שאלה...

walk on

New member
שאלה...

האופנועי כביש של הונדה חוקיים בארץ? ואם כן? אז למה הטרקטורונים שמשנת 96 ומעלה לא?? מישהו יכול להסביר לי את הקטע של הונדה בכל מה שקשור למוטוריקה בארץ?

C O L T

New member
מה הקשר

מה זה, עסקת חבילה? קנה אופנוע כביש - קבל טרקטורון חוקי? היבואן מחליט מה כדאי לו להביא, יבוא חוקי עולה יקר, אופנועים עדיין מביאים, טרקטורונים אולי הפסיקו ב-96. לא שאני עוקב אחרי העניין. גם אופנועי שטח של הונדה אפשר לקנות בסוכנות, חוקיים למהדרין, אפילו שלפעמים בשטח תראה דגמים שלא מיובאים ארצה בצורה סדירה, ואולי בכלל מוברחים, אז הם לא חוקיים. אולי אותו הסיפור עם הטרקטורונים, מאז שפסק היבוא.

alfred

New member
ייבוא הטרקטורונים הופסק...

היות והונדה העולמית לא התכופפה בעניין הדרישה (החריגה, והייחודית לישראל) להתקנת קשת בטיחות. אין לזה שום קשר לאופנועים, שטח או כביש.

tn1000s

New member
החוק לגבי טרקטורונים

הפריחה שהייתה בענף בתחילת שנות התישעים כאשר טרקטורונים ניקנו כרכב פנאי הביאה להרבה תאונות והרוגים לכן שונה החוק וכיום טרקטורון נחשב שוב כרכב עבודה חקלאי ולכן היבוא ירד משמעותית לא ניתן לקנות יותר טרקטורון פנאי/ספורט

enigo

New member
הרבה תאונות ונפגעים???

ביחס למה? ואולי הושפעת מהתוכנית הביזיונית שהגיעה לשישה הרוגים בשנה, רק שאחד נדרס ע"י רכבת, שניים קפצו קומפלט מצוק ושניים נהרגו מפגיעת ג'יפ בזמן שהם בכלל היו ליד הטרקטורון... פשוט מאוד, למישהו חרה שאנשים קונים ונהנים מכלי פשוט וזול ועקפו במיני תכמונים את מס הקניה, אז חתכו את הנושא. לגבי יבוא כלים יפניים, זה באמת בגלל הדרישה לקשת התהפכות שהיצרנים מצהירים שהכלים לא בנויים לה.

tn1000s

New member
זה לא הצהרות שלי

זו המדינה המטומטמת שלך. והמקור הגה בשטח

ספידרס

New member
קשתות של טרקטורונים

למיטב זכרוני כרוכב טרקטורונים משופרים לפני כ10-12 שנים (כן כן גם אז שיפרנו ) ניסה משהו מהסוחרים בענף (נדמה לי אביב קדשאי - אל תתפוס אותי במילה שזה באמת היה הוא ) להרוויח כסף עלינו ושיכנע את משרד התחבורה כי קשת התהפכות זה בטיחותי ( להמרות שזה ממש דבילי ומסוכן והיו רוכבים שנלכדו תחת הקשת בהתהפכות ) וה"אנדרטות " האלה בתחבורה השתכנעו - וככה היצרנים היפנים סרבו למכור לישראל טרקטורונים בטענה שהקשת שוברת את השילדות -(בצדק ) ולנו נשאר לרכב רק על "עגלות" - כרגיל הישראלי התחמן הגרידי קילקל לנו את הכיף ...

MexMex

New member
אתה טועה, מטעה ובעצם משמיץ...

ההחלטה להכיל את קשתות ה"בטיחות" כחלק מחבילת הטרקטורון, קיבלו במשרד התחבורה לבד, ללא העזרה של קדשאי. אמנם, ממולח שכמותו, עלה על הגל, ואחר מכן, החל לייצר את הקשתות, אבל הוא ממש לא הגורם המדרבן. נהפוך הוא אפילו... הוצאת דיבה קוראים לזה, הלא כן אלפרד? לילה

alfred

New member
ועוד עניין קטנוני...

