בחום . אם אתה מעדיף להמשיך ולכתוב כאן YOUR MORE THAN WELCOME (אותי זה ישמח וההחלטה היא רק שלך.) היית רוצה שנמליץ לך על מטפלים באזור מגוריך? מה אתה אומר? בקשר לבתול בן 26 , אני לא רואה בכך בעיה מפני שאתה מייצג את הישראלי הממוצע , אני מעדיפה להתייחס בשלב זה לדברים האחרים שקורים איתך אבל איך שנוח לך . להתראות. qt1

emh

Member
אני רוצה להרחיב קצת...

מאז השיחרור אני לא יודע איך אני אמור להשתלב באזרחות המשפחה שלי לא מכוונת אותי, ואם כן, אז לא לכיוונים שאני רוצה. אני אדם בריא מבחינה גופנית. אני ממש לא מייצג את הישראלי הממוצע, אני בכלל לא מסוגל להתחיל עם בנות, ולא יוצא לבלות, אני נגד עישון, שתייה וסמים, ואני מרגיש שאין לי מה לחפש במקומות הבילוי שבני גילי מבלים בהם. בגיל 17 אני הגעתי למצב שהייתי עם אקדח, ורציתי להתאבד, ולא הייתי מסוגל, וזה הסתיים איכשהו במשטרה, אבל את הבעיה ההיא לא הצלחתי לפתור, והמסגרת החינוכית זרקה אותי ממנה. אני שירתתי בצבא כלוחם, חלק מהשרות העברתי בלבנון, וחלק מההערכה שקיבלתי מחבריי היתה בגלל שהעדפתי לעשות יותר כונניות על חשבון הפעמים שיכולתי לצאת לבלות, ועשיתי זאת מכיוון שאני לא רציתי שיראו שאני לא יודע לעשות את זה. אין לי ממש מטרה בחיים שלי כבר, אבל אני גם יודע שלהתאבד זה דבר שאני לא מסוגל לעשות, על סמך הניסיון הקודם.

emh

Member
והכי חשוב:

אני לא רואה איך אני לוקח את עצמי לטיפול. אני לא רואה את עצמי מצליח לדבר על כל מה שקרה לי בחיים. מדובר על דברים מאוד חמורים וקשים, ואני חושב שאין לי את היכולת לספר את כל זה לפני מישהו אחר. כבר אמרו לי שאם אני אחשוב שאני לא אצליח לדבר, אז זה מה שיקרה, תאמינו לי שזה משהו שאפילו אם אני מאוד ארצה, אני לא אוכל לדבר עליו, ולכן, אני חושב לנסות לפגוש את הבחורה שכבר יודעת את זה, ולראות איך זה יהיה לדבר איתה, אבל גם לעשות את זה, ידרוש ממני נסיעה מיוחדת.

meme1975

New member
בחור צעיר ../images/Emo39.gif.......

הדברים שאתה מעלה כאן הם באמת לא קלים ואין ספק שאתה סוחב איתך "נטל" כבד לאורך השנים. לגבי השתלבות בחברה/באזרחות, אזי יש המון מכונים כיום שיכולים לתת לך הכוונה מקצועית, לבדוק את יכולותיך/כישוריך וכו' ולראות מה מתאים לך לעסוק בו. עצם העובדה שגם היית לוחם בצבא, יכול לתרום לא מעט למציאת עבודה בימים אלו, אבל
!
וזה אבל חשוב מאוד - עד שלא תפתור את כל הבעיות שיש לך עם עצמך, לא תוכל להמשיך הלאה, אתה מדבר על ניסיון התאבדות, על בידוד חברתי, על קושי ביצירת קשרים/פתיחות וכיו"ב, אין ספק שאלו דברים שלבד לא תוכל להתמודד איתם, אלא בעזרת אנשי מקצוע מיוחדים. אולי כדאי גם שתפנה לפורום שקשור יותר לפסיכולוגיה ותתייעץ גם שם (כי אם לא שמת
, זהו פורום של זוגיות וטיפול מיני...), נכון שלדבריך גם בכך יש לך קושי, אבל זהו לא הקושי היחיד!!!! עליך לאסוף כוחות, לקבל המלצה טובה ולפנות לטיפול עם כל הקושי, זה פשוט ישנה לך את החיים, תוכל להציב בפניך מטרות ותראה שיש גם נק' חיוביות בעולם ושניתן לגשר על הפערים והקשיים. לנסות לפגוש את הבחורה שכבר יודעת על מה שעבר עלייך, לא ייתן הרבה, כי היא בטח לא אשת מקצוע (צודקת
). אל תחשוב שכל העולם מושלם, לכל אדם יש את הקשיים שלו ואנשי טיפול "נפגשים" במקצועם מול קשיים רבים ויכולים לייעץ ולעזור לך, אתה לא היחיד אז.....קדימה - צא לדרך ודרך צלחה

qt1

New member
לאט לאט לאט .. (2) וחיבוק !

