שאלה???????

hen55555

New member
שאלה???????

בקשר לשיר שאמינם חידש, Dream On , לפי מה שאני יודע השיר במקור הוא של Aerosmith אבל חבר שלי אמר שהם חידשו את Led Zeppelin, האמת שאני מצאתי את אותו השיר ברשת בשם של Led אבל זאת אותה גירסה ללא הבדל כמו של אירוסמית' בלי שום הבדל, אותו קול של הסולן אותו שיר לגמרי, אז השאלה שלי היא אם אירוסמית' באמת חידשו את זפלין או שזה פשוט שלמישהו היה מאוד משעמם. אני חיפשתי שירים של Led Zeppelin, והאמת שעברתי על כל השירים שלהם ולא מצאתי תשיר Dream On.

ThE RhythM

New member
תשובה!!!!!!!!!!!!!

השיר Dream On הוא של אירוסמית', ככה שכנראה שלמישהו היה מאוד משעמם. אה ואגב, אסור להזכיר פה הורדות מהרשת אז כנראה שעוד מעט מישהו ינזוף עליך :) יומטוב

אין מתנות חינם...

הטעות שאתה מציין היא דוגמה מאלפת לבעייתיות שבהורדת שירים בלתי חוקית ברשת (בתוכנות P2P דוגמת kazaa או bearshare)... נניח לרגע בצד את עניין העבירה על החוק (ונתעלם לשניה גם מהנזק לתעשיית המוזיקה ולכיסם של האמנים). יש כאן גם עניין של השכלה מוזיקלית לקויה. מהיכרות (עמוקה למדי בעבר, אני חייב לציין) עם התוכנות האלה, אני נדהם בכל פעם מחדש מכמות השטויות שרשומות שם. כמה דוגמאות לסבר את האוזן: את השיר dust in the wind של להקת קנזס מייחסים תמיד ל"נשרים" את brown eye girl מייחסים לקט סטיבנס CCR מקבלים קרדיט על sweet home alabama של לינרד סקינרד ולשיר המשובח drift away כבר ראיתי לפחות 10 גרסאות עם שם מבצע שגוי... שלא להזכיר את שגיאות הכתיב הבלתי נסלחות, ה"סוסים הטרויאניים" שכל האקר ליגה ג' דוחף לקבצים שונים ועוד כיוצא באלה שטויות... מסקנה - לך לחנות ותקנה את המקור, הוא מגיע עם פרטים מדוייקים, ריח 'חדש ורענן' והרגשת חגיגיות בלב הקונה. בנוסף, זה מעודד את היצירה לעתיד (גם של אמנים אחרים, בעקבות הרווח לחברות התקליטים). נ.ב. לשאלתך, מדובר בשיר משובח של אירוסמית' (הרבה לפני שהתקלקלו)

nute kram

New member
בנוגע למה שאמרת על הנזק לתעשיית

המוזיקה. אז התעשייה הזו פוגעת בעצמה עם כל המסחור של אומנים, ועם כל המחירים המופקעים שנותנים לדיסקים שלא יתפלאו אם לאנשים אין מספיק כסף לקנות דיסקים והם מעדיפים להשיג את השירים בחינם.

אז מה עושים?

אני מבין שבגיל הזה, אין הרבה כסף. אז מה עושים? יש כמה פתרונות 1. לחסוך. כל פעם שיש הזדמנות, לחסוף כסף, ימי הולדת, חגים. כמה שאפשר. 2. לקנות במקומות זולים. כמו הדיסקלאב באילת או הדיסקסנטר בדיזינגוף סנטר 3. למצוא עבודה! עבדתי שנה שלמה בקולנוע, רק כדי שיהיה לי כסף לקנות דיסקים (לא רק, אבל בעיקר). תמיד אפשר לקנות דיסקים. היום יש פשוט יותר מדי תירוצים לא לקנות, ויותר מדי דרכים להנות ממוזיקה בלי לשלם. אני לא אומר לא להשיג שירים בדרך אחרת בכלל. אפשר להוריד 3-4 שירים של להקה מסוימת, להבין אם אוהבים או לא, ללכת לפורום הזה, לבקש המלצות לדיסקים, וללכת לקנות. אני עשיתי את זה כבר המון פעמים (והדיסקייה שלי השתפרה פלאים תודות לפורום).

DrunkGoat

New member
אם דיסקים היו עולים..

20-40 שקלים, אני מאמין ש-80% ואולי יותר מהמוסיקה בעולם הייתה נרכשת באופן חוקי (מה שגם היה מגדיל את הרווחים של חברות התקליטים. משום אלה כנראה לא מבינים שכשהביקוש גדל יש להוריד את המחיר ולא להעלותו). אבל לא כזה המצב, לצערי דיסקים עולים היום 70-90 שקלים, ולפעמים גם יותר. זה פשוט לא מחיר ריאלי. הדיסקלאב באילת זה קצת רחוק לרוב העולם, והדיסק סנטר לא זול כ"כ, פינק פלויד למשל יעלו לך שם 79.90 ש"ח.. בגלל המחיר הזה (לא צריך לציין שבטאוור רקורדס זה עולה אותו דבר או יותר) ויתרתי על לקנות דיסקים אחרים שלהם, ונותרתי עם Dark side בודד בספריית הדיסקים. חבל.

nute kram

New member
את זה פחות או יותר הייתי עושה...

עד שהחלטתי שזה סתם מותרות מיותרות לקנות לעצמי דיסקים, ושכל הרעיון הזה של "מקורי" זה סתם שטויות כדי שהחברות תקליטים יוכלו להתעשר. היר יש אנשים שבקושי יש להם כסף לאוכל בעולם הזה, ושאני אתלונן על זה שאין לי דיסקים מקוריים? ובכנות, ממש לא מזיז לי מי ביצע איזה שיר, כל עוד אני נהנה ממנו.

יפה אמרת!

גם אני בהתחלה חשבתי שזה משהו שווה ביותר אבל אז "גיליתי" לתומי שאת רפסודיה בוהמית מבצעים גאנז אנד רוזס ואת knocking on heaven's door (אגב, שיר אדיר!!!) של אריק קלפטון כתבו לא אחרים אלא איגלס! הצעה שלי - אם אתה מחפש להיחשף למוזיקה חדשה זה המקום, אין כמו לנסות בחינם ולהחליט. אבל לך לחנות ותקנה כמו כולנו......

ThePiper

New member
אתם צוחקים

הידעתם שאת cats in the cradle and a silver spoon ביצעו הגאנס ואת נוקינג און הוונס דור ביצעו גם פינק פלויד וגם לד זפלין (וגם אבריל לווין אבל זה רציני) ושלוויש יו וור היר קוראים מהיום הוון אנד הל. אני לא ידעתי:)

למעלה