שאלה

שאלה

האם מישהו מכיר גן חלופי, באזור פ"ת ליד בלינסון או במרחק נסיעה סביר? דחוף, למישהי שנקעה נפשה ממערכת החינוך, גם אם הפרטית והמצומצמת.

דליה.ד

New member
נסי בקיבוצי האזור

הגנים בקיבוצים, בדרך כלל, הם עם מספר קטן של ילדים - יחסית לעיר, וחינוך מצויין עם הרבה טיולים בטבע, ארבע ארוחות ביום הלימודים, סל תרבות, חוגים ועוד. יום הלימודים מהשעה 7:00 ועד 16:00 כולל החופשים!

שמעתי שהגן בקיבוץ עינת הוא טוב

אם כי לא ביקרתי שם מעולם ואין לי מושג לגבי האידיאולוגיה שעל פיה מתנהל הגן

לגיל 4

ואני בפרוש מחפשת משהו לא קונבנציונלי. משהו שהייתי מצפה שהוא יקבל במסגרת משפחתיתי-חברתית אילו היינו חיים בצורה שבטית. לצערי אני עובדת אולם אני עדיין חושבת שמספיק צוות, עם האידאולוגיה המתאימה, ועם תחושת שליחות ולא ראיית הגן כמקום עבודה גרידא - יכול לעשות זאת. שלחתי אותו לגן משפחתי שבו שידרו לי את המסרים הללו, אבל לא עמדו באף אחד מהם, ומהר מאד למדתי שהעובדות רואות בגן עסק לכלכ דבר, וכל מה שמעננין אותן זה לעשות את המינימום, לברוח מהר, שההורים יקבלו את ה- Buzz Words הנכונים, וללכת הביתה. לכן חיפשתי משהו יותר אידאולוגי - אולי אנטרופוסופיה, אולי דמוקרטיה. משהו שמהווה אינדיקציה שהגננות מאמינות החינוך שהן מתכוונות לתת - אולי זה יבטיח סדרי עדיפויות יותר טובים. מכירות משהו כזה בפ"ת?

דליה.ד

New member
מעניין

שאצלינו בקיבוץ הגנון הוא אנתרופוסופי, פשוט מכיוון שהגננת היא אנתרופוסופית. בהתחלה היא העיפה - פשוט כמשמעו - את כל משחקי הפלסטיק והגרוטאות והכניסה במקומם צדפים איצטרובלים ואבנים. לא שיש לי התנגדות לזה אבל למה לא גם מזה וגם מזה? למשל? כן אהבתי את הזרימה מפעילות לפעילות עם שירים, אבל לבת שלי זה היה פשוט נורא מכיוון שזו ילדה שזקוקה להבניית סדר היום והיא חייבת לדעת מה עומד לקרות כדי שיהיה לה יותר קל במעברים. מכיוון שלא נענו לבקשתינו הילדה מיררה בבכי במשך שעות ביום (ללא ידיעתי ונורא כעסתי) או בילתה במיטה שעות ולמעשה הפסידה הרבה התנסויות. לא לכל ילד השיטה מתאימה. יש ילדים שפרחו בגנון הזה, בתי נבלה. לעומת זאת היא עכשיו בגן חובה בקיבוץ ושם זהו גן מובנה עם סדר יום, עם המללה והכנה לקראת מעברים, התייחסות טובה והתאמה מירבית לצרכי הילדים (בגנון דרשו שהילדים יתאימו עצמם לגן, בגן מתאימים את הגן לילדים וזה הבדל חשוב!!!). אז, צריך לבדוק האם מה שאנו בוחרים מתאים לילד הספציפי הזה, כי אני כן בעד התחברות לטבע לשמש ולאור, אבל נגד בכי של שעות ואטימות לצרכי הילד.

על גמישות המסגרת

אני מסכימה לחלוטין עם דבריך לגבי היכולת של ילדים שונים להתאים לסגרות שונות. הילד שלי למשל ממש לא מתאים לגן עם מסגרת נוקשה. הוא עצמאי היה ככה מגיל אפס ונלחם לשמור על העצמאות הזאת. הילד שלי לא בכה שעות אבל נסגר בתוך עצמו והפסיק להגיב רגשית לסביבה כי המסגרת בגן הקודם שלו לא התאימה, ככה שחוסר התאמה מוכרת לי. כאן בעצם נכנסת אחת הטענות המרכזיות שלי לגבי מערכת החינוך היא לא יכולה להתאים לכולם ולכן הרבה ילדים נובלים שם. אני חושבת שחינוך הוא משימה קשה. קשה במיוחד כי מערבת ילדים שעוד לא מגובשים ולא יודעים לבטא את עצמם ואת הצררכים שלהם ולכן אנחנו צרכים להיות רגישים. אני חושבת שזאת הנקודה המרכזית בחינוך ביתי - גם אם החינוך בסופו של דבר לא מתרחש בבית כל הזמן ועם ההורה. מדובר ברגישות ההורה לצרכים הלימודיים של הילד שלו וחוויה לימודית משותפת במסגרת שמתאימה לילד ולא להורה...

מסכימה עם דעותיכן

דליה, זאת באמת נקודה חשובה. בעקבות דברייך לקחתי לי רגע להרהר מאיזה "סוג" הבת שלי... היא ילדה שנראה שלא אוהבת תבנית קבועה של סדר יום אלא יותר זרימה חופשית... מצד שני היא אוהבת לדעת בבוקר אם יהיה היום חוג בגן ואיזה... אז הגן בא לקראתה בזה שלא מחייבים להיכנס לפעילות קבועה (כמו חוג או משחק בחצר) אם לא רוצים. יש תמיד אופציה ולא כופים על הקטנים "לשבת כמו כולם". זה היה לי מאוד חשוב, כי זו ילדה שהיתה שנתיים ורבע בבית. לפעמים היא מספרת שהיום לא התחשק לה להשתולל בחצר אז היא נשארה להרכיב פאזלים בגן, או שהיה חוג לקבוצה הגדולה (שיכבת גיל מעליה) אבל היא רצתה להיכנס גם, ונתנו לה. זה דבר שאני מאוד אוהבת.

גם הילד הפרטי שלי זקוק למסגרת גמישה

וקשובה. יותר מזה, הוא זקוק לזרימה עם הדברים שלו כאשר הסביבה שלו עשירה בגירויים. וכמו שאמרה המורה שלו לאנגלית: אי אפשר ללמד את יהונתן, הוא יודע הכי טוב!! אז הם שיחקו וטיילו באנגלית, והוא דיבר אנגלית רק אל הכלב (שלא מבין שפה אחרת
)

מצופלח

New member
את בטוחה שאת

פולניה? חחח... הסטיגמות עליכן הפולניות וגידו שאת רוצה שהילד ילמד בגן טוב וילך לביצפר הטוב ביותר וייתקבל לאוניברסיטה הטובה ביותר
בצחוק
את נשמעת אחלה אמא :) מה זה אנטרופוסופיה? שלך, תם.

מצופלח

New member
עזבי

מפחידות אותי מילים יווניות שיש בהם יותר מ-5 אותיות
שלך, תם |ורד|

למעלה