שאלה

robin hood

New member
שאלה

אני חדשה בפורום, או בעצם זמנית, כי אין לי בד"כ סוס... עכשיו אני שומרת על הסוס של שכן שלי שמחלים מניתוח בבטן (אחרי שאכל המון תערובת)... בכל אופן, הסוס אצלנו משוחרר בשטח של 10 דונם (מגודר) אוכל עשב כל היום ושותה מים (יש לו דלי גדול)... הבעיה היא שאין לסוס איפה להתחבא מהגשם והרוח - אין שום מקום מכוסה בשטח. השכן אומר שאין בעיה עם זה וסוסים הם חיה חזקה שלא צריכה מחסה מפני גשם ורוח. לנו קשה לראות את הסוס ככה... הוא סובל? או שבאמת זה לא חשוב לו?

../images/Emo113.gif|קור|

קודם כל- ברוכה הבאה! זה לא חשוב אם יש לך סוס או אין לך- העיקר שאת אוהבת סוסים! טוב, זה מאוד תלוי איזה סוס זה. יש גזעים שבאמת מתאימים לחיות בגשם ורוח, ואם זאת אני ממליצה לבנות לו מין מקום קטן בו הוא יוכל להתחבא מהגשם! סוסים הם אומנם חיות פרא אבל אמממ, באמת- גם סוס בוית לפני שנים רבות (4,000 שנה בערך) וגם הוא התרגל לאורווה החמימה. אם אין אפשרות לבנות אורווה קטנה או תא קטן אז ניתן לקנות לו קובן של גשם.

robin hood

New member
ועוד תמונה... ו...

שכחתי להודות על קבלת הפנים החמימה...
אני מאוד אוהבת את כל החיות כולל סוסים... אני מגדלת 4 כלבים ועכשיו גם סוס...

i love INDIANA

New member
שלום לך! זוכרת אותי???

הסוס ממש יפה! חמוד!! אממ... כמו שאמרתי לך כבר בפורום חיות מחמד....רצוי שיהיה לו מקום מחסה מהרוח והגשם אבל לא במחסן! שלא יצטרך לרבוץ כל הזמן!

shaililo

New member
סוס חמוד!!!!!!!!!!../images/Emo99.gif

וקובן זה שמיכה לסוס להגן מפני הקור בעיקר

taos

New member
אין בעיה

אצלי בחווה יש מגרש לסוסים מחוסרי דיור, משמעות העניין היא שיש סייחים בני שנה ומעלה שהם למכירה ואין תאים בשבילם לכן הם במגרשם הפתוח בגשם ובכל מזג אויר. הדבר עוזר להם להתחזק ולשרוד בעתיד במזג אויר דומה וזה רק מכשל אותם ומחזק ככה שאני לא רואה בעיה להשאיר אותו בשטח.

zohark

New member
כנס...יש לי שאלה...

תעשה לי טובה ?חחחח אתה רוצה להגיד לי שאתה יוצא החוצה כשיש גשם כדי להתחזק ולשרוד? נו באמת...סוס זה בע"ח ואני מבטיח לך שכאשר יש גשם חזק וקור או רוחות הסוס יעדיף להכנס למקום מחסה...בדיוק כמו שאתה נכנס הבייתה! אם היו משאירים אותך בשטח בכל מזג אוויר מאז שאתה בן 4 (בערך כמו שנה אצל סוס)...

taos

New member
תצחק

אבל זה מחזק אותם. כשהסוס שלך יבהל מגשם ומדברים שעפים ברוח אז הסייח שאצלי במגרש לא יעשה בעיות. ושהסוס שלך ירעד מקור, הסייח אצלי במגרש לא ירגיש את הקור בכלל. חוץ מזה שלסייחים במגרש יש פרווה עבה יותר מלסוסים בתאים. בקיצור זה חיית טבע שאמורה לחיות בתנאים האלה

אני מסכימה עם זוהר..

אומנם העור של הסוסים עבה יותר והם פחות מרגישים גשם, רוח היא מה ששובר אותם.. אולי הסייח שלך "גיבור גדול" אבל רוב הבעלים של סוסי הספורט רוצים לשמור על הסוסים שלהם בריאים, ולהעמיד את הסוס במצב של סיכוי להתקררות זה לא בדיוק לשמור עליהם. גם אצלנו יש סוסים בחצר משוחררים, גם שיורד גשם. אבל אצלנו יש 2 סככות(אחת רק סככה מעל, אחת שבה מאכילים שגם חסומה מלמטה[שהחציר לא יעוף] וחסומה בצד אחד) ותא כפול, הסוס יכול לבחור, אם הוא רוצה להיות בחוץ או בפנים. תהיה מופתע אבל רוב הסוסים אם לא כולם מעדיפים להכנס מתחת לסככה שיורד גשם ובלילה הם תמיד בתוך התא... תקרא להם משוגעים, אבל עובדה שבקיץ הם בחוץ....

אבו-דני

New member
סוסים מחושלים

--- סוסים כמו בני אדם יש בהם חזקים ויש בהם חלשים משלקחנו אותם תחת כנפינו אין לנו זכות לעשות כמו בטבע את הברירה הטיבעית, שהחזקים ישרדו והחלשים יעלמו לקחת סוס תן לו מחסה שכן יש סיכוי שבגשם+ רוח יחלה בשפעת כמו בני אדם ואז מה? נאפשר לו להחלים ללא תרופה ואו סתם למות בגלל שהטבע קבע? אני לכשלעצמי לא הייתי לוקח הימור ובונה מחסה אפילו קטן לסוסים שיצטופפו שם עד יעבור סערה או יעבור זעם

dearanita

New member
צריך לעשות הפרדה!

