שאלה...

על מטפלים וחיות אחרות

מאיה יקרה, השאלות שאת מעלה הן נכונות וחשובות גם לי. בכל פעם אני חושבת ומנסה לענות עליהן מחדש. מצד אחד, יש לסמוך על ההגיון הבריא של אנשים, ולדעת שהם אחראים לעצמם, ואם בחרו לקחת עצה מאדם אנונימי, באופן וירטואלי, אולי הם צריכים ללמוד בדרך הקשה... ואולי... כשאני ממליצה על משהו, אני יכולה לעצור לרגע ולחשוב אם יש דברים נוספים שכדאי לדעת עליו לפני שמשתמשים. אני זוכרת סיפור מצחיק (או עצוב?), שקרה לי בצבא, הייתי לזמן קצר משק"ית ח"ן, ויום אחד באה אלי חיילת מהיחידה ואמרה לי "אני חושבת שאני בהריון, אבל זה לא יכול להיות", כששאלתי למה זה לא יכול להיות, היא ענתה שמכיוון שהיא משתמשת בגלולות. "זכרת לקחת כל יום?" שאלתי אותה, "כן", היא ענתה, "אבל עד היום לא הבנתי איך הן נשארות בפנים אחרי שמכניסים אותן" את מבינה, היה כתוב בהוראות "לשימוש פנימי" או משהו כזה. אז האם הגניקולוג שרשם לה את הגלולות התרשל בתפקידו? לדעתי לא. מדובר במידת הסביר, בעיני כשממליצים על חליטת צמחים, שהיא לכל הדעות תרופה, כדאי לפרט, בשתי מילים, מתי כדאי להזהר. נכון שאחריותו של האדם לברר לעצמו, אבל אם אנחנו יודעים את העובדות, למה לא לעזור? בעיני זו התנהלות שמשדרת ידע ומקצועיות, כמו גם...אחריות הולמת. לאט לאט נגיע למקום שבו כל אחד יוכל להראות את צבעיו, בדרך ובצורה שאחרים יוכלו להנות וללמוד מהם. אנא, היי סבלנית. בברכה שרון

SideKick

New member
המלצות והכוונות...

כשמישהו עוצר אותי ברחוב ושואל איך מגיעים לרחוב כלשהו (וזה משום מה קורה כל כך הרבה), המידע שאני נותנת לבעל השאלה היא ברמה של עצה לא מקצועית. השואל יצטרך להחליט לבד אם נראיתי לו אמינה ובאמת לנסוע בכיוון שאמרתי ולפנות אחרי חמישה רמזורים ימינה, או שעליו לעצור אחרי כמה מטרים עוד מישהו ולשאול במטרה להצליב מידע. אולם כשמטפל ממליץ על חליטה כלשהי, או רמדי, או תרגיל מסוים, הוא אמור להיות מודע לכל הצדדים שעשויים להשתמע מן הטיפול. זוהי לא המלצה או הכוונה ידידותית - זהו מסר מקצועי. סביר להניח שהמקבל אותו ימלא אחר ההוראות בשמחה, כי הדברים נאמרו על ידי מטפל. אני מסכימה עם שרון - אנחנו אף פעם לא יכולים לדעת ב-100 אחוז איך יתפרש המסר בצד השני. סביר להניח שאותו רופא שרשם גלולות לא התרשל במילוי תפקידו. יש דברים שהם נקודת מוצא משותפת. יש דברים שאותם לא ניתן לצפות. אולם אני בהחלט מצפה מאותו רופא שיעבור עם הפציינטית על התיק הרפואי שלה וישים לב אם אין לה או למשפחתה עבר של בעיות בכלי הדם או מחלות נוספות שגלולות עלולות להחריף. באותה מידה הייתי רוצה להאמין שאנשים-מטופלים קוראים את העלון המצורף לתרופות שהם לוקחים ולא משתמשים בשום דבר בלי לבדוק אם זה אכן מתאים להם. ויתרה מכך - שאם יום או יומיים לאחר שהתחילו לקחת תרופה חדשה פתאום חשו בתופעות לוואי כלשהן או שינויים, ידווחו מיד לרופא המטפל. לדעתי האישית, מטפלים יכולים להמליץ על חליטות, או על מוצרי מדף כלשהם. אולם בהיותם מטפלים הייתי גם מצפה שיפרטו קצת יותר מעבר ל-אני נותן הרבה למטופלים שלי. תפרט בבקשה מה זה עושה למטופלים שלך. תספר האם יש אנשים שלהם לא מתאים לקחת את אותה חליטה או להשתמש באותו מוצר. האם יש מקרים שבהם היתה תגובה הפוכה למצופה? את כל זה כדאי לספר גם כאשר שולפים המלצה שכזאת. אני מתחום אחר והמלצה לנטילת משהו אינה בתחום סמכותי. אבל אני רוצה להאמין שלעולם לא אגיד למישהו - תתחיל לרקוד ריקודי בטן, כי זה מצוין לבעיות של דלקות במפרק הירך. הרי אם אותה אחת שאמליץ לה לעשות זאת עברה התעללות מינית בילדותה, הרי שבעקבות המלצתי שהנזק עלול להיות רב מן התועלת. ולסיכום - לעולם לא נוכל להיות ללא רבב, אולם חשוב לחשוב בכל רגע ורגע על האוזניים שעליהן נופלות המלצותינו. להמליץ ולסייג, לשאול ולא להורות, והעיקר - לעודד לפנות לטיפול.

