שאלה...

YinYang

New member
שאלה...

האם קיימים טיפולים משלימים אשר מסוגלים לטפל/לרפא sacrolitis דו צדדי(דלקת במפרק האגן)? לסינים מבינינו...אילו נקודות יכולות לעזור? האם מוקסה טובה לשימוש על איזור דלקתי? בברכה אייל

מאיר72

New member
מוקסה על דלקת?

1.תבצע מישוש ותראה באיזה מרידיאן זה נמצא. 2. סינדרומים. 3. במרידיאן הפגוע תבצע דיקור הנקודה הראשונה שלו והאחרונה שלו כך אתה פותח את המרידין ומזרים אותו, כמובן שיש נקודות לוקאליות. 3. טיפול רדיקאלי יותר זה ה DAI MAI + שאר הנקודות שלו מלבד נקודות הפתיחה. בהצלחה

SideKick

New member
תנועה...

טיפול בתנועה עובד נפלא עם דלקות במפרק האגן, משום שאלה נוצרות בדרך כלל בגלל חוסר תנועה מתמשך באזור. יש להקפיד בהתחלה על תנועות מאוד קטנות ועדינות, כדי לא ליצור לחץ נוסף ולהחמיר את הדלקת, ולאחר שהסימפטומים מתחילים להתפזר - להגדיל בהדרגה את טווחי התנועה. לטווח הארוך - שמירה על אורח חיים שבו האגן זז באופן מספק, תמנע דלקות חוזרות ונשנות. עם אורח החיים המודרני ועם שעות הישיבה הארוכות מול המחשב נראה שקשה יותר ויותר לקיים זאת. אבל בהחלט שווה להתאמץ ולהתעקש.

freearth10

New member
מפרק האגן

לפני כמה זמן הלכתי לטייל עם הבן שלי. פיזיוטרפיסטית שראתה את שנינו מאחור אמרה לי שאין ספק שאנחנו אמא ובן, כי היא זיהתה את ההליכה שלי בהליכה של טל, למרות שאני באמת לא מתנועעת הרבה אבל טל מאז שהוא נולד הוא כל הזמן בפעולה... אז איך אפשר באמת להסביר את הסממנים שאצלי הם מאוד בולטים אבל איש מקצוע יכול לזהות אותם גם אצל טל? כל תשובה שלא תכיל את המילה גנטיקה תתקבל בשמחה.

SideKick

New member
גנטיקה...

ניתן לראות בהליכה את הנטייה של האגן ואת החזקתו, את מקומות הלחץ בפלג הגוף התחתון, את זווית הפתיחה של מפרק הירך, את צורת הנחת כפות הרגליים על הרצפה, את צורת הרגליים, את אופן הרמת הרגל מן הרצפה וכיפוף הברך, את ההבדלים בין שתי הרגליים ועוד ועוד ועוד... מתוך הסתכלות שכזאת ניתן לדעת האם שניכם נושאים את אותן מחלות הקשורות בחלק זה הגוף ועוד דברים המקשרים ועוברים באופן נרכש מאמא לבן. אין ספק שאם את וטל מתנועעים באופן שונה, יש סיכוי מאוד רב שההליכה שלכם שונה, אבל גם ייתכן שיש עדיין הרבה במשותף. סביר להניח שאם אותה פיזיותרפיסטית היתה רואה אותך ואת טל בנפרד ולא יודעת על הקשר שלכם, היא לא היתה מזווגת אתכם כאמא ובן. אבל מאחר שראתה אתכם ביחד, וכנראה שיש דברים משותפים, היא ראתה את הקשר. ו...
הס מלהזכיר גנטיקה.

freearth10

New member
טוב היא לא רק פיזיוטרפיסטית...

היא גם רפלקסולוגית, אבל מגיע לה כל הקרדיט כי היא ראתה אותנו רק מאחור. טוב, אז מאחר שאני עושה את זה לאחרים, הפעם אני אעשה את זה על עצמי ואולי אז ארגיש כמה שזה לא נעים... ותודה sidekick שנתת לי חומר למחשבה . בעיות באגן הירכיים מצביעות על חשש להתקדם בהחלטות חשובות. לי באמת יש בעיה עם קבלת החלטות חשובות וזה לוקח לי הרבה זמן להתבשל בהחלטה. עכשיו כשאני חושבת על זה יש לטל בדיוק את אותו הדפוס ו... גם לאבא שלי זל החלטות לא באו לו בקלות. לאגן הירכיים יש גם תפקיד מרכזי בהתקדמות. עכשיו אני גם מבינה למה אני מרגישה כבר הרבה זמן תקועה, למרות שבעצם כבר יכולתי מזמן לפרוץ קדימה. טוב אז אני באמת אתחיל עכשיו עם שמיניות באגן ומבטיחה לספר לכם על התקדמותי. עם טל יש לי קצת בעייה הוא בטח יגיד לי שהוא מניע את האגן כבר מספיק בטיפוס על ההרים או על התמרים.