צריך לעשות הפרדה בין סוסי ספורט לסוסי וסטרן וטיולים. סוסי ספורט צריכים להשמר במצב הטוב ביותר ולהמצא במחסה מפני פגעי מזג האויר ואף עם קובן זאת ועוד שסוסי ספורט יקרים וטובים גם לא ישוחררו חופשיים למרעה מחשש שיפגעו זאת מכיוון שהם צריכים להתחרות וצליעה קלה עלולה לפסלם מהתחרות. לעומת זאת סוסי וסטרן או טיולים ניתן לפעמים לראות במקומות רבים חשופים למזג אויר קיצוני, ללא שום הגנה. יכול להיות שהדבר בגלל אופי הסוסים או האופי של הבעלים, מעולם לא התעמקתי בעניין... אני למשל לעולם לא משחרר את הסוסה שלי ל"ריצה" בחוץ מכיוון שהדבר מאד מסוכן היא עובדת כל יום, גם בשבתות (בשבתות רק לונג קל ללא שום מכשירים על מנת לשחרר את השרירים) על מנת ששריריו של הסוס מצד אחד לא יפגעו מריצה חופשית עליה אין השגחה והסוס עלול להבהל ולעשות תנועה לא נכונה עם הרגל (וכבר קרו מקרים בעבר למשל המקרה בחווה של דרור בן שאול בבצרה שסוס רץ נעצר לפני שער המגרש כפי שהסוסים נוהגים לעשות כנראה עצר לא נכון וריסק את כל הפרסה והמפרקים ברגל האחורית ומייד הרדימו אותו) ומצד שני על מנת שהשרירים לא יתפסו או שתגרם דלקת בשרירים מחוסר עבודה . כמו כן אני גם שם לסוסה שלי קובן ומבנדז אותה כל לילה על מנת לשמור על הרגליים.

zohark

New member
יפה מאוד אני חושב כמוך!

חוץ מהקטע שאני לא חושב שסוס שהוא פחות יקר לא צריך את האפשרות להיות במקום חם ונעים... אבל הקטע של לבנדז' בלילה ולשים קובן כשקר...זה מה שצריך וזה מה שטוב לסוס! ולדורון בקשר לזה שסוסים מעדיפים להיות בחוץ...זה רק כשהגשם קל...אם יש גשם חזק שמפריע להם הם צריכים את האפשרות להכנס פנימה לאורווה חמה

dearanita

New member
אני לא חושב שהבנת אותי

התכוונתי שסוס שהוא מאד יקר בד"כ בעליו לא ישחררו אותו לרוץ חופשי במרעה בגלל הסכנות הכרוכות בכך... לכל סוס מגיע מחסה ובית חם ואוהב גם אם זה סוס מצוקמק...

i love INDIANA

New member
סליחה?!

מה זה סוסי ווסטרן וטיולים??? למה סוסי ווסטרן לא משמשים לספורט ולתחרויות?! ומה עם סוסי אינגליש??? יש גם סוסי אינגליש שנמצעים במרעה פתוח!! שתוק אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר!!!

dearanita

New member
כנראה את זאת שלא יודעת על מה את

מדברת. אני מציע לך לעשות טיול בארץ ולראות את חוות הספורט לעומת חוות של טיולים ואינגליש ותשווי אותם לחווה שלך או לכל חוות ווסטרן וטיולים אחרת... נכון שיש גם סוסי ספורט לא מטופלים כראוי אבל אני מעודי לא ראיתי סוס ספורט ואני מדגיש סוס ספורט שמתחרה מוחזק ללא תנאים לא בתא ובלי הגנה מפגעי מזג האוויר.

NTL

New member
ילד קטן!

תקשיב לי ותקשיב לי טוב! סוסי אינגליש וסוסי ווסטרן צרכים אותו טיפול מסור! לשניהם חשוב לשמור על הרגלים לתת להם מקלט חם ומוגן וטיפול מסור אך חשוב ואני מדגישה!!!!! חשוווווווובבבבבבבב לכל סוס להיות משוחרר גם עם הוא עולה מיליון דולר!!!!!! הוא חייב להתפרק במגרש!!!!!!! זו חיה ! זו לא מכונה! הסכנות שיש לסוס בתוך האורווה יותר גדולות מבחוץ! מספיק שיש סוס ששווה מיליון דולר באורווה הכי יקרה בעולם והוא נבהל ממשהו ונותן בעיטה מספיק חזקה והלכה לו הרגל אז נא לא לדבר שטויות בלי בסיס! לבנדג' סוס ללא צורך פוגע ברגלו של הסוס ומחליש אותה! סוס שיש לו בעיה ברגל וצריך סבבה אבל סתם סוס בלי בעיות לתת לו תמיכה לרגל???? סתם מחליש את הרגל וגורם לבעיות! בקשר לקובן אני מסכימה כל סוס צריך קובן רק לבדוק את כשירות הקובן. היום ראיתי בחווה של רותם באודים כמה סוסים עם קובן! רק חבל שלחל מהם הקובן קרוע!! בצור מאוד מסוכנת! כלומר! מספיק שהסוס מרים את הרגל לבטן והיא (הרגל) תתפס בקובן וזו כבר יכולה להיות בעיה. וזהו... שתגמר המלחמה הזו כבר ואני אוכל לקנות לי את הסוס שרציתי אני אהיה יותר שמחה וחיובית עד אז....

למעלה