שאלה...

ווינגז

New member
שאלה...

דבר ראשון... סליחה שלא הייתי בפורום הרבה זמן...
דבר שני... יש לי שאלה: האם יש משהו רע בלהחזיק אוגרים בבית? אני יודעת שבחנות התייחסו אליהם רע... אבל בבית שלי לא! כאילו... יש להם כלוב דיי גדול ואני מעניקה להם את כל הדברים שנחוצים להם... שכבת נסורת עבה, מים, אוכל, חסה (הם אוהבים את זה נורא), נקיון ואהבה... האם יש בזה משהו רע? (בידיעה שאי אפשר כבר להחזיר אותם לטבע...!
)

TheFinalCow

New member
תחשבי על זה ככה...

אם תקני אותם, יבואו אחרים במקומם... אם לא תקני אותם. ואף אחד לא יקנה אותם. יפסיקו להרביע אותם והם יפסיקו לסבול בחנויות... אני לא מאמינה שאת היית רוצה לחיות בכלוב... ולא משנה מה הגודל שלו...

ווינגז

New member
אני יודעת שלא...

אבל... הם נורא סבלו.... ואני כאוהבת חיות לא יכולה לראות חיות סובלות... הם נראו כאלה מסכנים...

TheFinalCow

New member
אבל תנסי לחשוב באופטימיות...

את לא מצילה את האוגרים האלה מסבל... את גורמת סבל לכל האוגרים שיבואו אחריהם! וכמו שכולנו מתים לקנות/לאמץ כל בעל חיים שאנחנו רואים, לפעמים צריך לחשוב על הטווח הארוך...

f rat1

New member
אני לא חושבת שיש בזה משהו ממש רע

למרות שהם מוחזקים בכלוב, במיוחד לאור העובדה שאמרת שבחנות התייחסו אליהם רע. גם בגידול כלב יש התעללות מסוימת, כי הוא מוחזק בבית / חצר / רצועה, אבל מצד שני, ברחוב עשוי להיות לו רע יותר. אני לא מסכימה עם הנכתב בהודעה הקודמת, שאם לא תקני אותם, זה ישפיע על גורל האוגרים בכלל - רב הסיכויים שמישהו אחר, עם מודעות נמוכה יותר לזב"ח, כן יקנה אותם... אצלך לפחות את יודעת שתטפלי בהם בצורה הטובה ביותר!

TheFinalCow

New member
אז היא תקנה...

ובמקומם יבואו אוגרים חדשים... ומישהו אחר יקנה את החדשים, ויבואו אחרים במקומם... זה לא יגמר אם נמשיך לקנות את בעלי החיים האלה... אלה בעלי חיים שמרביעים אותם, זה לא שהם יהיו שם בין כה וכה, אם לא יהיה ביקוש לא יהיו אוגרים.

lionalx

New member
אוגרים הם מוצר לכל דבר..

[מבחינת השוק, כמובן], וקנייתם ממשיכה את המעגל של ביקוש-יצור. זה כמו לקנות בשר - הרי כבר הרגו חיה בגללו, לא להשתמש בו יהיה עוד יותר גרוע - לפחות שהמוות של הפרה/תרנגולת/דג המסכנה תועיל למשהו, לא לשווא. אך לא!!! קניית בשר מראה למי שמייצר אותו שיש ביקוש - וימשיך בייצור. כנ"ל אוגרים. אם כבר קנת אותם - טפלי בהם באהבה, כמובן..

למעלה