שאלה ...

Hologram

New member
שאלה ...

שמעתי שלטאשה יאר,היתה בת.. אז מה היה שמה?,ואולי מישהו יכול לספר קצת את העלילה, איך ומאיפה היא נוצרה,באיזה פרק ועונה ,קצת פרטים וכולי' חיפשתי אותה באתר הרשמי...אך חיפושי לא הניבו פרי,מן הסתם
ואם אפשר וזו לא טרחה רבה מדי...אשמח לראות תמונה שלה
מראש למוצאים ניקול..

Lu Tze

New member
לטאשה הייתה בת.

זה מופיע בפרק כפול בשם Redemption. אני ממליץ לך להוריד את הפרקים, לאו דווקא בגל ההופעה של סילה (הבת של טאשה, שמשוחקת על ידי אותה שחקנית), אלא פשוט בגלל שזה אחד מהפרקים היותר טובים בדור הבא, ובטרק בכלל (משה, אני כבר בפראנויה ממך. עזוב, אני נכנע מראש. TNG היא לא בהכרח הסידרה הכי טובה, הפרקים הכפולים הם לא תמיד הפרקים הכי טובים, אוקיי?!?).

Bajoran Preist

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

תשמע, בקשר ל-tng, על טעם וריח.. בקשר לפרקים הכפולים, זה היה דיון אחר, ודובר בו על פרקים של וויאג'ר.. אבל תודה רבה, בכל מקרה

בצל אל

New member
כל האמת על בתה של טאשה יאר

פרק א': הדור הבא, עונה 3 פרק 163 - Yesterday's Enterprise בעקבות קרע ברצף הזמן חלל, האנטרפרייז פוגשת בקודמתה - האנטרפרייז C אשר הושמדה בקרב 20 שנה קודם. כתוצאה מכך, קו הזמן ההיסטורי משתנה והאנטרפרייז (שתיהן) נמצאות בנקודה שבה הפדרציה במלחמה ממושכת עם הקלינגונים, ומפסידה. טאשה יאר, אשר בהיסטוריה המוכרת נהרגה בעת מילוי תפקידה (עונה 1, פרק 122 - Skin of Evil), חיה נושמת ובועטת בקו הזמן הזה. גאינן היחידה שמרגישה שמשהו לא בסדר, היא משכנעת את פיקארד לשלוח את האנטרפרייז הישנה למקומה ההיסטורי, ומספרת לטאשה שבקו הזמן הרגיל היא מתה מוות סתמי. טאשה מחליטה שאם למות אז כמו גיבורה (היא גם מתאהבת קצת באחד הקצינים של האנטרפרייז C) וחוזרת איתם לעבר. לאחר שהאנטרפרייז C חוזרת דרך הקרע בזמן, הכל נשכח וההיסטוריה חוזרת לקדמותה. בינתיים. פרק ב': הדור הבא, עונה 4 פרק 198 - The Mind's Eye בדרך לרייזה, ג'ורדי נחטף ע"י רומולאנים שעושים לו שטיפת מוח במטרה לגרום לו לרצוח שגריר קלינגוני, כחלק ממזימה לגרום למלחמה בין הפדרציה לקלינגונים. מאחורי המזימה עומדת קומנדר רומולאנית הדומה באופן מפתיע לטאשה יאר. פרק ג': הדור הבא, עונה 4/5 פרק 200/201 - Redemption לאחר שוורף הרג את דוראס (Reunion), הדרך פתוחה בפני גאורון להשתלט על המועצה הקלינגונית, כפי שפיקארד אשר שימש כבורר הירושה קבע. האחיות הידועות לשמצה של דוראס - לורסה וב'תור - מנסות בכל כוחן להפיל את גאורון. לצורך זה הן קושרות קשר עם הרומולאנים שמביאים להם ציוד, אספקה ואמל"ח. מי שאחראית על המבצע מצד הרומולאנים היא קומנדר סֶלָה (Sela), שנראית דומה לטאשה יאר מיודעתנו. סלה נפגשת עם פיקארד ומספרת לו שהיא בתה של טאשה. פיקארד נדהם מהחוצפה, אבל גאינן חושבת שהיא דוברת אמת ומספרת לפיקארד מה הוא עשה בפרק א'. עפ"י דבריה, כאשר האנטרפרייז C חזרה עם טאשה על סיפונה, הם כמובן הפסידו בקרב וטאשה נלקחה בשבי. חייה ניצלו כאשר הסכימה לשתף פעולה עם קצין רומולאני שהתאהב בה, וסלה היתה התוצאה. לאחר מספר שנים, כשסלה היתה בת 4, ניסתה טאשה לברוח משבי הארמון הרומולאני ונהרגה. הפרק, דרך אגב, נגמר כאשר המזימה נחשפת ותרגיל מבריק של דאטה גורם לסיכולה. פרק ד': הדור הבא, עונה 5 פרק 207 - Unification פיקארד ודאטה יוצאים לחפש את השגריר ספוק שנעלם ברומולוס. מסתבר שספוק פעיל שם בקרב המחתרת למען איחוד מחדש של רומולוס ווולקן. בינתיים האנטרפרייז חוקרת היעלמות של ספינה וולקנית. ספוק נפגש עם בכירים בממשל הרומולאני אשר מפתיעים אותו בנכונותם לפעול למען האיחוד. אבל מסתבר שקומנדר סלה שוב מנסה לחרחר מלחמה, ושהיא שולחת ספינות וולקניות גנובות עם צי פלישה לוולקן כאשר ספוק (או הולוגרמה של ספוק) ישדר נאום בנוגע למשלחת השלום שבדרך. פיקארד, ספוק ורייקר מונעים את האסון. וסלה נשארת מוטלת ברומולוס, לאחר שדאטה ביצע בה את הצביטה הוולקנית המפורסמת בצוואר. עד כאן עלילותיה של טאשה יאר, ובתה סלה בשירות הרומולאנים.

