שאלה

גנגי

New member
כמו שכתב הרוסי, "יש ברשותי",

וככן: * יש לי כזה * הוא נמצא אצלי * יש לי מה שביקשת * יש-לי-יש-לי-יש-לי! בחיים שלי לא נזקקתי ל"יש לי אותו", ולא שאני מהמקפידים הגדולים, אתם הלא יודעים, אבל יש דברים שהס מלומר, ו"יש לי את..." הוא אחד מהם, לפחות לדעתי.

גנגי

New member
כי "יש לי"

זה מבנה של נשוא ומושא, ללא נושא. הנושא הוא "מה יש לי", וזה "הספר", במקרה זה. ולפני נושא לא תבוא מילת יחס, גם לא "את" (שאם היא באה אז זה רק לפני מושא ישיר, בכלל). כך שאי אפשר בעברית תקנית לומר "יש לי את הספר" או "יש לי אותו"., כי הנושא נמצא אז במעמד של מושא ישיר. קפיש?

התשובה המדעית

אם אותה אתה מחפש, ולדעתי היא גם היפה ביותר, היא בסביבות אלף מאתים לפני הספירה. על פי המחקר לא היתה יציאת מצרים בקנה המדה המתאר בתנ"ך, אלם אכן היתה. הייתי שמח לפרט עוד בענין זה ולהסביר מדוע התשובה הזאת בעיני היא היפה, אך חוששני שכתיבי אינו לטעם כמה מהנוכחים

מוגג

New member
"תשובה מדעית" נראה לי קצת נחרץ

אולי "תשובת החוקרים". או ה"השערה המדעית". בכל אופן, אנא, פרט בקצרה את הטיעונים, בהחלט אפשר להחכים מכך. מי שלא רוצה לא יקרא.

סליחה

כשכתבתי "התשובה המדעית" התכונתי ל"מדעית" לעֻמת "מסורתית", לא ל"אוביקטיבית" וראוי לאמר ש"מדעית" אינה ציון ערכי בעיני. ובכן, המִנוח המדֻיק הוא "התשובה המקֻבלת במחקר כיום". הטעון העקרי התומך בדעה כי היתה יציאת מצרים כלשהי (לפני הערכת התאריך או גדל הקבוצה או הקבוצות) הוא הטעון שהביא הלל(?), כלומר שעם לא ממציא לעצמו הסטורית עבדות. ודעה זאת נתמכת על ידי מרכזיות מסרת יציאת מצרים במקרא. שלוב של שני סוגי מקורות ארכאולוגיים מאפשר את ההשערה: א. מצבת מרנפתח, המתֹארכת לאלף ומאתיים לפני הספירה (+- חמישים שנה) והיא הממצא הארכאולוגי הראשון (מבחינת זמנו), המזכיר את "ישראל" כעם בכנען. ב. מכתבים מצריים אדמיניסטרטיביים המדוְחים על בריחת קבוצות עבדים אל המדבר, ובמקרים מעטים - רדיפת כח מצרי אחרי הקבוצות שברחו. תקופת המכתבים הללו (אינני יודע כמה הם, אני יכול לברר) היא בסביבות 1400 לפנה"ס עד 1200 לפנה"ס (ההערכה פחות מדֻיקת, שכן נעשתה על פי שמות המלכים ולא על פי פחמן14) מנתונים אלה, ומסקרים נרחבים לגבי אֹפי ההתישבות הישראלית בתקופה, הקונצנזוס עומד היום על הטענה כי קובוצות (או קבוצה) שברחה ממצרים הִוו באזור יהודה את המרכז התרבותי, וכך חדרה המסֹרת לבסיס המסֹרת הישראלית. אין הסכמה לגבי: גדל הקבוצות, משך ההתגבשותן, האם התגבשו במדבר ועלו יחד ליהודה או שהתגבשו שם, מה היה מעמדן המדֻיק בחברה הישראלית המתהוָה וכן הלאה, אך יש הרבה הצעות בנושאים אלו. אם מישהו באמת מעֻנין בבבליוגרפיה, יצין את התחום המדֻיק ואעשה כמיטב יכלתי