SideKick

New member
שמיניות באגן...

אכן יביאו לשמיניות באוויר.
השמים הם הגבול!
אני גאה בך, מאיה.
ואגב, בהרבה מקרים הרבה יותר קל לראות דברים מאחור, מאשר מקדימה.

samuel54

New member
דלקת

שלום לך, הדבר הכי מומלץ (אני מרבה לתת אותו למטופלי), הוא חליטה של עלי דפנה בצורה הבאה: לקחת 3 עלים לשים בכוס לשפוך מים רותחים להמתיק בסוכר חום או דבש ולשתות. לעשות זאת 3 פעמים ביום. לבריאות ובהצלחה

מאיר72

New member
אם אותו מטופל סובל מבעיות בבלוטת

התריס אתה גם תתיתן לו את זה? עלי דפנה לא רק שהם רעילים בידה מסוימת הם גם גורמים לפעילות יתר של בלוטת התריס, כך שיש לעשות שימוש זהיר מאוד בעלי דפנה. ויש הבדל גדול כאשר שמים עלי דפנה בתבשיל פעם בכמה זמן או כאשר נותנים אותו כחליטה שלוש פעמים ביום!

במי אתה מטפל?

באדם או בדלקת? אם בדלקת, ללא התייחסות למי היא שייכת, אז מה ההבדל בינך לבין רופא "קונבנציונלי" המטפל בסימפטום? אדם או דלקת, אצטרף לדעתו של מאיר ואומר שישנן תופעות לואי וקונטראינדיקציות לתרופה שהצעת באופן כה גורף. מכיוון שלא ציינת אותן כאן,(הייתי רוצה לחשוב שבקליניקה אתה זוכר להתחשב בהן ולהסביר אותן) אני רוצה להסב את תשומת ליבך לכך שעלול להיגרם נזק לאדם המשתמש בהמלצתך. אנא קח זאת לתשומת ליבך בעתיד. בברכה שרון

freearth10

New member
איך יוצאים מהביצה הזאת?

מה מותר לנו להמליץ ומה לא? לאט לאט אני נוטה יותר ויותר לקבל את דעתו של שלומי שלא נוכל להמליץ כאן על כלום. לא על מוצר מדף, לא על מוצר שעשוי מצמחים טבעיים, לא על פעילות מסויימת (להמליץ לאדם שאין לו רגע של מנוחה לעסוק בכל סוג של פעילות גופנית זה להמריץ אדם שזקוק דווקא לרגיעה, למרות שלהרבה אנשים נאמר "דכאוניים" זה נכון), לא על שיטה מסוימת, לא על מטפל מסויים. גם שאלה כמו אדם אם....(וגם אם הפרוט פה הוא בגדול די מפורט, אבל לא התייחס לנקודה מסויימת שהמטפל לא שם לב אליה) איפה לדעתכם הבעיה? האם זה... או ...? וכמובן שכל הסתברות המבוססת על ידע של למה הגיע האדם למצב שכזה גם היא נכונה בגדול רק ב-90%^ של המקרים. ואני שואלת באמת בשיא הרצינות: מה כן? מה כן מותר לנו לייעץ מבלי להסתכן בחוסר אחריות??? ויותר מזה. כל "ייעוץ" שלנו שיתקבל על ידי הפונה ו"יעזור" לו הוא בעצם "אקמול" שנתנו ואנחנו בעקיפין גורמים לבן אדם לא ללכת למטפל, כי לאחר ה"יעוץ" הטוב שלנו, התופעה אם לא הוחמרה בגלל הסיבות שלמעלה התגמדה והפונה לא מוצא שוב טעם ללכת לטיפול. במקרה הטוב הטיפול נדחה עד לפעם הבאה... אני נוטה לחשוב שכל אדם הוא חכם ואדם שהוא לא כזה הוא רק בוחר מסכה שכזאת,אולי כדי להוריד ממנו אחריות או בגלל עוד 2000 סיבות אחרות. ואני באמת חושבת שאם כל אחד יפתח את תשובתו ב"תשובתי לא יכולה להיות מלאה כי... רק טיפול אצל כל מטפל הוליסטי תתן תשובה אחראית, אבל מהנסיון שלי ברוב המקרים... בגלל ש... . כך אולי נוכל כולנו רק ללמוד אחד מהשני פונים ממטפלים, מטפלים ממטפלים ואפילו מטפלים מסתם כאלה ששואלים. כך נטיל את האחריות על האדם הבוגר (לא רק בגיל) שבחר לקבל את עצתנו שהיא טובה רק ב-90% (לא סגורה על המספר) של המקרים יכולה להתאים לו או לא להתאים לאותו האדם הספציפי. מצד שני אני חושבת גם על אלה שפונים לכאן ורוצים תשובה מהפורום אולי כדי לא להגיע למטפל כי זה כרגע לא אפשרות בשבילהם אבל התחום הזה נגלה להם פתאום והם רוצים להבין קצת מי נגד מי, אולי כדי להבהיר עוד דברים לפני שהם מגיעים למטפל, אולי כי באמת הם זקוקים לטיפול של sos עד שיגיעו למטפל. אחריות זו מילה מאוד כבדה. הרבה אנשים נופלים תחת העומס הזה. אחרים נושאים ברצון גם אחריות של מישהו אחר. אני חושבת שחובתי אם אני מכבדת כל בן אדם באשר הוא אדם להשאיר את האחריות בידיו של מישהואחר. זוהי בשבילי כל תמצית הרפואה ההוליסטית. מאיה

