שאלה...

שאלה...

לפני שמן מה אחראי המתנדבים שלנו אמר לנו שכאשר מנסים לכבות שריפת מתכות קלות עם מים, החום של השריפה הוא כה עז שהמים מתפרקים לאטומים (2 אטומי מימן ואטום חמצן). לפני שבועיים לערך שאלתי את המורה שלי לכימיה אם נכון הדבר (כי היא אמרה לנו שמים מתפרקים רק עם חשמל), והיא אמרה לי שזה לא נכון. הלכתי לאנציקלופדיה וחיפשתי קצת וגילתי כי האחראי שלי צודק, אך אינני בטוח לחלוטין... מישהו יכול לומר לי האם זה נכון שמים יכולים להתפרק לאטומים מהחום של של שריפת מתכות קלות?

homer jay

New member
אז ככה

בשביל לפרק מים למימן וחמצן לצורך תעשייתי מעבירים עוצמה די גבוהה של חשמל במים. ושוב המים מתפרקים לאטומי מימן וחמצן ואז ניתן להפריד את החמצן והמימן בדרך אחרת ואז יש גם חמצן וגם מימן. בחום גבוהה התהליך לא מבוקר אין לך את האופציה לשלוט על פירוק הגזים ולכן האופציה של חימום המים למען תעשיית הגים לא בא בחשבון. מכיון שקצף בקובו מיכיל מים...ורק אחוזים בודדים (3-6) גם הקצף יתפרק וזה כולל את הפרוטאינים שמכיל הקצף. יום טוב :)

סלח לי...

אך לא הבנתי את התשובה... אפשר או אי אפשר לפרק מים לאטומי מימן וחמצן (לא מולקולות)?

homer jay

New member
איך אתה חושב שבתחום הרפואה

משתמשים בחמצן? תופסים אותו עם מסננת? מפרקים את החמצן והמימן האחד מהשני ע"י העברת זרם חשמלי במים מזוקקים (ללא מינרלים אלקטרוליטים ושאר ירקות) מעבירים זרם חשמלי במים והמים מתפרקים לחמצן ומימן אז בתהליך אחר שאותו אינני מכיר לוקחים את החמצן ודוחסים אותו למיכלים לאחד שבודדו אותו מהמימן ואת המימן דוחסים לכלי אחר. אין לי מושג איך מבודדים את החמצן מהמימן או להפך אבל ניתן לפרק את המים לחמצן ומימן ע"י העברת זרם חשמלי במים. זה מה שקורה למים בטמפ' גבוהות כמו הטמפ' של המתכות הקלות. (ב100מעלות צלזיוס המים הופכים לאדים אדי מים אך לא מתפרקים). אם עדיין לא הבנת לך למורה לכימיה שלך שוב שתסביר לך.

IאביעדI

New member
אפשרות לבידוד המימן מהחמצן

אם אתה רוצה לקבל חמצן לדוגמה עלייך לגרום לתגובה של חומר כלשהו עם המימן. לדוגמה: החומר האורגני C2H4-אתאן שמגיב עם מימן בנוכחות זרז כמו פלטינה- Pt זאת אפשרות אחת, אני מאמין שקיימות עוד הרבה.

IאביעדI

New member
תראה

המורה שלך לכימיה נראה לי למדה באוניברסיטה חומר שקשור לתחום התעשייתי יותר מאשר לכבוי אש. אולי בגלל זה היא לא יודעת על זה.

zarnuk

New member
לפי דעתי...

והניסיון הקצר שלי בכימיה בתהליך הפירוק של המים ע"י זרם חשמלי הנקרא אלקטרוליזה המימן מתרכז בקוטב אחד של הזרם (+ או -) והחמצן בקוטב השני.על הקטבים שמים מבחנות או מיכלים ואליהם מתרכזים הגזים.

למעלה