שאלה

shiraa

New member
שאלה

מחפשת ספרים אודות אהבה אסורה, בגידות, פילגשים בהסטוריה מימי הביניים עד המאה ה- 18? למישהו יש רעיון?

הייזל

New member
רומנים רומנטיים היסטורים. איזה כיף!

אני לא זוכרת סופרים וחלקם ממש ישנים אבל: אנג'ליק - ביתו של ברון בצרפת של לואי ה 14. בלונדינית חתיכה. זאת סדרת ספרים. הראשון נקרא "אנג'ליק", השני נקרא "אנג'ליק והמלך" יש עוד. "קרוליין שרי". "מלכת הצוענים" - בחורה אנגליה שגודלה על ידי צוענים ומתאהבת בבחור אמרקאי עשיר. "הורד הספרדי" - נערה ספרדיה ובחור אנגלי ממשפחות יריבות באיים הטרופיים של האוקיינוס האטלנטי. "קתרין אהובתו של הדוכס" - בחורה בת סוחרים שמתאהבת בדוכס גדול באמצע מלחמת מאה השנים בצרפת. גם כמה ספרים. ויש כמובן את ג'וד דוורו(המדהימה): "הסוערת", "הכפילה", "דונה",ועוד כמה. "ילדת האגם" - על אהבה במשפחה סקוטית בתקופת המלכה אן. משהו מדהים. יש גם את סנדרה בראון: "חבוקים לעת שקיעה", "לאור השחר העולה", "אדון האחוזה". "ג'ולי שרי" - על הפילגש של אחד מאבותיה של המלכה ויקטוריה. ומופלא לא פחות "דזירה" על ארוסתו הראשונה של נפוליאון.

suki da yo

New member
אם לא אכפת לך שזה באמת

באמת הגבול העליון לרמת הקיטש שהמוח האנושי יכול לסבול- ספר שנקרא הבוגנוויליה. הוא בא בשני כרכים- גן המלך ( זה הראשון..) וארבעה תבלינים. תתעלמי מהשמות הדבילים במידת מה לרגע. הספר מספר על בחורה צרפתיה בשם ז'אנט, או ז'אן שמאוהבת בבוטנאי מבוגר אחד בלה בלה. הוא מתחתן (לא איתה) ודביוק כשהיא מוכנה לצאת ולחיות שוב, אישתו מתה והיא יודעתשהוא עומד לחזור אליה. אם זה היה כל כך פשוט זה היה ספר בכרך אחד. עכשיו, מבחינה טכנית, זה ספר ממש נחמד. יש בו רומנטיה, ותככים ( יופי של תככים) יש בו טיפה היסטוריה (אבל רק ברקע) ואת זוכה "להכיר" את גדולי פריז בתקופה ההיא ( שאני לא בטוחה מתי היא, אני גרועה בתאריכים, אבל זה לפני המהפכה הצרפתית אבל לא הרבה לפני). קצת ארוך, אבל לטעמי, ממש שוה, אם את בקטע של עמודים על עמודים של תיאורים לא נחוצים- אך נותני אווירה...

למעלה