שאלה...

yoyosan

New member
שאלה...

שלום לכל חברי הפורם הזה.. אני מנחש שאני הכי צעיר פה (18) אבל יש לי שאלה. אני מנסה ללמוד גרמנית באופן עצמאי ולפי מה שאני למדתי עד עכשיו יידיש זה גרמנית לכל דבר רק שכותבים את זה באותיות עבריות אז למה לא פשוט לקרוא לזה פשוט גרמנית? (ואם אני טועה אשמח אם תעמידו אותי על ההבדלים) שאלה שניה:מה הפירוש של knuddel bär (דב משהו אבל אני לא יודע את המילה השניה. תודה

אלפאנס

New member
יידיש איז נישט קיין דייטש!!!

יידיש וגרמנית אינן אותה השפה. בפירוש לא! גם לא יידיש תקנית. היידיש מבוססת על גרמנית עתיקה, אך מבנה השפה מבחינות רבות הוא שונה לחלוטין. כמו כן יידיש משלבת מלים מלשון קודש (עברית וארמית) ומלשונות סלאביות. ניתן להיעזר ביידיש ללימוד גרמנית ולהיפך, אך הכרתי מספיק גרמנים שהתקשו מאוד בלימוד יידיש. כמי שלומד יידיש כבר כמה שנים אני יכול להעיד שגרמנית איני יודע. ישנו מושג יידישאי 'דייטשמעריש', כשהכוונה היא למעשה ליידיש שמתחזה לגרמנית, אך זו אינה יידיש אותנטית. יש הבדל עצום באופן בו מדברים יידיש לאופן בו מדברים גרמנית.

../images/Emo45.gif ועוד משהו:

אני לא נוטה להאריך בתשובה לשאלה שכזאת אלא עונה בפשטות: במטותא, הבא משפט בגרמנית או ביידיש ונראה איך אומרים אותה בשתי השפות! כמה פשוט וכמה נכון. כמעט שאין משפטים דומים.

למעלה