שאלה

frodo1

New member
שאלה

יש בחופשים הגדולים סדנאות קיץ של נין-ג´יטסו?

כן ולא

כאחד שלא עוסק בנינג'יטסו, אני מתאר לעצמי שיש גשקואים (מחנות אימון מסורתיים). אולם, כמו בכל שיטה ובי"ס, האימונים מיועדים לתלמידי אותה השיטה או אותו הדוג'ו, ולא נהוג לקבל מישהו שאין לו שום מושג בחומר בנלמד. (מה גם, שיש אימונים שהם מוגבלים לדרגות מסוימות). כאמור - אני לא עוסק בנינג'יטסו, אך הדברים רלוונטים ל(כמעט) כל השיטות.

שי רגב

New member
תשאל את מריו (משה בן-אברהם).

הבנתי שהוא המורה שלך, לא?? אם כן - זכית בגדול
מדובר באיש ג-ד-ו-ל ויקר. לוחם בחסד, ג´ודאי-על (היה אלוף איטליה לנוער, לפי מה ששמעתי). ואם מריו (סליחה, משה) הוא המורה שלך - תמסור לו חיבוק חם!

frodo1

New member
אני יודע שזכיתי במאסטר מצוין

אני יודע שגם קוראים לו משה אבל אני קורא לו בשמו המקורי.

גשקואים (סדנאות) בנינג´יצו

יש כמה גשקואים כל שנה - בד"כ בקיץ או בחופשים - חנוכה, סוכות פסח וכו´... בד"כ מארגנים אותם המורים הבכירים, ובוחרים נושא מיוחד. האחרונים שהיו: * בקיבוץ אפיקים (על-יד הכנרת) היה בדצמבר (חנוכה) - יעקב חזן - על טקאגי. * היה באוגוסט גשקו בפארק הירקון שארגן אלון עדיקא - בנושא מקל ארוך ומוטודורי. * באפריל היה גשקו מדריכים בכירים בוינגייט - עם מוטי נתיב, משה זולר, יוסי תשובה ואילן גטניו. הגשקו היה על טקאגי. * במרץ היה גשקו באיל"ן בקריית-חיים - אורגן ע"י נילי והועבר ע"י יעקב חזן ודני וקסמן. נושא הגשקו היה התגוננות במצבי מוגבלות תנועה. טכניקות מכיסא גלגלים וממצבים בהם התנועה בעיתית. הגשקו היה בהשתתפות קבוצת הנינג´יצו של איל"ן. זהו - אני מניח שגם השנה יהיו... שווה להשתתף (כל הגשקויים היו פתוחים לכל הרמות)

למעלה