שאלה

shiri9

New member
שאלה

השכונה שאני גרה בה (מעוז אביב, למי שמכיר) מוקפת מסביב בהידרנטים. אבל בתוך השכונה, אין הידרנטים בכלל. יש יחסית הרבה צמחייה בשכונה, וחורשה אחת, שבד"כ עושים בה מדורות. אז זה בסדר שזה ככה? שאין הידרנטים בתוך השכונה? אם פורצת שריפה אמורים לחבר נחש ארוך עד להידרנט?

Squad 55 Taylor

New member
אמממ

בואי נגיד שזאת האדריכלות החכמה של מדינת ישראל
ואיך ההוא מערוץ 2 אומר... "ועד לפעם הבאה, שלא יעבדו עליכם..."

Squad 55 Taylor

New member
לפנות בשביל מה כדי שיעשו הידרנט?

לא נראה לי שאפשר כי זה קשור בתשתיות ואם כבר אפשר אז זה למישהו בעירייה

fireman

New member
לצערי אינני מכיר את האזור או השכונה

אבל אני אשער שמדובר בשכונה וותיקה ולא בשכונה חדשה. בעבר הנהלים מבחינת תכנון ערים היה שונה מאשר החוק היום, המרחקים בין הידרנט להידרנט היו הרבה יותר גדולים מאשר היום מאחר ולפני 20-30 שנה מטעני האש היו קטנים יותר והצפיפות הן מבחינת יחס תושבים לקמ"ר והן מבחינת צפיפות הבניה מה גם שבזמנו לא הייתה בולטת בניה לגבהים חריגים כלומר מעל 12 קומות. כיום בשכונות החדשות שהולכות ונבנות בכל מקום בארץ הדרישות והתקנים שונו בכדי להתאים למצב כיום, לצערי אינני זוכר מה התקן המדוייק אבל המרחקים קטנים באופן משמעותי מאלו שהיו בעבר בגדול היום שרותי הכבאות מצויידים בכלי רכב בעלי קיבולת מים גדולה יותר מהרכבים אליהם היו מורגלים לפני 20-30 שנה, כיום כל רכב כיבוי מצוייד במיכל מים בקיבולת של 3000 ליטרים כמוכן בשרותי הכבאות קיימים רכבים שתפקידם הייעודי הוא לספק מים למקום האירוע וקיבולתם נעה בין 5000 ליטר ל 12000 ליטר מים והם נותנים את המענה במקרה ואין מקור מים זמין במקום האירוע כמו הידרנט רחוק לדוגמא, כמוכן תמיד יש אפשרות להעביר מים מרכב כיבוי למשנהו כך שבשטח בנוי הבעיה הזו היא כמעט זניחה כי המקסימום שתצטרכי לנסוע בכדי למלא רכב מהידרנט הוא 300-400 מטר מה גם שבאירועים גדולים לדוגמא מדרגה 3 ומעלה יוצא יותר מרכב כיבוי אחד למקום האירוע כך שרכב אחד יכול לספק את המים לאירוע ישירות ורכב אחר ימלא אותו במים בכל פעם. לגבי נחשים, לי אישית יצא לחבר נחש זרנוקים מעשרה זרנוקי 3 צול, משימה בהחלט לא קלה, אז כן גם זה קורה.

למעלה