freearth10

New member
כנראה שההודעה של באמת היתה

ארוכה מידי... מישהו כותב על בעיה בעיניים מוסר עוד כמה פרטים ואני שחושבת שהבעיה שלו בכבד נותנת לו המלצה מה לעשות לטיהור הכבד. אני לא מכירה את האדם. מה שנכון להרבה מאוד אנשים יכול להיות לא נכון עבורו. בדיוק כמו מי שממליץ על תמצית/צמח/... מסויים ולא לוקח בחשבון את כל האפשרויות כי הוא לא מכיר את האדם, אילו היה רואה/מאזין... את/ל האדם יכול להיות שהוא לא היה ממליץ על זה. אני עוד לא הסקתי שהוא לא יודע את הנזקים ולא בטוחה שכל אחד ירצה לקבל תשובות ארוכות כמו התשובה שלי.... כל מה שנמליץ כאן- הכל, יכול ליפול בדיוק על האדם הלא נכון. האמת היא שאני הייתי הרבה יותר שלווה אם הפורום הזה היה נשאר בלי משקפיים. ורק עוד הערה קטנה, כן אני כן חושבת שרופא צריך לראות מי האדם שמולו, כי צרות האופקים הזאת(לא בטוחה שזאת המילה הנכונה) בטח באה לידי ביטוי בעוד דרכים אחרות ורופא טוב היה מזהה את זה. ואני עדיין לא הבנתי איך אזהה את האוזניים שהיד המחוברת אליהן דיברה כה מעט? אותה תשובה בדיוק יכולה להשמע לאוזן אחת מאוד חד משמעית ולאוזן שניה מאוד מתונה . לאחד תשובה מתונה תוביל אל הטיפול והאחר דווקא תשובה חד משמעית. מאחר שאנחנו לא יודעים מי האדם שמאחורי המילים אני לא חושבת שיש כאן המלצה מועדפת. ושוב sidekick הנוהג שקבעת לך לא להמליץ למישהי שעברה התעללות מינית בילדותה להתחיל לרקוד ריקודי בטן- אני מכבדת אותו מאוד. כי זו את שהחלטת כך. אבל יכול להיות שדווקא לאחת שכזאת שחוץ מההתעללות המינית חוותה גם אהבה והערכה והגנה ויכולת הישרדות - דווקא לה ההצעה שלך יכולה היתה להיות פריצת דרך אדירה שנמנעה. סתם חומר למחשבה.

SideKick

New member
אוזניים ומוצרי מדף...

אני מסכימה איתך. אין לנו שום אפשרות לבדוק מי הן האוזניים, ולכן הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות - הוא לחשוב עליהן, לנסות לדמיין קשת של אנשים, מגוון של פונים שייתכן שנמצאים שם. ולגבי ריקודי בטן והתעללות מינית, בהחלט - עם עבודה נכונה ועם הרבה הקשבה ותמיכה, ריקודי בטן יכולים לעזור במקרים כאלה. אבל לא אמליץ על כך כעל מוצר מדף (לשם השוואה) אלא על פנייה למטפל/ת והתאמה אישית. בלי הדרכה והכוונה מתאימים הנזק עלול להיות גדול ממה שאת משערת. זה לא נוהג, אלא אלף בית של כללי זהירות.

freearth10

New member
בגלל א-ב שכזה נמנע מטל ועדי ו...

להמשיך ללמוד בבית הספר, כי אנשים חשבו שהם יודעים הכי טוב מה שטוב בשבילם רק שכחו שהם רק טיפ טיפה שונים מהם ואולי מעוד 10000 או 20000 ילדים אחרים. אז תעשו לי טובה ותפסיקו לשחק את אלה שחושבים שהם מצליחים טוב מאחרים לדמיין קשת של אנשים. כל אחד מדמיין רק את מה שהוא מכיר/חווה/... ושוב אין לי שום בעיה עם זה שאת לא תמליצי על מוצר המדף שאת לא מוצאת כנכון. יש לי בעיה כשמנסים להראות לי שמה שאת מוצאת כלא נכון -הוא עבור כולם לא נכון. אז את sidekick כאשר את לא יכולה לבדוק את האוזנים את חושבת עליהן. אני כאשר אני לא יכולה לבדוק את האוזניים אני מרגישה אותן.(מה שנקרא אינטליגנציה רגשית) אז אולי יש מעט אנשים שמנצלים אינטליגנציה זאת אבל זה עדיין לא אומר שהיא פחות טובה מלדוגמא אינטליגנציה אבסטרקטית. ובאמת מעניין אותי איזה נזק זה יכול לגרום. למרות שאת לא אמרת את זה מפורשות שמחת מאוד, אפילו היית מאוד גאה בי כשקמתי להניע את האגן בהתחלה בשמיניות שמהר מאוד הפכו לכעין ריקוד בטן ששיחרר אותי מאוד. ואז כשהתנועתי כך כמעט מאבדת את שיווי המשקל הרגשתי שיום אחד שוב אחזור לרקוד. ועל כך sidekick מגיע לך
ו

למעלה