שאלה:

hafifdalil

New member
הודעה ללילי

כמעט כל התפקידים במשטרה פתוחים לאנשים שלא עשו צבא מטעמי דת ! נכון, לא יגייסו אותך לימ"מ, אבל כ-ל יחידות ההתנדבות פתוחות בפני מתנדבים שלא עשו צבא מטמעי דת. וכך גם לגבי גיוס למשטרה !

../images/Emo13.gifלילי,שלום

1.השבתי לאחת משאלותיך באשכול קודם.נא קיראי. 2.כעת,אחרי שקראתי את דבריך ושאלותיך,להלן התיחסותי: הנני מבינה ,שאת מאזור רמת-גן,ולכן,לעניין תנועה או יומן(במרחב דן שבמשטרת ר"ג-נא פני לאורית או לדרור בטלפון:6104510-03 ותקבלי פרטים,הפנייה או זימון לראיון ומילוי טפסים. אם את מעוניינת להתנדב במר"דמ(מרכז דיווח מחוזי)-שממוקם במרתפי המחוז בדיזנגוף,נא פני לאבינועם או יהודה בטלפון 5454354-03 או5454314. 3.בכל מיקרה,נידרש מילוי תחקיר בטחוני לצורך סיווג.אי-שרות בצה"ל מטעמי דת אינו פוסל להתנדבות במשא"ז(אלא אם עולים על סיבות פוסלות אחרות) בהצלחה

../images/Emo13.gifתיקון טעות שלי.מרד"מ-

זהו מרכז דיווח מיידי ולא מחוזי.עימכם הסליחה.

משאז

New member
יש עם זה בעיה...

במשא"ז קלאסי את יכולה בלא כל בעיה להתנדב ללא שרות בצה"ל אך למתמי"ד חובה גיל 21 לאחר שרות צבאי ולדעתי גם לכל יתר היח"מ

אפיגר

New member
שרות צבאי

בכל היח' שאפשר להתנדב, אפשר להתנדב גם ללא עבר צבאי חוץ ממתמי"ד מג"ב, יש כאלה חכמים שבטופס השאלון להתנדבות אינם מציינים מה סיבת אי שרותם בצה"ל, כמו מטעמי דת או דיחוי וכותבים פטור ואז קצין המיון מעלה בדעתו שסיבת הפטור זה משום בעיות נפשיות ואז התנדבותם למשא"ז גם נדחה. אל תתביישו תכתיבו דיחוי/תלמיד ישיבה/וכל מה שנכון חוץ מפטור חוץ מזה הכל פוליטקה !!! שלום לכם.אפיגר

מתנדב

New member
משאז, בזה אני חולק עליך....

כי אני לא עשיתי צבא בכלל ואני ביח"מ, תכניסו טוב טוב לראש, בשביל להתנדב לקלאסי או ליח"מ ואפילו למתנ"א, אין כל צורך בשירות צבאי

שי-אני לא רוצה לעורר ויכוח-

אבל אני זוכר שראיתי שצריך לעשות צבא-אז אפשר להיות ביח"מ

AAA1981

New member
לידיעה, יש מקומות שכן מקפידים

מאד על שירות צבאי לגבי מתנדבי יח"מ. ויש מקומות שלא כ"כ. למשל חברי הלך באיזור מגוריו לבסיס המשא"ז כדי להצטרף ליח"מ אך נדחה משום שלא שירת בצה"ל, הלך הבחור לעיר אחרת והתקבל בכבוד גדול! כל מקום לגופו. המשך יום מהנה. איציק

../images/Emo13.gifקבלה ליח"מ

חברים,אל תטעו ואל תיטעו. מעט מידע על הקבלה ליח"מ: 1.לית"מ ומתמיד ניתן לקבל גם חיילים בשרות צבאי פעיל(בני 19 ושנה לפחות בשרות).-כמובן שיש התניות נוספות,אך ניתן לקוראן בנוהל גיוס ליח"מ(70.001). 2.שרות צבאי אינו תנאי בל יעבור.יש קציני אק"מ,שזהו מרכיב חשוב עבורם אך לא בלעדי ויש כאלה שכלל אינו רלוונטי להם.יש מתנדבי יח"מ רבים מקרב המגזר הערבי והעולים שכלל לא שרתו וחלקם מתנדבים(וטובים) ביח"מ, 3.אי גיוס ליח"מ יקרה כאשר מי שלא שרת בצבא נפסל מטעמים שלשירות ביח"מ יש התאמה עימם.לדוגמא:חוסר התאמה למערכת,חוסר הסתגלות,נפשי(כמובן),בריאותי כרוני וכו. להדגיש,יש מיקרים בהם עברו שנים רבות מאז "הפטור" מצה"ל וייתכן שאדם נימצא היום מתאים ליח"מ וללא דופי אישיותי,פלילי וכו. 4.לקבלה ליח"מ מרכיבים רבים,שמושלמים לתמונה אחת.בין המרכיבים:הכרות אישית עם המועמד,תחקיר בטחוני ונבירה למירשם פלילי,מודיעיני ובריאותי,התרשמות המפקדים בעת התחקיר או הראיון,ההתרשמות במהלך הקורס וכו. בכל מיקרה,השידוך אינו חתונה קתולית לשני הצדדים וכמו שמתנדב יכול לפרוש כך גם למערכת שמורה הזכות ל"הפרישו".

מתנדב

New member
אלו שבתנועה וביח"מ יש מדים...

ואלו שנמצאים במוקד לא מחייב שיש להם מדים, אם הם עברו את הקורס של היח"מ אז יש להם מדים, אם הם לא עברו את היח"מ אז אין להם מדים...

מתנדב

New member
עדיף קצת יותר מאוחר, כי כרגע אני

צריך להכין כמה דברים, ובכלליות את יכולה לשאול גם פה בכדי שכולם ידעו ויחכימו...

למעלה