Hologram

New member
WOW תודה רבה רבה לכולם../images/Emo8.gif

יום בהיר אחד,בבוקר קמתי ושאלה זו עלתה למוחי טוב ולגבי התמונה ,כבר אמצא בלי בעיות, בזכות מספרי הפרקים הספציפים באתר הרשמי
ניקול..

liran22

New member
אני חושב שהסרט הזה יוצר פרדוקס

משום שלפי הספירה הספינה הריאשונה היא מסידרה המקורית והיא מתפקדת עד הסרט השלישי שם היא מושמדת הספינה השניה מופיעה בסרט הרבעי ומתפקדת עד הסוף השישי (בסוף היא נשלחת לפירוק) הספינה השלישית משום מה מוכונה {B} מופיעה בתחילת הסרט השביעי הספינה הרבעית {C} מופיעה בפרק המדובר והספינה החמישית {D} מופיעה בסידרה הדור הבא עד הסרט השבעי והספינה השישית [E]מופיעה מהסרט השמיני לכן אני חושב שיש כאן טעות בספירה

Lu Tze

New member
שום טעות.

האנטרפרייז ה-1 (מסידרת 1701) הייתה פשוט אנטרפרייז, אחריה יש את אנטרפרייז A ואז בי, סי וכך הלאה.

sysiphus

New member
אני לא מבין איפה הפרדוקס שלך?

או כל טעות כלשהי.

liran22

New member
יוצרי הסידרה שכחו

לספור את הספינה שהופיעה מסוף הסרט הרבעי ועד סוף הסרט השישי ומדובר באופן ברור שזו ספינה חדשה בשם אנפריז (הקודמת מושמדת בסרט השלשי)

sysiphus

New member
נראה לך...

כן, מדי פעם יש פאשלות קטנות של continuity שמהר מאוד מוצאים להם הסבר שפחות או יותר מניח את הדעת, אבל לאבד אנטרפרייז שלמה... ועכשיו, לפי סדר כרונולוגי... Enterprise NCC-1701 - הספינה הראשונה בשם זה בצי הכוכבים של הפדרציה. הספינה המקורית של קירק (של אפריל, פייק וקירק ליתר דיוק), מופיעה בסדרה המקורית (והמצוירת) וכן בסרטים 1 ו-2 (אחרי refit משמעותי שמשנה לחלוטין את צורתה) זמן שירותה: 2245-2285 Enterprise NCC-1701A - הספינה השניה, הספינה בסרטים 4-6, גם תחת פיקודו של קירק זמן שירותה: 2286-2293 Enterprise NCC-1701B - הספינה השלישית, הספינה שמושקת בסרט השביעי, תחת פיקודו של ג'ון הארימן. זמן שירותה: הושקה ב-2293, לא ברור עד מתי שירתה Enterprise NCC-1701C - הספינה הרביעית, הספינה שנצפת בפרק Yesterday's Enterprise של הדור הבא, תחת פיקודה של רייצ'ל גארט. זמן שירותה: אי שם בשנות ה-30-40 של המאה ה-24. Enterprise NCC-1701D - הספינה החמישית, תחת פיקודו של פיקארד, מופיעה ב"דור הבא" ובסרט השביעי. זמן שירותה: 2364-2371 Enterprise NCC-1701E - הספינה השישית, תחת פיקודו של פיקארד, מופיעה ב"דור הבא" ובסרטים 8-10. זמן שירותה: הושקה ב-2271, עדיין בשירות... ואם תראה את הסרט הרביעי שוב, תשים לב שכשהצוות של האנטרפרייז מגיע לספינה החדשה שלהם, המצלמה עושה pass שלם על הספינה ועל מספר ה-registry שלה כדי לגלות להם ולקהל כי מדובר באנטרפרייז חדשה, אנטפרייז A...

