ריקרדו, קודם כל תודה
למרות שלא התכוונתי דווקא אישית אליך, ובכל זאת תודה. אומר שוב - גם אני בעד נסיגה ואפילו חד-צדדית. אולם - גם בשביל נסיגה חד-צדדית צריך ליצור תנאים מתאימים. אי אפשר פשוט לצאת ולהשאיר מאחור תוהו ובוהו. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שמה שקרה בדרום לבנון יקרה גם בחצר האחורית של ביתנו - בשטחים. יתכן וכיום שני הצדדים לא נמצאים באוירה מתאימה להגיע להסכמים ואז צריך למצא דרכים אחרות לשבירת הקיפאון. על-מנת שאנחנו נוכל לעשות צעדים מצדנו, אנו צריכים לדעת שגם בלי הסכם, יהיה מי שינהל את "העסק" בצד השני, באופן אחראי, קודם כל לטובת הפלשתינאים עצמם. כדי שזה יקרה, ההנהגה הפלשתינאית חייבת להתחלף. אם תשפוט בצורה אובייקטיבית את ההתנהגות של ההנהגה הישראלית (לצורך הענין - אריאל שרון ובנימין בן-אליעזר) בשנתיים האחרונות, תוכל להגיע למסקנה שהם נהגו באחריות, בתנאים הבלתי-אפשריים שהם פעלו בהם. אפילו אחרי רצח שר מכהן בממשלה, הם הפעילו אמנם לחץ צבאי, אך לא שברו את הכלים. הם לא מוטטו את הרש"פ ולא גירשו את ערפאת למרות הלחצים הכבדים בו היו נתונים. רבין ז"ל, לדעתי, לא היה נוהג אחרת. לדעתי הוא היה נוהג בקשיחות רבה הרבה יותר כלפי הרש"פ (ראה גירוש 400 אנשי החמאס לדר"ל). אני לא בא להלל פה את אריאל שרון. אינני מרוצה מהתנהלותו ומדיניותו מעורפלת ואינה נהירה לי דיו. אני כן יודע, שעד אשר יהיה תחליף אחראי, הגון ונבון יותר ליאסר ערפאת, אל לי לבוא בטענות אל ממשלת ישראל על שאינה יכולה לשבור את הקרח. יציאה חופזנית משטחים/השטחים, כשאין למעשה מי שישלוט בהם במקומנו, תהיה צעד חסר אחריות ורע לשני הצדדים. כאשר תהיה הנהגה חילופית לערפאת - אני בשמחה אצטרף אליך ואל yeshgvul ואדרוש מעשים (רציניים) מצד ממשלת ישראל. אני אומר זאת בבהירות ובקול צלול גם עבור רוביקון, אסף, master simon, ישראלאחת וגם עבור מטרניך.