(משום שהאורך לא כאן, אלפרד מקבל עליו את התפקיד בהכנעה) "אופנוע השטח של הונדה, החוקי למהדרין", האחרון שנמכר בארץ, היה ה XR600R, וגם זה תחת התפתלויות תקינה שהותירו את יבואן הונדה עם הלשון בחוץ (ותחת סיכון ביטוחי גבוה, שרק מזל גדול הותיר אותם עדיין פעילים). מאז לא נמכרים אופנועי שטח בהונדה. הדבר הכי קרוב לזה הוא ה XR650L, שמוגדר כדו"ש חוקי למהדרין, ומשווק לתקינת כביש במקור. כל נסיון אחר להעביר תקינה (אוסטרלית, אירופית, אמריקאית או מה שזה לא יהיה) לא צלח לעת עתה. לא ה XR400, לא הXR650R. לא ברור לאלפרד מהן הסיבות (וגם לא כל כך מעניין אותו, האמת), אבל דבר אחד ברור. בניגוד ליבואנים אחרים, "מאיר" לא מתפתלים ולא יוצאים מעורם לייבא אופנועי שטח, וחבל. (אלפרד, יש לו דז'ה-וו לתקופת החושך של הונדה. "יאללה, למה לך CRF. סתם גבוה. קח CH. הכי טוב. וקבל גם תיק גב של הונדה. איך אנחנו בשבילך?")

theshark

New member
ת'גיד אלפרד

גם הם הגיעו למסחר מרכיבה ואהבת האופנוע ולא מסיבות כספיות. או שזה לא המקרה פה\שם.

כRובי

New member
רוב הדגמים בהם תחשוק..

CBR600/954,CB500,CB600,SP2,VFR,VARADERO,ST1300,GOLD WING, TRANSALP את מי שכחתי ?

alfred

New member
CBR

מכיר? אחלה אופנוע. דוד של אלפרד יש לו כזה. לוקח נינג'ות בפתיחות. ואגב, חיבור לאינטרנט, מקנה לך (באותו כסף, אגב) את האפשרות גם לחפש חומר בעצמך. מין בונוס שכזה לגולשי תפוז. אתה לא מפורום מוטו במקרה, נכון?

walk on

New member
למה מכיר?

אולי אני מכירה? מזה השוביניזם הזה? לבנות אסור להתעניין באופנועים? ומזה ה CBR 954 ? כמה הוא עולה? ואיפה אפשר לראות אותו? באיזה סוכנות? ספרו לי עליו קצת

כRובי

New member
כנסי בבקשה לGoogle.co.il

ואם יישארו שאלות , תחזרי אלינו.. נשמח לארח אותך בצל קורתנו.

TheReverend

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את התמונה ../images/Emo45.gif

חוץ מזה עליך לא הייתי מאמין כRוב... ככה לא מזהים טרול
אה, כן, כמעט שכחתי - דגם של הונדה שהשמטת... ג'יירו

Tolki

New member
במאמרים יש סקירה על CBR 954

בכל מקרה האופנוע עולה משהו כמו 110 אלף פלוס מינוס לא ? מזמן לא בדקתי

walk on

New member
מצאתי באתר של הונדה ישראל

אבל לא רשום שם ביצועים של האופנוע... מישהו?

C O L T

New member
../images/Emo24.gif אני יודע, התפקיד מחייב...

ובכל זאת, לא חבל להגזים? אז לא רציתי לזרוק מושגים כמו "דו"ש" בתשובה, SO? תתפלא, לא כולם יודעים מה זה דו"ש. או קרנק, או גל ארכובה (כן, אותו דבר) או סופרמוטו. ממש כך, ידעתי מראש שמישהו כבר יקפוץ:"דו"ש, דו"ש, לא שטח!". לא שזה מעניין אותי. אני שמח שזה אחד הטובים ביותר, כבוד. שים לב, יבואן הונדה בכלל לא יוצא מעורו כדי למכור אופנועים, לא רק שטח. אבל כמובן שאתה צודק בכל העניין.

למעלה