שאלה?

שאלה?

מישהו יודע את שם הזמר ששר את השיר יהריה (במרוקאית) ירייח. זה נשמע כך (נה נננה ננה ננה ננה ננה נה נה ננה ננה נה.....) בתודה מראש ..... אלתית.

דני1492

New member
הריקוד יהריה הוצג בהשתלמות מספר 9

של אירגון המדריכים ע"י גדי ביטון גדי אמר " שהריקוד הגיע ממרוקו והלחן עממי ולא נכתב ולא נאמר את המבצע, בברכה. עוד פרט נוסף בהשתלמות הוצגו 27 ריקודים ונלמדו לפחות 14 ריקודים החוגים בארץ,

No name for now

New member
למיטב ידיעתי, הביצוע הוא של...

התזמורת האנדלוסית. דרך אגב יש שיר של דייויד ברוזה מהדיסק האחרון שלו, שלפחות חלק מהמנגינה שלו (לא שמעתי את השיר במלואו) הוא מ"יא ריה".

תוספת לגבי הלחן

יהריה ו-זה הכל או כלום , לשניהם אותו הלחן, נשמע כאילו יש הבדל בגלל העיבוד המוזיקלי השונה.

מעט רקע על השיר: יהריה.

שלום לך אילתית. קצת רקע על השיר יהריה: השיר במקור נקרא: ירייח(הנווד, ההלך). מקור המוזיקה אינו מרוקאי כי אם אלג'ירי. במקור שר אותו זמר אלג'יראי העונה לשם: שיב חאלד, בגלל הצלחתו של השיר אצל הצפון אפריקאים, נעשו לו ביצועים נוספים(שאף עלו ביופיים ובקיצבם על המקור), השיר במקור איטי מאוד, ועם פחות כלי נגינה מזרחיים. ביצועים נוספים: להקת כוכב עולה(לשעבר להקת שפתיים). הזמר: אמיל זריהן. הזמר: מייק קרוצ'י. להקת סהרה. אלו ביצועים שאני שמעתי, יתכן וישנם מבצעים נוספים. הריקוד עצמו התקבל יפה מאוד ובהרבה הרקדות, הוא מלהיב, מקפיץ, ועושה שמח(לאשכנזים ולספרדים כאחד). גדי ביטון הוא יוצר הריקוד(יש בו כמה אלמנטים ותנועות ידיים, שמבטאים את הריקוד העממי הצפון אפריקאי). יום טוב.

כל זה נכון אך אני רוצה לספר לכם על

ירון בן שמחון, הוא רוקד את הריקוד בביצוע מושלם, תנועות מיוחדות, אינטוזים וכד', כאשר משמיעים לנו אצל גדי ריקוד זה, הקהל דורש מירון בן שמחון תמיד! לרדת מן הבמה ולרקוד את הריקוד באמצע, כאשר ירון מסיים הוא זוכה למחיאות כפיים סוערות מן הקהל. עוד ריקוד שירון בן שמחון מבצע מושלם הוא הריקוד בגוש/שורות - החדש: אסי אס לה וידה - אתם צריכים לראות את ירון רוקד את הריקוד - ממש חוויה!!! לדעתי, ירון בן שמחון אחד הרקדים המוכשרים ביותר, בקרב המדריכים/מרקידים - הוא ראוי לכל התשבוחות מצד הקהל, אני פשוט מדושנת עונג לראות אותו רוקד!

gold869

New member
עוד על "יהריה"

את המילים והלחן ל"יהריה" או "יא ראייח" חיבר עבדרחמן אמרני Abderrahmane Amrani. ביצועים נוספים על אלה שיום טוב הזכיר הם: של הזמר Rachid Taha וביצוע נוסף של חן רובי.

למעלה