שאלה

DJNYC

New member
על הסקר..

הסקר הזה בדיוק פורסם במנגל אתמול (משם באה הסקרנות?) מוזמנים גם להצביע.

עכשיו בדיוק אני קוראת במנגל

וזה מצחיק . אבל כנראה שזו שאלה שכל ישראלי שואל את עצמו באיזה מקום. והכי מסקרן זה בעצם אם אתה חי הרבה זמן בחו"ל אתה הופך להיות קודם נגיד אמריקאי יהודי, ישראלי לשעבר?

יורי CA

New member
קודם כל אני גבר

אח"כ בעל אח"כ אבא אח"כ ישראלי אח"כ איש מחשבים אח"כ יהודי אח"כ חילוני אח"כ מהמעמד הבינוני הדפוק. ולמרות שמה שמעסיק אותי בעיקר זה הסטטוס האחרון, הוא בסוף הרשימה כי הוא הכי רעוע מכולם. אני כל הזמן שואף לצאת ממנו כלפי מעלה, ויודע שיש לי סיכוי לא רע לצאת ממנו, אבל כלפי מטה.

17205

New member
אשתך מודעת לסדר המעמדות?

קודם כל גבר אחר כך בעל, זה אומר ש . . . מעמד בינים נמוך? אתה מתכוון אחרי שתחזור לארץ בודאי. תמיד ביום ראשון אני שואל את עצמי למה בישראל מי שעובד ומרויח (קרי, מעמד ביניים) לא יכול הרשות לעצמו SUV כזה עם אופנים תלויים מאחור. . .

יורי CA

New member
עקרונית אתה צודק בקשר ל-SUV

אבל מעשית אוי ואבוי אם לכל אחד ממעמד הביניים היה רכב שטח. גם ככה יש יותר מדי תאונות.

roy269

New member
אם תסדר את ההגדרות שלך

לפי מספר השעות בהן אתה נמצא בהן במהלך היממה תגלה שהסדר מתהפך אתה מהמעמד הבינוני 24 שעות ביממה וגבר בערך 10 דקות ביום וגם זה לא בכל יום

az ma

New member
../images/Emo6.gif מזכיר לי שבדיוק קיבלתי spam

מייל עם הצעה לויאגרה...

forglemmigej

New member
לגמרי ישראלית

ולנצח! בקשר ליהדות, לא כל כך שאלו אותי כשנולדתי... מכולמקום, מכיון שבישראל הדת והלאום ביחד- המקום היחידי בעולם שזה כך אגב- זה גורם לבילבול זהות כזה .אבל מכיון שקיבלתי חינוך של השומר הצעיר ,אני רואה עצמי כישראלית בלבד. והמוזר שמאז שאני בחוץ נעשתי יותר ציונית ופחות צינית...

az ma

New member
למה להאשים ת'שומר הצעיר...

מה הם שטפו את מוחך מעבר ליכולת תיקון??? או שאת אכן חושבת (לגמרי עצמאית) שאין צורך/מקןם ליהדות? ואם כבר בשמוצניקית עסקינן, איך בכלל אפשר לחיות (מצפונית) בישראל, ללא זיקה חזקה ליהדות, מבלי להרגיש שנישלת "אחרים" מאדמתם?

sirpad

New member
טוב אז קודם מתברר לי שאת גם מדנמרק

ועכשיו שכם את מהשמוץ. אני הייתי בקן בתים ובנחל מחזור ר"ב.

az ma

New member
תשובה מהשכל, לא מהרגש...

ואתחיל בשאלה: האם את רואה את עצמך קודם בת של אביך או של אימך??? אני ממש לא רואה דרך הגיונית (לגבי) להפרדה הזו - אני תרכובת של השניים. מבחן עצמי - אם אני קודם ישראלי ורק אח"כ יהודי, אז האם הייתי מרגיש "בבית" בפורום של "ערבים-ישראלים"??? תשובתי הכנה ומאד חד-משמעית - לא! אז האם להקיש מכך שמתבקש שאני קודם יהודי? אולי... אני נזכר (מלפני תרפפ"ו שנים) שכששקלתי מקום מגורים/לימודים בארה"ב (שום מקום אחר בעולם, מחוץ לישראל, בכלל לא היה אפילו על הרדאר) אזי בראש הרשימה עמדו קהילה ישראלית ובתי-כנסת (כשבארץ ראיתי את "הבפנים" של בית-כנסת בפעם האחרונה בעליית-תורה-בר-מצוה...)...אח"כ ים ומזג אויר...

