שאלה

YAFYUF

New member
שאלה

היי מישהו יכול בבקשה לומר לי מה זה פורט 135 ופורט 8... בבדיקה שעשיתי בסייגאט התוצאות היו ששני אלו פתןחים אצלי אני לא ממש מבין בזה אשמח לעזרה [תודה

uzi2

Active member
135 זה RPC, והשאר תלוי...

פורט 135 זה RPC. רצוי לכבות או להגביל אותו (תלוי במערכת ההפעלה). פורט 8 הוא לא פורט נפוץ לשימוש, ולא ברור לי מה פתח אותו. בכל מקרה, תשובה יותר מפורטת דורשת פרטים לגבי מערכת ההפעלה, והמערכת שבה המחשב מחובר (רשת ביתית כן/לא).

YAFYUF

New member
פרטים...

מערכת ההפעלה שלי ווינדוס ME .רשת אני מניח שביתית רגילה פשוטה מצטער על הבורות........ אם תוכל לתת לי הסבר קצר על איך לכבות ...... תודה רבה.....

uzi2

Active member
לא הבנתי - יש רשת ביתית או לא?

כלומר יש יותר ממחשב אחד בבית שמחובר ברשת פרטית בתוך הבית או, שמדובר במחשב שמחובר לאינטרנט אבל לא מחובר ברשת ביתית לעוד מחשבים בבית? בכל מקרה, אם לא מחובר ברשת ביתית למחשבים נוספים (לא מדבר על חיבור לאינטרנט), אז הקש ב- start/run את הפקודה dcomcnfg והקש enter. בחלון שנפתח, תחת לשונית default properties וודא שאין סימון על enable distributed com on this computer (אם יש סימון - נא להסירו). וכמו כן על לשונית ה- default security וודא כי אין סימון על enable remote connection. אם יש בעיה, אז אפשר לעשות דבר דומה בעזרת שינוי רג'יסטרי אבל דורש הסבר מפורט (או הכנת קובץ reg) ולכן אני בודק קודם את האפשרות שהסברתי לראות אם היא תעבוד.

YAFYUF

New member
עוזיייייי תודה...אבל.....

עוזי תודה אבל כשאני רושם dcomcnfg אני לא מגיע לשום מקום....יכול להיות שזה לא מה שצריך לכתוב??.? דרך אגב זה המחשב היחיד שיש בבית.

uzi2

Active member
2 אפשרויות

האחת היא לחפש ב- find את הקובץ הזה, ואם אתה מוצא אותו דרך find (חיפוש קבצים - לשים לב שאתה סורק את כל המחשב), אז לעשות doubleclick על הקובץ מתוך חלון התוצאות של Find. אם לא עוזר והקובץ חסר אז צרפתי הנה קובץ. הקובץ המצורף מתאים למקרה שלך (WinME או Win98 או Win98SE ללא חיבור לרשת ביתית). יש להקיש על הקישור לקובץ עם המקש הימני של העכבר ולבחור save as ולתת את השם: disableRPC.reg (הסיומת צריכה להיות reg). יש לשים לב באיזו תיקייה הוא נשמר. אח"כ יש לעשות doubleclick על הקובץ ולתת לקובץ לפעול. השינוי הזה שקול לשינוי שמבוצע דרך ה- dcomcnfg. אם מאיזו שהיא סיבה בעתיד תרצה להחזיר את התמיכה ב- RPC, תוכל לעשות זאת ע"י עריכת הקובץ הנ"ל בעורך טקסטים והחלפת "N" ב- "Y" במקומות המתאימים. ואז שוב הרצת הקובץ. למשל עשויים להיות מקרים שבהם תרצה לאשר dcom אבל לא remote connect (ראה את הקובץ שצרפתי בעזרת עורך טקסטים על מנת להבין על מה אני מדבר). בעצם השורה היחידה שחשובה היא השורה שבה רשום EnableRemoteConnect השורה שבה רשום EnableDCOM אפשר למחוק בשלב ראשון מהקובץ (לפני שאתה מריץ אותו), אבל לשיפור נוסף כדאי להריץ עם שתי השורות.

למעלה