שאלה

opposite

New member
שאלה

אם היתה לכם אפשרות לחזור בזמן כדי להזהיר את עצמכם מפני דברים שיקרו לכם בעתיד, האם הייתם עושים זאת?

Danihell1

New member
אני חושבת שכן...

נראה לי שזה היה מונע ממני דברים לא נחמדים... אבל לא משהו כל כך רציני...

Lu Tze

New member
תשובה מתחכמת, אבל נכונה לוגית:

בהנחה שזה לא יצור פרדוקסים ובהנחה שאני אוכל לעשות את זה יותר מפעם אחת, אז כן. אם אני אוכל לחזור בזמן יותר מפעם אחת, הייתי מסנה ואם התוצאות של ההתערבות שלי יהיו לרעה, הייתי חוזר בזמן קצת לפני שחזרתי בזמן בפעם ה-1 ומונע את הנסיעה הראשונה.

AndreaCorr ©

New member
וודאי שלא.

מבחינתי אין כזה דבר גורל ו"meant to be". בעתיד צריך לקחת אחריות על מה שעשינו, ולשאת בתוצאות גם אם הן לא הכי נעימות. אני לא אזהיר את עצמי מפני מה שעומד לקרות לי, גם ובעיקר כי זה יוציא את כל הכיף מהחיים....
מה גם שהתעסקות עם המימד השלישי יכולה לגרום לאנדרלמוסיה שלמה.

shykedmi2

New member
אין סיכוי

לא רק שאני מסכים עם כל מה שכבר נאמר כאן באשר לדיעה זו, אלא שגם אני טוען דבר נוסף. אני מאלו שמחזיקים בדיעה שכל דבר שקורה בחיים, שלי, בכל אופן, קורה לטובה - ותאמינו לי שראיתי הרבה ימים לא יפים בחיי, ואני לא מבוגר. כל דבר שקורה, ולמען האמת, בעיקר אם הוא רע, תורם לפי דעתי בצורה חיובית לחיים שלנו במישרין או בעקיפין. לדוגמא, מופנמות כתוצאה מיחס רע יכולה בהחלט להוביל לאינטליגנציה ומחשבה פילוסופית, וזהו יתרון עצום בעיניי כנגד בני אדם אחרים. אני מעריך את כל ההתנסויות השליליות שלי, קלות וקשות כאחד. אני מאמין שיש להם מקום של ברזל בחיים שלי ושהם תורמות לאישיות שלי, חיובית, בצורה הכי אבסולוטית שאפשר, כך שאין סיכוי שהייתי עושה זאת.

Alcharzor

New member
המממ... לדעתי אם אפילו תהיה אפשרות

לחזור בזמן לשנות משהו במכוון בעבר בילתי אפשרי מסיבה הבאה: מישהו חוזר בזמן כדי לשנות משהו בעבר זאת אומרת הדבר הזה לא יקרה או יקרה אחרת, זאת אומרת לא תהיה סיבה לחזור לעבר כדי לשנות את המשהו הזה ולכן הדבר הזה יקרה(LOOP אינסופי
) קצת מבולבל אבל רציתי לעשות אותו ככל שיותר כללי.

shabaz

New member
נכון, אבל!

במצב תיאורטי שבו לא יקרה הפרדוקס הזה, הייתי נוסע ומשנה את חלק מהאירועים שקרו לי. אומנם חלקכם יגידו, אתה לא תשאר אותו דבר, ואתה לא תהיה אתה. זה גם מה שאני חשבתי. אבל לעומת זאת, נאי יכול לחזור ולשנות את עצמי כדי שאני אהיה אפילו יותר טוב!

Lu Tze

New member
לא נכון,

יש לך אדם בשתי נקודות זמן, נקודה א' ונקודה ב' (שנמצאת זמן מה אחרי נקודה א'). עכשיו, אדם ב' (אדם שנקודת המוצא שלו היא ב') נוסע לאחור ועצר מאדם א' לעשות משהו, זמן מה עובר ואדם א' הופך לאדם ב'. יש באדם ב' (שהיה אדם א') את הזיכרון של אדפ ב' שחוזר אליו ומזהיר אותו מפני משהו, לכן הוא חוזר לעבר ומזהיר את אדם א'.

Alcharzor

New member
זה נכון רק לגבי הזהרה וגם

אדם בצריך להגיד מה צריך להגיד אדם א' כאשר הוא יהפוך לאדם ב' ויסע לפגוש את אדם א' כי אדם א' לא יודע מה יקרה כי זה אף פעם לא קרה

shabaz

New member
מה?!?!?