hillelg

New member
אסטלת מרנפתח

אגב, היא ממצא מאוד מעניין. מכיון שפעם הראשונה שאנו פוגשים את ישראל על מפת ההיסטוריה הארכיאולוגית, נאמר עליו "ישראל הושם, אין לו זרע". הסיבה שהחוקרים מתעקשים על 'בריחה של קבוצות בודדות' וכו', ולא על המתואר בתורה, היא - קודם כול, מכיון שלא יכול להיות שמה שכתוב בתורה נכון - ושנית, מכיון שאין לכך עדות היסטורית אצל המצרים. אבל מה רציתם, שפרעה יכתוב 'אסטלת תבוסה' שבה הוא יכתוב: 'כך הובסה מצרים'? והיסטוריונים אובייקטיביים (סו-קולד) עדיין לא הומצאו. אם כי קיים, כמובן, 'פפירוס איפואר', שעושה כאב-ראש. הוא מתאר דבר המזכיר מאוד את מכות מצרים, ולכאורה מכלי ראשון, אך לפי התיארוך המקובל של ההיסטוריה המצרית והישראלית הוא נכתב מאות שנים אחרי יציאת מצרים, כך שרוב החוקרים רואים בו יצירה ספרותית ותו לא. עמנואל וליקובסקי, המדען השנוי במחלוקת, החליט לקחת דוקא את הפפירוס הזה כבסיס לתיארוך, ועשה עקב כך מהפכות גדולות בכל התיארוך הארכיאולוגי העולמי - מה שהרגיז כמובן המון אנשים. יש לו כמה וכמה תיאוריות מעניינות, אם כי רבות מהן מגוחכות בעיני אדם מקובע כמוני. נעצור כאן.

מוגג

New member
סקופסקופסקופ! כנסו דחוף את העדר!!

היום יום שישי ערב שבת בשעה שלוש, בחדשות קולי ישראל דווח: =-== צוות חוקרים בראשות הארכיאולוג עמיחי מזר, מצאו הוכחות לקיומה של הממלכה המאוחדת בימי דוד ושלמה. מעבדות בהולנד בדקו שרידים מחפירות תל רחוב, ותיארכו אותם למאה העשירית לפני הספירה. כמו כן, נמצאו הוכחות למסע ההרס של שישק. הממצאים התפרסמו בכתב העת "סיינס". =-=-=-=-= זאת כלומרת, לא עיראק, לא כלכלה ולא פלילים. שלושה חצאי-דקה ממהדורת החדשות הוקדשו לארכיאולוגיה מקראית. ומה הסקופ הגדול? אתם ודאי (לא) שואלים את עצמכם. ובכן, היכן נמצא "תל רחוב"? כן כן, ניחשתם נכונה. בשדות כפרו של מוג! אליו טיילנו בימי חורף שמשיים לראות את פריחת הכלניות והתגלגלנו מראשו עד למרבד העשב שלמרגלותיו. בו נערכו קומזיצים ליליים ומסעות הפחדה לילדים. ממנו הייתי משקיף לבדוק האם קווי הממטרות פועלים כסדרם. ומכאן תצא בשורת הממלכה המאוחדת לכל העולם. רחב ליבי.

hillelg

New member
כן, שמעתי את זה, ולא הבנתי על מה

המהומה. רק כשהמשכת, וראיתי שמדובר בשדות ילדותך, הבנתי. אבל ממש יופי-טופי. עכשיו גם מר ע' מזר סובר שיש גרעין היסטורי מסוים בספר מלכים. הידד, הידד כדורכים. ועל קיצך ועל קצריך הידד נפל.

וואו מוגגגג! תרשה לי להתרגש יחד אתך

ועכשיו, בתור מקורב לרחוב הנשמות הטהורות - יש באחריותך לספק לנו עדכונים מהשטח - מה בדיוק מצאו, איך זה מקושר למלכות דוד (ולא למשל לסתם יישוב יהודי שהיה באותם הימים)

nutmeg

New member
../images/Emo45.gif איזה יופי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מצפה לכתבנו מהשטח עם עדכונים בזמן אמת על אירועי ההסטוריה!!

shellyland

New member
גם ליבי ../images/Emo23.gif

וקצת
בקשר לממטרות: אמא שלי סיפרה לי שכאשר הגיעה לארץ וראתה ממטרות לראשונה בחייה, היתה מוקסמת הן מהמראה המרהיב והן מהעובדה שיש ארצות שבהן צריך להשפריץ מים על הצמחים בשביל שיצמחו כי הם לא יכולים לבד.

למעלה