שוב שואלת לגבי טיפול , מה הקושי שאתה צופה בו? האם אתה מבין שחייך יכולים להשתנות מהקצה אל הקצה במידה וכן תראה את עצמך (דבר שאינך מצליח לראות היום) , יושב מול אדם אובייקטיבי/ תומך ומפרגן ולא רק מספר מה קרה לך שכל-כך קשה לך אפילו לכתוב כאן , אלא אף מגיע לשורש הדברים שקרו ולקבל את הכלים כדי להצליח להתמודד איתם בהמשך? לגבי הדברים שאתה כותב שלא תוכל לדבר עליהם , ישנן שיטות שפסיכולוגים עובדים איתם כמו שיטת EMDR , או היפנוזה (רק בהסכמתך כמובן!!!) , אני מאמינה שעם כימיה נכונה עם המטפל אתה יכול לדבר על דברים שלא חלמת שתדבר. אני יכולה לכתוב לך מנסיון , שבטיפול נכון ניתן להגיע לתוצאות מדהימות , אבל אתה צריך לרצות את השינוי , אין לי ספק שקשה לך וליבי איתך , אינני יכולה להחליט בשבילך , רק להמליץ. הקשר עם הבחורה נראה לי קשר מאוד יפה שעזר לך להיפתח ולספר דברים קשים שחווית וזה מראה על כך שאתה כן יכול לשתף (אל תמעיט מערכך! יש לך כבר קבלות על יצירת קשר , גם אם הוא וירטואלי יקירי), למרות שאותה שיתפת מעבר למסך , האם היא מתגוררת בארץ? או שהנסיעה המיוחדת עליה אתה כותב , היא מפני שהיא בחו"ל? ואולי אתה פוחד מהפגישה? מה דעתך?(אחרי הכל פגישה ב 4 עיניים היא לא פגישה דרך מסך או טלפון). אנא נסה לענות לשאלות ששאלתי בכל הודעותי , זה יעזור לי לעזור לך , שאלתי אותך גם אם אתה רוצה לכתוב בפורום של שירות פסיכולוגי אך לא השבת לי , במידה וכן , אני ממליצה לך על הפורום של הפסיכולוגית יעל דורון ב YNET הפורום נקרא - הפסיכולוגית לשירותך , יעל היא אישה חמה וחכמה ואין טובה ממנה בתחום , אתה לא תתאכזב לא ממנה ולא מחברי הפורום. אני אשמח אם תשיב לי בהקדם גם אם אתה מחליט לפנות לפורום של יעל דורון. ממתינה.... qt1

emh

Member
אז ככה:

שמעתי על כל מיני דברים, הבעיה שלי היא לפנות ובעיקר לדבר. אני מרגיש שהמשפחה שלי מצפה ממני להישאר בקירבתה, ואני רוצה לגור לבד, הם מדברים על זה שאני צריך לתמוך בהם כלכלית, כשאני בכלל לא רואה איך אני יכול להחזיק את הדירה הכי עלובה שיש. הקושי שאני צופה בטיפול: לספר את הכל, לסמוך על המטפל ועל הדיסקרטיות, ואיך מה שהוא יגיד, יכול לשנות את המצב שלי. הבחורה שאני בקשר איתה, מתגוררת בארץ במרכז, ואני מהצפון. היא מעוניינת במפגש פורום, ואומרת שעם זרים היא לא נפגשת. אני מסכים איתה, אבל אני לא מוכן שיהיה מצב שהיא תחשוף אותי בפומבי, למרות שאני חושב שהיא לא אחת שתעשה דבר כזה. אני חושב שאני מעוניין להישאר בפורום הזה, כי הוא מאוד נוגע למה שעברתי, ואני אציין שאפשר לומר שכל מה שרע בתחום של הפורום, אני עברתי, באיזשהו אופן.

