שאלה

r i c k i

New member
שאלה

האם כשאתם מתחילים לקרוא ספר, אתם מעדיפים לדעת את בדיוק עם מה הוא עומד לדבר (ואני מתכוונת יותר מהתקציר שבכריכה האחורית, כלומר מתוך ביקורת בעיתון או מהמלצה של מישהו שהאריך בדיבור, לדוגמא) או שאתם נותנים לספר להפתיע אותכם? האם בעצם ביקורת בעיתון הורסת מרוב שהיא מפורטת או רק מדרבנת לקרוא?

תלוי מתי

אני בעיקרון לא אוהבת ספוילרים. מצד שני, אין לי זמן לבזבז על ספרים לא מוצלחים. תכלס, אין לי אפילו זמן לספרים מוצלחים. לפעמים אני בכלל שומעת פעם ראשונה על ספר ממשהו שהיה כתוב עליו בעיתון, ואז אני יודעת עליו יותר מלכתחילה. אבל אם מצאתי ספר ככה והוא נראה לי אני לא אחפש עליו אינפורמציה בעיתון.

siv30

New member
אני חולת ספויילרים, זה נותן לי טעם

לקרוא את הספר...בד"כ אני מגדילה לעשות וקוראת את כל הפרק הראשון והאחרון לפני שאני צוללת לתוך הספר..ובכלל קרו כבר מקרים שקראתי חצי מהספר מהסוף להתחלה...
בכלל כשיטה זה מייעל לי את הקריאה וגורם לי להנאה מרוב...אבל כל אחד ושיטותיו.

Arana

Well-known member
מנהל
אני מקווה שלא קראת את "הדלת"...

תעלומה בלשית לא רעה. שם הרוצח נאמר בשורה האחרונה של הספר, וזה ממש היה הורס לך הכל...

אני אוהבת לטעום

מהקצה שבקצה של ספויילר, ואז אני קוראת את כל הספר. בעיקרון מאד חשוב לי אם ההתחלה של ספר מרתקת ומעניינת, אחרת קשה לי מאד להחליט שאני לוקחת אותו.

suki da yo

New member
אני ממש לא אוהבת לדעת מראש מה הולך

בגלל זה סיגלתי לעצמי את היכולת לשכוח לחלוטין מה קראתי בכריכה האחורית אחרי שלקחתי את הספר, ולפני שאני מתחילה לקרוא אותו.

למעלה