sysiphus

New member
אין בעיה

Enterprise NX-01 - ספינה בצי של כדור הארץ (לא צי הכוכבים - לא קיים עדיין...). יחד עם זאת, מספר הדגם עדיין רלוונטי. NX מציין ספינה ניסויית במספרי הדגמים בצי הכוכבים, דוגמת ה-Defiant או ה-Excelsior. NX-01, היות וזו הספינה הניסויית הראשונה בעלת יכולות שכאלו. תחת פיקודו של ג'ונת'ן ארצ'ר, הושקה ב-2151 ועדיין בשירות...

Bajoran Preist

New member
תודה על הנתונים !

היה מעניין. אגב, תקן אותי אם אני טועה, אבל גם לצי-כדור הארץ המוקדם קוראים סטאר-פליט, לא ?

בצל אל

New member
דא. סטארפליט איט איז. אני חושב ש

סיזיפוס טועה בקטע הזה. בהחלט יש התייחסות לאיזשהו סטארפליט של כדוה"א. אני לא יודע אם זה יהיה אותו גוף שיוכפף מאוחר יותר לפדרציה כשתקום.

sysiphus

New member
צי הכוכבים

בנוגע אליו, מספר נושאים מעניינים... ראשית - ייתכן מאוד, היות ולא ראיתי יותר מדי Enterprise (עונה וחצי, כל פרק רק פעם אחת, אני עוד לא זוכר אותם בע"פ וסביר שגם לא אזכור) שהגוף תחתיו פועלת ה-NX-01 נקרא אכן "צי הכוכבים", אולם זהו כמובן לא "צי הכוכבים" שאנחנו מכירים אלא גוף הנמצא תחת פיקודו של United Earth או משהו כזה. צי הכוכבים "המפורסם" יוקם רק ב-2161 יחד עם הפרדציה עצמה. המונח "צי הכוכבים" עצמו לא נולד עד לפרק ה-15 של הסדרה המקורית. לפני כן לגוף ממנו קיבלה האנטרפרייז הוראות היו שמות מגוונים, השניים שהוזכרו הכי הרבה היו: Star Command (מה שיכול מאוד להיות קיצור שדה מגניב ל-Starfleet Command) United Earth Space Probe Agency או בקיצור UESPA. אפילו אמרו את זה בקיצור ומבטאים את זה: YOU-SPA. אם אני לא טועה, באחד הפרקים של Enterprise הייתה התייחסות לגוף השני - אם כן אז אחלא, היות ומאוד הגיוני שצי הכוכבים בתחילתו היה גוף דמוי NATO או כוח מאוחד של האו"ם, שהתחיל מגופים רבים נפרדים בשיתוף פעולה יותר ויותר מאוחד ומאוגד, עד לכדי התלכדות מוחלטת בתהליך ארוך ורב שנים.

בצל אל

New member
מה גם..

שהדרגות של החבר'לך מזכירות מאוד את אלו של תקופת TNG והלאה, ולא את אלו של קירק למשל. (בעוד המדים עצמם לא דומים בכלל למדים שאנחנו מכירים אלא יותר לסרבלי טיסה) אבל סדר הצבעים של המחלקות (אדום/צהוב/כחולירוק) דווקא כן כמו של קירק. בקיצור, הם עשו סלט שלם מכל רצף הזמן. לא השקיעו מספיק מחשבה בתכנון הסדרה הזאת אם אתה שואל אותי. גם פרקי מלחמת הזמן וגו', לא מתוכננים מראש עם איזשהו קו עלילתי חבוי שאנחנו נגלה לאט לאט (*מתחבא* סטייל בבילון) אלא הצוות המופלא BB (ברמן ובראגה) ממציאים את העניין כל פעם מחדש.

sysiphus

New member
וצמי, די לקרוא לי סיזיפוס

Its just a stupid nick, אתה יודע איך קוראים לי...

בצל אל

New member
../images/Emo151.gif

If it's so stupid, why did you pick it? אני פשוט חושב שבפורום לא תמיד כולם מכירים את השמות הפרטיים ולכן קל יותר להבין מה הולך אם מדברים בניקים. אבל איך שאתה רוצה.. אורי..

sysiphus

New member
הוא לא טיפשי

סתם נראה לי מוזר שמישהו שמכיר אותי יפנה אלי בניק שלי...

Lu Tze

New member
בנוגע לד'

הורדתי את הפרק הכפול אתמול ושמתי לב למשהו מעניין, זוכרים את ההריסות שהתגלו בתחילת הפרק? אז לספינה קראו ה"ט'פול", מזכיר לכם מישהי?

למעלה