שאלה.

שאלה.

שלום רב , הייתי שמח לשמוע את דעתכם בדבר. יש בחברת "דלק" מבצע שבו מתדלקים, מקבלים מדבקות ואפשר לקנות ציוד שטח לטיולים. כמו כן ,יש בחוברת המבצע אופניי הרים , לא זוכר את הדגם , לא נראות הכי מקצועיות. רציתי לדעת , האם זה לא בזבוז של כסף לקנות אופניים רגילות ממבצע שכזה , אנוכי לא רוכב מקצועי , גם לא יודע כמה זמן יהיה לי לרכב , אבל שיהיה לי את הזמן אני רוצה לרכב. מה אתם אומרים ? לנסות קודם אופניים כאלה פשוטות (270 שקלים במבצע , אומרים ששוות 550 שקלים) ? אני יכול להנות גם מאופניים כאלה ? אני ממש מתלבט , עיזרו לי. אגב - מצאתי אחלה אתר לרוכבים - למי שלא מכיר שינסה. אשמח לתגובות. יום טוב. אוויר.

תלוי מה המטרה שלך. אם אתה רוצה

אופניים כדי לרכב בתוך העיר ממקום למקום, אז אין בעיה עם האופניים. אבל אם אתה מתכוון לרדת לשטח, אז לא מומלץ... כי רוב הסיכויים שהם יתפרקו לך.

המטרה

תודה על התגובה , המטרה היא כן לרדת לשטח , אבל לא שטח קשה במיוחד , סולידי (אם יש כזה). ולהנות מרכיבה , וכמו שכבר אמרתי , לא רכיבה מקצועית ושוחקת , להנות מהנוף בארץ , ומשבילים. השאלה היא , כמה גרוע יכול להיות עם אופניים שאני קונה ב500 שקלים. תודה. אוויר.

nevo cohen

New member
אם כל הדילמות

רק אם אתה רואה את עצמך רוכב בשטח אמיתי ובאופן שעולה על אחת לחצי שנה הייתי ממליץ לך לרכוש אופניים יקרים ומתאימים יותר. עם זאת, אם אתה בתחילת הדרך, חוכך בדעתך האם רכיבת אופני הרים עושה לך את זה, עצתי לך היא שכדאי להתחיל באופניים סוג ז', אחרי שתקרע אותם (ואת עצמך) תהיה בנקודה טובה יותר להבין את ההבדלים בדגמים ומה בעצם אתה מחפש ברכיבה, העלות של אופני מבצע הנה שקולה בהמשך דרכך כרוכב למנשא שתייה או קסדה איכותית כך שאין שום דיסוננס.

תודה - תודה - תודה .

כבר מרגיש נעים בקהילת הרוכבים. אנוכי גם צולל , וכנראה שיש אופי מסויים לאנשים שעוסקים בפעילות כמו רכיבה צלילה , או ספורט אתגרי כזה או אחר (אם אפשר לקרוא לזה כך). יום מצויין לכל. אוויר לנשימה.

orgol

New member
לא מסכים אתך בכלל...

כדאי, גם (ואולי במיוחד) למי שרק מתחיל, לקנות אופניים ברמה התחלתית טובה. ואני לא מדבר על השקעה של 5000 שקל. היום יש יופי של אופני "כניסה" בסכומים שבין 1400-1700 שקל. ולמה שווה לרוכב חדש לגמרי להשקיע סכום כזה? שתי סיבות עיקריות: א. שירות. עדיף תמיד לקנות מחנות רצינית שתדע לטפל באופניים ,ליעץ לרוכב ולהכווינו, ולא מתחנת דלק. לך תחפש מי שידאג לך אחרי שהאופניים אצלך... על אחת כמה וכמה כשהאופניים לא באיכות גבוהה במיוחד (בלשון המעטה) ומן הסתם ידרשו יותר תחזוקה וטיפולים מאופניים "נורמליים". שלא לדבר על אחריות... אם תצטרך להחליף, לדוגמא, ציר מרכזי. כל חנות שמכבדת את עצמה תתן לך תקופת אחריות מסויימת על חלקים. תנסה לבקש אחריות מהילד שעובד בתחנה בשביל המענק... סיבה שניה וחשובה לא פחות: הנאה. מי שעדיין "חוקר" את תחום האופניים, ורק חושב אם כדאי לו לקנות משהו יותר "רציני", יגיע (ברוב המקרים), אחרי רכיבה על אופני תחנת דלק, למסקנה שאופני הרים זה ענף קשה, משעמם, טכני, ויקר מידי בשבילו. למה? האופניים שהוא רכש כבדים לו, מרעישים לו, לא נוחים לו וכו'. הוא עסוק יותר באופניים עצמם, ולא שם לב לכל היופי מסביב. ואת כל הטיפולים הוא צריך (אם הוא יודע) לעשות לבד, אלא אם יחליט לקחת אותם לחנות ולשלם על העבודה והחלקים, דבר שהיה יכול להמנע ממנו. בקיצור, נכון, לקנות אופניים יותר מתאימים (כן, מתאימים. גם במידה, וגם למטרה) עולה קצת יותר בהשקעה הראשונית, אבל שווה הרבה יותר, כיף הרבה יותר, ויש סיכוי גדול יותר שייכנס לתחום בסופו של דבר. אבל זו רק דעתי... אור.

schwinnie

New member
לא להתקרב לאופני "מדבקה" שיש שם

מסכים עם התגובה שמעלי+ המלצה לבדוק את שוק המשומשות מרוכבים אחרים או יד-שנייה בחנות אמינה.

תגובה.

היי , תודה על הטרחה וכתיבת ההודעה שלך. אתה אפילו משכנע , רק שאין לי (בנתיים) את האופציה לקנות אופניים בסכומים שהרבה ממליצים לי. מקווה שבעתיד אני אקנה לי זוג אפילו ביותר כסף. בנתיים זה מה שאני יכול להרשות לעצמי. הרבה מכם רוכבים טובים עם אופניים מצויינות ורוצים את טובתי. אין לי את היכולת. אני אקנה לי את הזוג הפשוט והכבד -
אני אטייל לי עם אישתי בטבע , אולי הכושר ישתפר עם כובד האופניים. מבטיח לעדכן אתכם בעתיד - רק שיגיעו כבר האופניים לתחנות הדלק. ועוד שאלה קטנה : יש איזה חוק לגבי חבישת קסדה ברכיבה על אופניים ??? למה אנשים רבים כל כך לובשים את הקסדה הזו ? כל כך הרבה נופלים ? שהייתי ילד נפלתי המון , ולא הייתה לי קסדה . נעשנו רכים יותר עם השנים ? חחח יום טוב . ותודה לכל אחד מכם שמתייחס ל"צעיר" כמוני , בעולם האופניים. אוויר

IlanShacham

New member
קסדה מאוד מאוד חשובה!! ../images/Emo61.gif

לא חסרות דוגמאות חיות בפורום (ואני בינהם) לאנשים שהתרסקו והקסדה שמרה על הראש שלהם בחתיכה אחת. ואגב, זה לאו דווקא ברכיבה אגרסיבית, זה יכול לקרות לכל אחד. ואגב, הראש שלנו דווקא נהיה יותר קשה כשמתבגרים, ובגלל זה הוא נשבר יותר בקלות (ראש רך מקבל מכה וחוזר לצורתו הקודמת)

למעלה