תשובות
תשובה מספר 1. בשנת תרפ"ה 1925 הונח היסוד לגדוד מכבי אש מתנדבים, בתל אביב שהיה הראשון בארץ. למייסד הגדוד נחשב אבא כהן ז"ל שהיה קצין כבאים, מתנדב ברוסיה הצארית. עם יסוד הגדוד הוא מנה כ 73 צעירים ברשות אבא כהן ובנו אליהו כהן , תחילת פעילותם של הכבאים הייתה במסגרת גדודי מתנדבים שפעלו בישובים שהוקמו ברחבי הארץ, משנת 1925 עד 1948 הוקמו גדודי כבאים מתנדבים שפעלו בערים הבאות : פתח תקווה, ירושלים, חיפה, חדרה , רחובות , נהרייה, בני ברק, רמת גן, גבעתיים, עפולה, הרצליה, כפר סבא, חולון, נתניה, וראשון לציון. לאחר קום המדינה הוקמו יחידות כבאים נוספות אולם במתכונת שונה מעט בערים הבאות : עכו, טבריה, אשקלון, רמלה, לוד, באר שבע, קריית שמונה, בית שמש, פרדס חנה, באר טוביה, אילת, עמק הירדן, נס ציונה , צפת, נתב"ג, נמלי חיפה ואשדוד, ובתי הזיקוק בחיפה. כמו כן הוקמו ציוותי כבאות בתעשיות הביטחוניות השונות. יחידות אלו פעלו ברובם במסגרת של איגודי ערים המאחדים מספר ישובים ורשויות מקומיות סמוכות זה לזו. במהלך 1959 לאחר חבלי לידה ארוכים נחקק חוק שירותי הכבאות תשי"ט המסדיר את המבנה והפעולות של שירותי הכבאות במדינה, החוק נכנס לתוקפו ב ראשון לאפריל 1960 ועל פיו פועלות כיום כל רשויות הכבאות במדינה, מהפעלת החוק הופסקה למעשה הפעלת שירותי הכבאות על ידי מתנדבים והם פועלים עד היום כעובדים בשכר מלא, במסגרת איגודי ערים לכבאות ו\או מחלקות עירוניות לכיבוי אש. תשובה מספר 2 גם כן וגם לא.... מצד אחד יש בחלק מן האיזורים ברשות שירותי כיבוי מאורגנים ומאומנים. הכבאים של הרשות עברו את הקורסים שלהם בבי"ס לכבאות בראשל"צ ולכן הרמה צריכהלהיות שווהלרמההקיימת בישראל (דבר שלא קורה בפועל... כבאים רצים לכבות שריפות קוצים ללא נעליים ז"א יחפים) ועוד ועוד. הרכבים של הרשות תואמים לרכבי הכיבוי שיש בארץ רכבי הסער האיווקו טראקר המרצדס 1113 לגבי רכבי 5 קוב אשד וחילוץ אני לא יודע אך הרכבים הם אותם הרכבים שיש בארץ. בתקופות שלום במידה והם היו צריכים סיוע ניתן להם הסיוע משירותי הכיבוי בארץ אך עכשיו הדבר כמעט ואינו מתבצע. בפועל בטול כרם אם אינני טועה ש"כ כפ"ס פועלים. תקנו אותי אם אני טועה. יום טוב