מעניין

נקודת המבט שלך שונה ומעניינת. לא חשבתי על זה בצורה כזאת. אבל כשאתה אומר ישראלי אני בטוחה שאף אחד לא לוקח בחשבון ערבי ישראלי. ישראלי-בדמותו הטהורה. כך אנו רואים את עצמינו ומפנימים את כל השאר.

ליילה

New member
אני מסכימה עם אז מה...

וישראלי בדמותו הטהורה, כמו שעופרית מגדירה הוא גם יהודי, כך ששוב חזרנו להגדרה של ישות משולבת בין השניים. עכשיו, אם נמשיך את הדוגמא של אז מה, אני משערת שאף אחד פה כמעט לא היה מרגיש בבית בפורום ערבים ישראלים, לעומת זאת רובכם הייתם מרגישים יותר נח, בפורום יהודים בארה"ב או בחיים האמיתיים הקהילות היהודיות שנמצאות מסביבכם. אז נכון שישראלי זה לא רק יהודי, ועובדה שאנחנו מרגישים יותר נח עם ישראלים, מאשר עם יהודים אמריקאים (כחברה, לא באופן אישי כמובן) ולכן אני מגיעה למסקנה שיש כל מיני סוגי יהודים, אנחנו יהודים ישראלים, שזה כמו יהודים אחרים, אבל עם תוספת שונה.

forglemmigej

New member
אני יגיד

לך( כמו שאומר טיילור), למה התבטאתי ככה, על ההפרדה בזהות :כי הזהות הכפולה הזו נראית לי כמו משהו סכיזופרני, ובקושי אני מתמודדת עם המורכבות הישראלית .לדעתי זו מטלה מאד מפרכת ומייסרת ,אז אין לי חשק להתמודד עם היהדות.

מצחיק שכתבנו את אותו הדבר

רק שאתה כתבת אותו מהשכל ואני מהרגש. בסופו של דבר באמת מעניינת העובדה שלרוב ישראלי=יהודי, כלומר, לא ערבי ישראלי, אולי פשוט מכיוון שהם לא מגדירים עצמם ישראלים? לפחות אלה שאני הכרתי לא...

doram44

New member
ערבים ישראלים.

אפשר לראות את הבעיתייות בהגדרות שלכם חברה' כעניין דינמי שתלוי בהמצאותכם מחוץ לשטח ארץ ישראל וגם כחלק מהבעיתיות שקיימת ביחסי יהודים וערבים ישראלים(שניהם)מאז אוקטובר 2000 או "המשבר". לפני, הערבים בישראל הגדירו את עצם כערבים ישראלים בעלי שורשים פלשתינים.אחרי, המשבר הזהות הישראלית נמהלת והולכת בגל התיסכול. במקרה שלי יש לי חברים ומכרים ערבים ישראלים ואני יודעת על מצבים שבהם יש לי הרבה יותר משותף איתם מאשר עם יהודים אורטודוקסים בחו"ל ובטח עם חרדיים .אני יודעת שבתקופות שבהן חייתי בחו"ל הצורך שלי בזהות יהודית היה חזק יותר מאשר בארץ.כאן בתל אביב ההורים שלי פעילים בקהילה הקונסרבטיבית בתל אביב ובין חבריי אני זו שיש לה הרקע והידע ואולי גם הזיכרון, אבל אין לי צורך לקיים שיגרה אמונית = בית כנסת ,שבת,כשרות,נרות,חגים(צום ביום כיפור,סוכה,פורים ) וכך הלאה בפרט שאני לא חיה במסגרת משפחתית המשכית.