meme1975

New member
יש דבר כזה "מפגש פורום"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif?|

לא שמעתי על זה אף פעם...כמו פגישת מחזור"
אתה צריך לדעת שבכל תחילת טיפול נעשה בינך למטפל "חוזה" ובו נקבעים "הכללים" - מה אתה רוצה בטיפול? איך ייעשה? נושא דיסקרטיות נדון גם הוא ולזה אתה לא צריך לדאוג. למטפלים מקצועיים יש כללי אתיקה שעליהם הם צריכים לשמור ובזה אני בטוחה שלא צריכה להיות בעיה!!!!!! בכל אופן, אתה מוזמן להישאר תמיד בפורום זה - יש כאן אנשים על הכיפאק
אני את שלי אמרתי - כדאי שתחליט שאתה רוצה לשנות את חייך ול]נות לטיפול בהקדם!!!!!!!!! אין סיבה שלא תקבל עזרה ותיפתח עם כל הקושי (הברור) בליהפתח בפני זר ולהתחיל לסמוך עליו, זה בא עם הזמן......

emh

Member
תגובה

יש פורומים שהם לא בנושאים כבדים ורציניים כמו זה, שיש להם מפגשים כל שבוע. אני לא יודע אם הסכמה לכללים, פירושה שאני מסרב להבריא. אם למשל: אני לא מעוניין שהמשפחה שלי תדע מהעניין. את כל מה שהיה לי לספר, לקח לי בערך חצי שנה לספר לה, וזה רק וירטואלי, וגם כתבתי את זה כאילו לעצמי, בהדחקה שהיא תקרא את זה... ועכשיו היא יודעת. מול מישהו, אני לא יודע איך אני אספר את מה שיש לי, או אם אני אתחיל, אם אני אספר רק חלק מהדברים, ולא את הדברים שאני גרמתי ואני אולי מתבייש בהם.

qt1

New member
../images/Emo24.gifemh היי שוב ../images/Emo170.gif

תוכל לנסות לקרוא את ההודעות הקודמות שלי כדי שאוכל לעזור לך? יש שם שאלות רבות שהתעלמת מהן , אני לא יודעת אם זה במכוון או שזה דפוס התנהגותי אצלך שמתבטא גם בחיים שלך!? תעזור לי להבין בבקשה? 1. האם אתה מתגורר לבד? 2. לגבי טיפול אני מבקשת לדעת שוב מפני שלא השבת לי , כמה פעמים נפגשת עם המטפל שגרם לך להרגיש שהוא מזלזל בך? 3. מהצפון יש כידוע לך רכבות מהירות , אתה יכול להיות תוך שעה וטיפה ברכבת צפון , כך שזו לא בעיה , האם הפורום ההוא מקיים מפגשים? ואם יהיה אחד , האם תלך? 4. למה הכוונה שלך כשאתה כותב שהפורום הזה נוגע למה שעברת? אתה רוצה/ יכול להרחיב או מעדיף בשלב זה לא לפתוח את זה? (מה שתחליט מקובל כמובן) 5.למה כוונתך שעברת כל מה שרע בפורום? תרצה להרחיב? אתה יכול להישאר כאן כמובן , מה שעושה לך טוב זה הכי חשוב, לא משנה מה שם הפורום , כל עוד אתה יוצר לך חברים , כל עוד טוב לך אז אחלה. השם ממש לא רלוונטי. אני מבינה שאתה לא עובד ולא לומד נכון? מאז השחרור? מה הסיבה לכך? אם טעיתי ואתה כן לומד או עובד , סליחה על הטעות. ברוך הבא לפורום שלנו , אנחנו מחבקים כל אחד ואחת...
נסה לענות על השאלות , נשבעת לך שזה יעזור לכל המשתתפים לעזור לך וגם לך להבין יותר. להתראות qt1

emh

Member
qt, תפתחי אייסיקיו עכשיו

בבקשה, ונוכל לשוחח. אני כבר כתבתי שאני מעוניין לגור לבד וציינתי שהמשפחה שלי לא עוזרת לי להיות עצמאי. אני כותב תשובה כתגובה למסר, ואני שוכח מה נשאלתי מקודם.

למעלה