שאלה

shiraa

New member
שאלה

1. איזו תזונה תתאים למניעת נשירת שיער? 2. בגלל שינוי קיצוני בתזונה הפסיק המחזור אצל בתי. היא טבעונית. איזה סוג של מרכיבי מזון היא צריכה להוסיף לתפריט שלה כדי להחזיר את הווסת. מזה שנה שאינה מקבלת את המחזור. התזונה שלה היא כזו - ארוחת בוקר: לחמניה עם חומוס, כוס חיטה. צהריים: פרי אחד, פיתה ושניצל טופו ערב: סלט ירקות מעגבניה, מלפפון ופלפל ירוק, 2 פרוסות לחם מקמח מלא עם חומוס ומעדן סויה (אלפרו) בין הארוחות היא שותה מים ותה או קפה לא ממותקים.

hilase2

New member
אני לא מומחית אבל נשירת שיער ומחזור

זה תופעות שקשורות למחסור בשומן. יכול להיות שהיא פשוט רזה מדי? כדאי אולי להוסיף קצת אגוזים וכאלה לתפריט, מה גם שהוא לא כ"כ עשיר בירקות - עגבניה ומלפפון ליום זה לא מספיק. אני אישית אוכלת בבוקר כמה ירקות חתוכים, וגם סלט או ירקות חתוכים בערב וגם בצהריים. בתור נשנוש עם הרבה שומן (וגם ברזל נראה לי) אפשר לקחת אגוזים, שקדים, תאנים, תמרים ומשמש (מיובשים) - לעשות שקית עם תערובת כזו של היבשים שהיא אוהבת. וממרח טחינה או אבוקדו (או אפילו סתם אבוקדו בכפית) הם יותר שמנים ממרח חומוס, אז במקום פעמיים ביום חומוס אפשר להחליף אחד מהם בטחינה או אבוקדו. והכי מומלץ - תזונאי ומהר. המצב נשמע די רע.. ועוד לפני כדאי ללכת לרופא שיעשה בדיקות דם ויתן כדורים אם צריך, עד שתתחיל לאכול כמו שצריך. אני לא רוצה להפחיד, אבל חברה שלי הייתה אנורקסית - ואלו פחות או יותר התופעות, אז כדאי לפנות לרופא במהירות, פשוט אסור להתעלם מכאלה תופעות!

sayv

New member
בהחלט לפנות לתזונאי/ת ומהר!

היא לא אוכלת תפריט מגוון ומאוזן מספיק! כבר שנה ועוד לא פניתם לעזרה???? את יודעת איזה נזק היה יכול להגרם לה בינתיים!!!!???? בכלל- זה תפריט ממש דל- בכמות- אולי יש בעיה ממשית- אנורקסיה- מלבד היותה טבעונית!!! היא לא מקבלת מספיק ויטמינים ומינרלים, היא לא אוכלת מספיק קלוריות- איך נתתם לה להגיע למצב כזה???????? מהר לקבל עזרה!!!!!!! רופא, תזונאית, ואם צריך- פסיכולוג!!!!!!!!!

shiraa

New member
תשובה

היא נמצאת בטיפול.

טוב...

דבר ראשון לכו לתזונאית והיא תסביר לכן מה בערך הבת שלך צריכה לאכול וכמה מכל אבות המזון. בקשר לנשירת שיער הנה קישור. ויש גם כתבה על עלייה במשקל. מקווה שעזרתי ושהבת של תהיה בריאה, וגם את.. בהצלחה

Neta558

New member
בענין נשירת השיער

לנשירת שיער יכולות להיות סיבות שונות, תזונה היא רק אחת מהן. במקרה של בעיה תזונתית, לעיתים הבעיה היא מחסור באבץ, עד כמה שזכור לי. במאמרי הפורום יש גם הצעה למרשם נגד נשירת שיער - ממש כאן. נטע

למעלה