מאיר72

New member
מאיה תסלחי לי אבל לא היה לי כוח

לקרוא את הכל,אבל מטפל שממליץ על משהו צריך לדעת מה אותו דבר עושה, ומה הם הקונטרה אינדיקציות של אותו הדבר, וזה לדעתי ההבדל הגדול בין מטפל שיש לו אחריות לאחד אחר חסר אחריות.

freearth10

New member
סליחה, מותר להשחיל מילה?

קודם כל, אתה צודק. ההודעה שלי היתה באמת נורא ארוכה. אבל מספיק אנשים העלו כאן את הבעיה של אחריות וכו ואני באמת לא יודעת את התשובה. זו הדרך הפרטית שלי לנסות ולמצוא אותה. ומצד שני אני באמת לא בטוחה עד כמה שמואל 54 לא התנסח נכון או לא יודע מה שנכון לעשות. אם זו היתה ההכרות הראשונה בינינו הייתי באמת אולי נפגעת מזה שאתה מזלזל בי ולא קורא את ההודעה עד הסוף, אבל מאחר וכבר למדתי להכיר אותך, לא נפגעתי. והאמת...לי משום מה די נראה שכן קראת אותה עד הסוף

חשבתי הרבה אם להגיב, במיוחד אחרי

שמאיה אמרה שלא נפגעה, והחלטתי שבכל-זאת... כשאתה כותב ש"אין לי כוח לקרוא את ההודעה שלך", אתה פוגע בכבודו של חבר לפורום. לא משנה מה דעתך או דעתו - משנה שלא רק שלא נתת לו את הכבוד המינימלי של לקרוא את דבריו עד הסוף, אפילו לא התביישת לכתוב את זה לעין כל. זה מבטא חוסר-הקשבה ובוז, גם אם לא לכך התכוונת. ברור שאף מטפל לא אמור להקשיב ככה למטופלים שלו, אבל כשגולש חדש נכנס לפורום וקורא את הודעתך, מה הוא חושב עליך? מה הוא חושב על זה שאת דבריו לא טרחת לקרוא?

freearth10

New member
../images/Emo24.gifלדוד../images/Emo24.gifלמאיר|

ושתי לחיצות ידיים
ופרחים
בשלל גוונים ותקווה אחת גדולה לשלום - קודם כל בין חברים!
מאיה

אקמול?

אם אדם בא ואומר "כואב לי הגב, מה לעשות?" ואני אומר לו שלדעתי כאב-הגב בא בגלל חולשה של מרידיאן הכליות (רק דוגמא חסרת משמעות), אני עדין לא מציע שום טיפול. גם אם אגיד לו שלמרידיאן הכליות אפשר לעזור עם שיאצו, טוינא, דיקור וקפיצה מהגג
, עדין לא היצעתי שום טיפול; ואפילו אם כן, אפילו אם חרגתי מכללי הפורום ופירסמתי את עצמי, עדין הפונה יצטרך להגיע אלי כדי לקבל טיפול (או אל מישהו אחר, כמובן). אנחנו כאן עושים שני דברים: מנסים לעזור לפונה להבין מה קרה לו ולמה; ומציעים דרכים אפשריות לפתרון. ונכון, גם לדעתי צריך לסייג כמעט כל מילה שנכתבת כאן - אני לא רואה את המטופל, לא יכול למשש, לשמוע ולהריח אותו, ולא יכול לתת שום טיפול דרך האינטרנט. אבל אני יכול לעזור לפונה להבין מה קרה לו, יכול לעזור לו לחבר את הפאזל שהרפואה המערבית עבדה כל-כך קשה לפרק, ויכול להציע הסבר תיאורטי למצבו, שאולי ילמד אותו משהו - ואולי יעזור לכם לתקן את הטעויות שלי...

למעלה