אני לא יודעת אם אני יכולה להפריד

מה בא קודם ומה אחר כך. מבחינתי להיות ישראלית ויהודיה זה אותו דבר, בשבילי. הישראליות שלי כרוכה ביהדות, היהדות שלי כרוכה בישראליות. ולמה? כי מבחינתי היהדות היא למשל חנוכה עם סופגניות, פורים עם תחפושות, ולאו דווקא היהדות כפי שהיא מתקבלת כאן בארה"ב. מבחינתי הישראליות היא בין השאר הרחובות השקטים ביום כיפור, המנגל של יום העצמאות, הצפירה של יום הזכרון. היהדות היא מבחינתי לקרוא את כל ההגדה בפסח אפילו אם יש לחם על השולחן, כי סבא שלי סיכן את חייו כדי לחגוג סדר פסח ולחלוק חצי תפוח אדמה עם שבעה אנשים באושוויץ. הישראליות שלי כרוכה במוצא הלא ישראלי של הסבים והסבתות שלי. שני הדברים כרוכים אצלי זה בזה בצורה שלא מאפשרת לי לבחור מה בא קודם ומה אחר כך. מבחינתי האחד ללא האחר אינו קיים. חלק מלהיות ישראלית היה לגדול במדינת ישראל שבה חווים שבתות וחגים באופן אחר מכל מקום בעולם. חלק מלהיות יהודיה היה לגדול בבית חילוני אבל להתרגש מללכת לשמוע תקיעת שופר ביום כיפור סתם ככה כי מתחשק. זה הכל קשור אצלי אחד בשני. אי אפשר להפריד.

greeneyes3

New member
אני פה יותר מעשרים שנה!! הנה הרהורי

ב18 שנה הראשונות שלי כאן לא חיפשתי חברה ישראלית במיוחד........ אבל עדיין היו לי המון חברים ישראלים,לא רק בגלל שהם ישראלים בלבד...אלא בגלל אופיים המדליק ,איכות החשיבה שלהם אישיות המדליקה ושנותנת השראה.... והכיף החברתי שהרגשתי בחברתם. יש כאן אנשים שאני מחבב מאוד (רוב האנשים כאן!).... ויש כאן אנשים שמתוסכלים מאוד (JOOJOO ומיכל7 הם ה2 העיקריים)שמנסים לגרור אחרים לערפול המוחי והבלבול הנפשי שהם שורים בו. אני מביט על כולם כיהודים ובני אדם קודם! עם ערכים טובים ובריאים ,עם צלילות חשיבה ואמביצייה עזה להצליח.... אני ממש מעריץ ומת על האנרגייה של מספר לא קטן של אנשים כאן... ההבחנה שלי עליהם כישראלים הוא שולי ורק מהפרספקטיבה של ההבחנה שלי בגעגועים שלהם לארץ,לאוכל,לשפה,לנוף....והכאב ,הגעגועים והרגשות אשמה שהם מרגישים כלפי העובדה שהם לא עם האנשים שהם אוהבים כל כך בארץ,דהיינו,בני משפחותיהם והחברים הטובים והנאמנים שלהם. אבל קשה בארץ! אני יודע... האפשרויות מוגבלות... והאתגר להצליח בחוץ לדעתי הוא מאוד מלא אתגרים.... הצפייה הזאת פשוט מעוררת בי הערצה ואהבה אדירה לחברה האלו שיודעים להיאבק בלי ללכלך על הארץ,על המנטליות,על הסחבקיות וכו'.... אלו שלא מלכלכים למרות הקשיים והתסכולים הזמניים,הם פשוט גיבורים אמיתיים בעיניי.....כל הלכלוכים על הדברים האלו שהשאירו מאחור בארץ אך ורק מעידים לי שהם אנשים מתוסכלים ומבולבלים..(JOOJOO ומיכל7 )... לדעתי אפשר למצוא אושר בחיים... ואפשר למצוא אושר ואת המקום שלך בעולם בלי ללכלך על המוצא או השורשים שבאת מהם... אולי זה קצת מגוחך אבל מצאתי באבא בסרט "חתונה יוונית" דוגמא אידיאלית לאדם שגאה בשורשיו ואוהב את ילדיו עד מוות ושמצליח בחיים בגדוללללל....למרות מגבלותיו ההשכלתיות והמנטליות הפטריוטית שלו ליווניות שלו...אני אתו ואחד כמוהו אבלה ערב מהנה מאוד מאשר עם אנשים ממורמרים ומתוסכלים כמו השניים שהזכרתי פה למעלה(צריך לנקוב בשמות?או שכתבתי כבר את שמם פעמיים..). שמוליק מחשבה צלולה... ולב נקי.... אין מחיר להם בחיים!(כמו שאומרים בפרסומות בטלויזייה פה : PRICELESS )

למעלה