שאלה------------->

אזמרה

New member
שאלה------------->

יש לי שאלה קורה לכם ליפעמים שאתם מקשיבים לאיזה ערוץ ברדיו ערוץ דתי כמובן וזה גורם לכם איזה היתרחקות?או איזה מאמר כלומר יש דברים שאני קוראת או שומעת ואני יודעת שהם נכונים אבל הדרך הזאת לא ניראת לי...כלומר אני יודעת שזה אמת אבל זה גורם לי לא לאוהב את זה אבל למשל אים אני ישמע את זה בצורה אחרת זה יותר ימשוך אותי קורה לכם?

shimrit63

New member
יקירתי אנסה להסביר לך

לכל אדם נוסח מיוחד של מילים משפיע עליו זאת אומרת שסיגנון של דבריו של רב אחד יעבוד על מישהו מסוים וסגנון דיבור זה לא יעבוד על מישהו אחר לעינינינו: יש כאלה שמתפללים בכל מיני סגנונות למשל ספרדים יש בתוכם סיגנון תמני מרוקאי ירושלמי וכו' כל אחד מתפלל בסגנון התפילה שלו והמדובר הוא במשך ימות השנה ובפרט בראש השנה ויום כיפור כל אחד מתחבר לה' יתברך לפי הסגנון שלו לפי הטון שלו בנשמתו הוא מחובר לה' יתברך או ישנו עוד משהו לכל אחד שכואב לו איזור מסויים בגופו אחד שכואב לו הגרון לא ילך לרופא עור אלא אם ישנו קשר של פסיק שבפסיק שאולי יש איזה בעיה של עור אבל בדרך כלל הולך לרופא אף אוזן וגרון שזה מגיע ביחד. אותו דבר רבנים ישנם הרבה רבנים שמי שהולך אליהם מקבל ישועה בצורה אחרת או אם מדברים אליך הם משפיעים על חלק מסויים בתוכך את זה אתה לא רואה כי זה רוחני אלא רק הנשמה מרגישה. אני למשל יש רבנים שקשה לי להבין אותם כי הם לא מדברי אלי אלא אל הציבור שלהם גם קשה לי השפה שבה הם מתבטאים. אני למשל אוהבת את כל המחזירים בתשובה למינהם זה כולל את הרב ניסים יגן זצ"ל הרב אמנון יצחק וכו'.. מילים שלהם ישפיעו עלי ויזכו אותי הטון של הדיבור שלהם נכנס לנשמה שלי וזה עובד עלי.

למעלה