אם אדם א' יהפך לאדם ב' עם המודעות של אדם א' ללא שהוא עשה את מה שאדם ב' עשה, אז לא יהיה לו אינטרס לחזור ולספר לאדם א', שהוא הוא בעצם, לא לעשות את אותו דבר, כי אחרי שאדם ב' חזר ואמר לו, אז אדם א' כבר םפעל על פי ההוראות של אדם ב'. עוד משהו, הוא נובע ממה שאמרת: אם אדם יחזור וישנה משהו בחייו, אז הוא יחזור למודעות אחרת, או שהוא ישאר עם אותן מחשבות? כי הוא הרי חוזר לעצמו... ואם הוא חוזר לאותן מחשבות, אז מה הטעם בנסיעה? ואם הוא לא, אז איך הוא נעלם בתלוך סבכי המודעות שלו? כשאני אומר משנה משהו-זה משהו שיכול נגיד להפוך מישהו לטיפש מוחלט, או לגאון.

Lu Tze

New member
אבל אדם א' שמע את האזהרה,

לכן כשהוא היפוך לאדם ב' יש לו זיכרון של מה שהוא אמר לעצמו, הוא לא צריך לזכור שום דבר חוץ מהאזהרה, כי זה מה שאדם א' ראה. בוא נגיד שאני יושב לי ופתאום מופיע אני ב' ואומר לי "באתי מיום שלישי ואני מזהיר אותך לא לאכול את חומוס היום אחרת תחטוף הרעלת קיבה" אני לא אכלתי חומוס ואכן לא חטפתי הרעלת קיבה. בעוד יומיים אני אחרזור לעבר ואומר לאני מהיום "באתי מיום שלישי..." בגלל שבישבילי זה כבר עבר וכבר הייתי עד למאורעות האלה. והנה תיאוריה נחמדה למסע בזמן שמצאתי ברשת (גם אם לא הדבר הכי מדעי בעולם).

אליהו ד

New member
נו יש את פרדוקס האב והבן

נסיעה בזמן היא בלתי אפשרית,משום שאם הייתה אפשרית,והיית חוזר בזמן לרצוח את אביך...

shykedmi2

New member
איפה הפראדוקס?

זה מאוד פשוט למעשה. במידה ועשית פעולה מסויימת בשינוי העבר, הדבר ייצור תגובת שרשרת שתשנה את כל מהלך ההסטוריה בהתאם למה שעשית. משמע, אם חזרת בזמן להרוג את אביך, מנעת ממנו להביא אותך לעולם, כך שגם אתה תיעלם מיד. בגלל זה אני טוען שהסרט "חזרה לעתיד" הוא אמנם סרט של מדע בדיוני, אך מבחינת כל העובדות שלו והרעיונות שהוא מציג, הוא מאוד אמיתי והגיוני. את כל הרעיונות שכולם מעלים פה יש בסרט. סרטים מצויינים.

אליהו ד

New member
זה לא שאתה תיעלם

כל העולם ייפסק,משום שהעולם כולו הוא שרשרת פעולות שרשרת.

shykedmi2

New member
אביך אבל לא קשור לכל העולם

מילא אם היה מדובר בנשיא ארה"ב או משהו דומה, האירועים היו בהחלט משפיעים בצורה זו אחרת, אבל אדם פשוט אינו קשור לכל העולם, אלא לסביבה מצומצמת ביותר של אנשים.

למה???

New member
לאו דווקא...

אתה לא יודע כמה אדם אחד משפיע על העולם... כי גם אם הוא משפיע על קבוצה מצומצמת של אנשים (וזה לא נכון... כל תזוזה משפיעה על אנשים) אותם אנשים מושפעים ועם אותה השפעה הם משפיעים על אחרים בדרך שונה מאשר אם הם לא היו מושפעים מלכתחילה מאותו אדם משפיע ואז אותם אנשים שהקבוצה המצומצמת של אנשים שהשפיעו עליהם נהפכו גם הם למושפעים (מאותו אדם ראשון) ואנשים אלו גם ישפיעול על אנשים וכן הלאה... בקיצור, לך תדע מה אדם אחד יכול לעשות... יש את התאוריה הזאת על פרפר בספרד (נראה לי שזה היה מקום אחר אבל אני לא זוכרת איפה...) שרק בגלל הרפרוף של הכנפיים שלו יורד גשם בטבריה! כי הוא מזיז קצת את הרוח לכיוון מסוים וכך עוזר לעננים להגיע לכיוון טבריה! לא הסברתי את זה טוב, אני כבר לא זוכרת... אבל זו תאוריה ידועה, אולי תוכל למצוא באנטנרנט איפשהו את ההסבר המלא... אלכס...

אליהו ד

New member
אין פרט שלא קשור לכל פרט בכוליות

תחשוב על זה-אתה חוזר בזמן ומשנה מהלך אירועים של אבא שלך-הוא היה אמור לעלות על האוטובוס,ולא יעלה.הנהג יבזבז שניה פחות.יגיע לתחנה שניה יותר.ישתה עוד לגימה מהכוס קפה,אז תהיה פחות אשפה,למנקה תהיה יותר עבודה,וכך אפשר להמשיך עד סוף העולם..אם יש סוף בכלל..

למעלה